عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

رامکا در قالب تونلی

ساخت و ساز به روش صنعتی شیوه ای در پاسخ به نیاز روز افزون مسکن است که مزیت اصلی سرعت در اجرا را به همراه دارد. انبوه سازی مسکن از طریق روش های صنعتی ساختمان سازی از دهه 40 و 50 میلادی و پس از پایان جنگ جهانی دوم متداول شده است. امکان برنامه ریزی دقیق برای تهیه و آماده کردن مصالح مورد نیاز ساختمان موجب یکنواختی روند اجرای کار و در نتیجه تسریع در انجام پروژه می شود. در واقع ویژگی تکرارپذیری، پایه و اساس شیوه تولید صنعتی ساختمان است. همانطور که می دانید در یک سازه بتنی، قالب ها برای استحکام بتن بکار برده می شوند. بنابراین برای شکل دهی و ثابت کردن بتن نیاز است که قبل از انجام بتن ریزی، عملیات قالب بندی انجام شود.

در واقع رامکا در قالب تونلی ، قطعه ای از میلگرد بوده که از طرق برش دادن میلگرد های پرت کارگاه ساخته می شود. قیمت میلگرد رامکا با توجه به قیمت  روز خرید میلگرد تعیین می شود. عواملی همچون عرضه و تقاضا، وضعیت نرخ ارز، افزایش قیمت حمل و نقل و صادرات میلگرد، از عوامل موثر بر قیمت رامکا در قالب تونلی هستند. برای خرید و یا استعلام قیمت میلگرد رامکا، با کارشناسان پشتیبان مجموعه تولیدی ما در ارتباط باشید

سیستم قالب بتنی پیوسته نیز یک روش جدید ساختمان سازی صنعتی است که بر اساس استفاده از قالب بندی در یک سازه بتنی عمل می کند. اما به دلیل نوع یکپارچگی آن سازه، در اصطلاح به روش قالب تونلی فرم شهرت یافته است.

اجرای ساختمانهای باسیستم بار بر دیوار و سقف بتنی است که دیوار ها و سقف ؛ با بتن ریزی یکپارچه و هم زمان احداث می شود.قالب های مورد استفاده (به شکل ) می باشدکه بصورت پشت به پشت ( به شکل ) در دو طرف دیوار و بخشی از سقف ها را قالب بندی می کند و با قرار گرفتن قالب های متوالی در کنار هم ؛ بدون قالب واســـــط سقفی  یا همرا با آن مجموعه قالبهای دیوار و سقف را تشکیل می دهند.
در این سیستم جهت قالب بندی و قالب برداری سریعتر و بهتر ؛ رامکا در راستای دیوار ها اجرا می شود.

رامکا عبارتست از قالبهای نواری به ارتفاع 10 سانتیمتر که جهت قالب گذاری و قالب برداری سریعتر و اسانتر قالب تونلی در مسیر حاشیه پایینی دیوار و قبل از ان گذاشته ؛ بتن ریزی و قالب برداری میگردد.

بدین صورت که ابتدا آرماتور های انتظار دیوار اجرا شده سپس قالب های رامکا در امتداد مسیر دیوار ها بسته شده و پس از بتن ریزی و قالب برداری رامکا ؛ آرماتور بندی دیوار ها در امتداد میلگردهای انتظار ادامه می یابد.(بتنریزی هر طبقه با رامکای طبقه فوقانی بصورت یکپارچه اجرا میشود) در ضمن اصطلاح رامکا به زبان ترکیه ای آکس می باشد.

تعبیه قوطیهای برق برای نصب کلید و پریز و لوله کشیهای مربوطه نیز از مراحل پیش از قالب بندی دیوار ها و سقف هاست .

تمام لوله های برق همان طور که در شکل مشاهده می کنید از مغز دیوار و سقف ها عبور کرده و از بازشو ها ادامه ی مسیر می دهد. برای درک بیشتر این موضوع توسط متر این پهنا را نشان داده ایم.

