عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

بررسی مزایا و معایب داکت اسپلیت ها از ابعاد مختلف

داکت اسپلیت یا اسپلیت کانالی در واقع نوعی کولر گازی است که برای مصارف تجاری، اداری و مسکونی بکار گرفته می شود. این دستگاه از دو یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده است که یونیت داخلی آن زیر سقف کاذب نصب شده و هوای مطبوع سرد یا گرم را از طریق کانال های تهویه به محیط تهویه شونده منتقل می نماید. در این مقاله، به بررسی کامل مزایا و معایب دستگاه داکت اسپلیت پرداخته شده است. با ما همراه باشید تا در مورد مزایا و معایب دستگاه داکت اسپلیت بیشتر بدانیم.

داکت اسپلیت چیست؟ تولید | قیمت | انواع | مزایا | معایب

مزایای داکت اسپلیت

مزایا و معایب بسیار است. مزایای زیادی دارد که در این بخش هر کدام از آنها بصورت جداگانه توضیح داده شده است. تولید کننده برج خنک کن نقش بسیار مهمی در تأمین تجهیزات مورد نیاز دارند

توزیع متوازن هوا

بواسطه کانال های انتقال هوا، جریان هوای سرد یا گرم بطور متوازن در محیط های تهویه شونده توزیع می گردد و تمامی فضا های واحد مسکونی یا تجاری را بطور کامل پوشش می دهد.

تامین هوای تازه

این دستگاه، قابلیت تامین هوای تازه را دارد. به هوایی که از محیط بیرون وارد محیط تهویه شونده می شود هوای تازه گویند که در مصارف بیمارستانی و دارویی کاربرد بسیار زیادی دارد. یکی از مزایای دستگاه داکت اسپلیت این است که در طراحی کانال آن می توان هوای تازه را مدنظر قرار داد.

فیلتر هوا

داشتن هوای تمیز و پاک از جمله مزیت های یک سیستم تهویه مطبوع بشمار می رود. در دستگاه داکت اسپلیت، یک فیلتر هوا در پشت دستگاه تعبیه شده است که هوای برگشت از آن عبور کرده و تمیز می شود. این فیلترها قابل شستشو هستند، پس هزینه ای بابت تعویض آنها برای مشتری ایجاد نمی کند.

بازگرداندن هوای محیط به اوپراتور

دستگاه داکت اسپلیت همانند سایر کولرهای گازی، با گردش هوا بین محیط و اواپراتور، دمای محیط را تنظیم می نماید. به طوری که هوای محیط تهویه شونده را از قسمت مکش دستگاه دریافت کرده و پس از خنک کردن آن، به محیط تهویه شونده باز می گرداند. این چرخش هوا، سبب خنک شدن سریع تر محیط شده و از اتلاف انرژی جلوگیری می نماید.

با نصب کانال برگشت هوا در اسپیلت های کانالی شاهد یک دست شدن دمای محیط هستیم. کانال برگشت در پشت یونیت داخلی نصب شده و با مکش هوا از کف باعث تهویه بهتر هوای محیط می شود. البته نصب کانال برگشت سلیقه ای می باشد و الزامی به استفاده از آن نیست.

قیمت مناسب

با توجه به برند و ظرفیت متفاوت است. برای مثال، یک واحد مسکونی دو خوابه به متراژ 120 متر مربع را درنظر بگیرید. اگر بخواهیم از دستگاه اسپلیت دیواری استفاده نماییم، باید دو دستگاه 9000 برای اتاق ها و یک دستگاه 24000 یا 30000 برای پذیرایی خریداری نماییم.

اما، وقتی که از داکت اسپلیت استفاده کنیم، فقط باید یک دستگاه 36000 داکت اسپلیت خریداری و نصب نماییم. پس، همانطور که مشخص است، هزینه خرید یک دستگاه داکت اسپلیت برای یک واحد مسکونی کمتر از هزینه خرید چند اسپلیت دیواری است که نشان می دهد هزینه خرید داکت اسپلیت در مقایسه با سایر سیستم ها کمتر است.

از طرفی، دستگاه داکت اسپلیت در مقایسه با اسپلیت های دیواری از قدرت بیشتری برخوردار هستند. بنابراین، با خرید یک یا دو (برای فضا های بزرگ تر) دستگاه، تهویه تمامی بخش های مختلف پوشش داده می شود و دیگر نیازی به خرید چند دستگاه اسپلیت دیواری مجزا برای هر قسمت نیست. در نتیجه، علاوه بر اینکه هزینه های خرید و تعمیر و نگه داری دستگاه ها کاهش می یابد، فضای کمتری نیز برای جانمایی یونیت های خارجی اشغال می گردد.