همچنین در این روش اسلیوهای تاسیسات مکانیکی و محل داکتها در سقف و دیوار اجرا می شود و عبور لوله های مربوطه از بارشوهایی که پیش از بتن ریزی در آنها تعبیه شده ؛ انجام می شود .

پس از آن قالب ها توسط تاور کرن و نیروی انسانی مربوطه به محل انتقال یافته و در مکان دقیق (توسط تیم نقشه برداری ) قرار می گیرد .

برای درک بیشتر این موضوع قسمتی از این پروسه را در فیلم زیر نشان داده ایم.

سپس بوسیله جک های زیرین قالبها در محل تثبیت شده و خیز منفی به سمت بالا در قالب های سقف ایجاد می شود.

تثبیت فاصله قالب های دیوار با استفاده ازspacer وTie-Bolt انجام می شود. پس از این مرحله آرماتوربندی سقف ؛ اجرای تاسیسات الکتریکی و مکانیکی اجرا می شود . در نهایت بتن ریزی یکپارچه دیوار و سقف انجام شده و پس از طی زمان لازم قالب برداری انجام می پذیرد.لازم به ذکر است برای تسهیل در جابجائی قالب و قالب برداری از یک Platform (سکو) در جلوی قالب طبقات استفاده می شود.

روش اجرای پله در این سیستم

نکته مهم در این روش پله ها بعد از بیرون کشیده شدن قالب های تونلی و انتقال آن به طبقه بعد اجرا می شود دلیل آن هم همان طور که می توان حدس زد این است که اگر پله ها از قبل اجرا شود قالب های تونلی دیگر بیرون نمی آید و تمامی اجزاء پله بایستی تخریب شود و این از اشتباهات اجرای این نوع سازه می باشد.
در این سیستم بعد از اجرای فونداسیون طبق طراحی مهندس سازه ریشه های انتظار جهت شروع مسیر ساخت پله و اورلپ مورد نظر اماده می باشد. پس اجرای طبقه بعد از فونداسیون و برداشتن قالب های تونلی قالب های پله که از جنس چوب یا فلز می باشد طبق نقشه مونتاژ و سپس آمارتوربندی می شود و بعد از آن بتن ریزی صورت می گیرد. در بعضی از مواقع طبق نظر محاسب آمارتورهای افقی روی شمشیری پله به دیوار همجوار به وسیله سوراخ و روش اپوکسی کردن جهت استحکام بیشتر وصل می شود.

ویژگی های سازه ای سیستم ساخت:

  1. یکپارچگی سیستم و بهبود رفتار لرزه ای آن بدلیل عملکرد جعبه ای سازه
  2. تغییر ماهیت تمرکز تنش از حالت گره ای و متمرکز بصورت گسترده بعلت تبدیل سازه از حالت تیر- ستون – دیوار به حالت دال – دیوار
  3. عملکرد سقف سازه بصورت دیافراگم صلب و قابلیت انتقال بارهای قائم و جانبی به دیوارها
  4. افزایش درجه نامعینی سازه و تأخیر بیشتر در تشکیل لولاهای پلاستیک در اعضاء و درنتیجه قابلیت تحمل بیشتر نیروها و لنگرها
  5. تقارن سازه ای و منظم بودن ساختمان (درارتفاع و پلان)

توصیه های طراحی معماری

  1. اندازه دهانه تونلها، به دلیل کنترل تنش سقف و نیز زیادنشدن ضخامت دال بتنی سقف ، بین5/2 تا 5/5 متر توصیه می شود. عمق تونل ها نیز در هر جهت حداکثر8 متر توصیه می شود.
  2. در صورت لزوم طراحی پارکینگهای سرپوشیده در پروژه ؛ پیشنهاد میگردد پارکینگها مابین بلوکها و با سازه جداگانه طراحی و پیاده سازی گردد.
  3. به دلیل کاهش حجم رایزرها و بازشوهای سقف ، درصورت استفاده از کولر آبی، این تجهیزات در بالکن ها یا فضاهای مشابه در همان طبقه پیش بینی شوند.

مزایای سیستم

  1. بالا بودن سرعت ساخت و ساز
  2. کنترل دقیق تر کیفیت در مراحل طراحی و ساخت ( قابلیت انطباق با استاندارد ایزو)
  3. کاهش کارهای جزئی و همپوشانی فعالیت ها
  4. صرفه اقتصادی بیشتر (با درنظرگرفتن سرعت کار)
  5. کاهش نیروی انسانی (نسبت به روش های سنتی)
  6. قابلیت آموزش سریع و آسان به نیروی انسانی
  7. صرفه جویی در منابع (معدنی، انرژی)
  1. امکان برنامه ریزی دقیق بدلیل سیستماتیک بودن عملیات
  2. سرعت اجرایی بالا (بدلیل اجرای همزمان دیوار و سقف )
  3. امکان همپوشانی بیشتر فعالیتهای سفت کاری و سازه ودرنتیجه کاهش حجم عملیات سفت کاری
  4. کاهش حجم عملیات نازک کاری (بدلیل وجود بتن expose در اغلب سطوح و اجرای سریع اندود در سطوح صاف حاصل (
  5. افزایش ایمنی سایت پروژه
  6. کاهش ضخامت جداره ها و افزایش فضای مفید
  7. اجرای اتصال صحیح سقف به دیوارو عدم تشکیل درز اجرایی
  8. استهلاک پایین و عمر طولانی ساختمان در بهره برداری

ویژگی های اقتصادی سیستم :

  1. کاهش هزینه نسبت به روشهای رایج ساخت
  2. کاهش خواب سرمایه و بازگشت سریعتر آن
  3. کاهش حجم نیروی انسانی و هزینه های مربوطه
  4. کاهش پرت مصالح

پاسخ به 15 پرسش مهم در مورد روش قالب تونلی

برای شناخت کامل شما از این سیستم نوین انبوه سازی، تلاش کرده ایم با پاسخگویی به مهمترین سوالات در خصوص تعریف، کاربرد، مزایا، روش های اجرا و قیمت قالب تونلی دیدگاه جامع و کاملی در رابطه با این سیستم قالبندی برای شما ارائه کنیم. متخصصین تیم فنی شرکت “مطا قالب” پاسخگوی همه سوالات شما در طی ادامه تکمیل همین مقاله خواهند بود:

1- قالب تونلی چیست؟

قالب تونلی یک سیستم مدرن ساخت و ساز از طریق انجام همزمان عملیات های آرماتوربندی، قالب بندی و بتن ریزی در فونداسیون، سقف و دیوار سازه به صورت یکپارچه و پیوسته است که امکان ساخت اسکلت بتنی هر طبقه از ساختمان در یک سیکل کاری یک روزه را فراهم می کند.

اصلی ترین دلیل نامگذاری این روش به نام قالب تونلی، شکل قرارگیری سلولی این قالب ها در مرحله اجرا است که کل اجزای سازه را در یک مرحله قالب بندی می کند. این سیستم در سطح جهان با عنوان انگلیسی قالب تونلی فرم (TUNNEL FORM SYSTEM) نیز شناخته می شود.

قالب های فلزی مورد استفاده در این روش از چندین قطعه تشکیل شده اند که به صورت یکدست و طبق پلان معماری پروژه در کارگاه مونتاژ می شوند و با قرارگیری به صورت پشت به پشت یک فضای خالی ایجاد می کنند که امکان بتن ریزی پیوسته در هر دو طرف دیوارها و سقف های سازه را بصورت همزمان فراهم می کند.

سرعت بالا، کیفیت اجرا و کاهش هزینه های ساختمان سازی مهم ترین دستاورد روش قالب تونلی در پروژه های انبوه سازی است که این فناوری تازه ورود قالب بندی را به انتخاب اول بسیاری از پیمانکاران و کارفرمایان بلندمرتبه سازی تبدیل کرده است.

 

دکمه بازگشت به بالا