امکان گرم کردن محیط با نصب کویل

یکی دیگر از مزایای دستگاه داکت اسپلیت، قابلیت گرمایش محیط با کویل آبگرم است. گرمایش دستگاه های داکت اسپلیت (در صورتی که دستگاه، عملکرد گرمایشی یا هیت پمپ نداشته باشد) بواسطه ی کویل های آبگرم تعبیه شده در دستگاه، فراهم می شود که آبگرم آن می تواند توسط موتورخانه یا پکیج های دیواری تامین گردد.

از اینرو، هزینه های مربوط به نصب رادیاتورها و اجرای لوله های رفت و برگشت آبگرم آنها کسر شده و لوله های رفت و برگشت آبگرم فقط برای یک کویل اجرا می گردد. قطعات برج خنک کننده در دسته بندی های متفاوت تقسیم بندی می شود.

از آنجایی که می توان گرمایش دستگاه را بجای برق با گاز شهری تامین نمود، هزینه مصرف انرژی داکت اسپلیت نسبت به اسپلیت دیواری کمتر است (با توجه به مقرون به صرفه  تر بودن قیمت گاز نسبت به برق در فصول سرد سال).

قابلیت نصب یونیت خارجی با اختلاف ارتفاع زیاد

از دیگر مزایای این دستگاه، قابلیت نصب یونیت خارجی با اختلاف ارتفاع 30 متر نسبت به یونیت داخلی (با توجه به دستگاه خریداری شده) می باشد که می توان یونیت خارجی را در پشت بام نصب کرد تا فضای بالکن اشغال نشود.

محاسبه هزینه مصرف برق بصورت مجزا

برخلاف سایر سیستم های سرمایشی و گرمایشی مرکزی همچون چیلر و VRF، در سیستم داکت اسپلیت می توان هزینه مصرف انرژی برای هر واحد مسکونی را بطور مجزا محاسبه کرد که این ویژگی از قابلیت های بسیار مهم و پرکاربرد برای آپارتمان های مسکونی محسوب می شود.

علاوه بر این، هر واحد می تواند هزینه مصرف برق خود را متناسب با نیازهای خود کنترل نماید.در کنار مزایای بسیار زیاد استفاده از دستگاه داکت اسپلیت، این دستگاه معایبی نیز دارد که در ادامه در رابطه با آنها توضیح داده شده است.

تمامی محیط هم دما می شود

از آنجایی که ممکن است یک دستگاه برای کل محیط استفاده گردد، دمای تمامی قسمت های مختلف آن محیط یکسان خواهد شد. چون تمامی این محیط ها توسط یک دستگاه، تهویه می گردند.

صدای نسبتا بلند

در یونیت داخلی دستگاه داکت اسپلیت، یک فن جهت دمش هوا به داخل کانال تعبیه شده است. روشن بودن این فن، صدایی را ایجاد می کند که در سکوت مطلق قابل تشخیص است و گاهی اوقات باعث ناراحتی می گردد.

پس این صدا ایجاد شده یکی از معایب های دستگاه داکت اسپلیت بشمار می آید. صدای ایجاد شده توسط دستگاه هایی که جنس بلور فن یونیت داخلی آنها گالوانیزه می باشد بیشتر از دستگاه هایی است که جنس بلور فن آن ها پلاستیکی است.

نصب سخت

نصب دستگاه داکت اسپلیت در مقایسه با سایر کولرهای گازی موجود در بازار سخت تر است. چون فقط نصب ساده یک دستگاه کولر گازی نیست. مواردی همچون کویل آبگرم، برزنت، دریچه بازدید و رفت هوا، دریچه برگشت و … باید نصب گردند. لذا پیشنهاد می کنیم نصب دستگاه خود را به افرادی که در این زمینه متخصص هستند بسپارید.

مصرف برق نسبتا بالا در حالت گرمایش

در صورتی که گرمایش دستگاه داکت اسپلیت بصورت هیت پمپ باشد. انرژی الکتریکی توسط کمپرسور مصرف می گردد. پس، گرمایش دستگاه با مصرف برق همراه است که با توجه به دسترس بودن گاز در تمام نقاط کشور، این نوع تامین گرمایش از نظر اقتصادی مقرون بصرفه نیست. اما، با نصب کویل آبگرم، این مشکل برطرف خواهد شد و انرژی الکتریکی فقط بابت چرخش فن های یونیت داخلی مصرف می گردد.

هدر رفت انرژی در اتاق های خالی محیط

در این سیستم، تمامی بخش های یک محیط تهویه شونده توسط یک دستگاه داکت اسپلیت، سرد یا گرم می شود، از اینرو، در مواقعی که بخش هایی از محیط تهویه شونده نیاز به تهویه نداشته باشد (یعنی هیچ فردی در اتاقِ درحال تهویه حضور نداشته باشد) این سیستم همچنان برق مصرف می کند و باعث هدرفت انرژی می شود.

راهکارهایی برای کاهش معایب داکت اسپلیت

در بخش قبل در رابطه با معایب دستگاه داکت اسپلیت صحبت شد. اما، این معایب قابل رفع هستند. در این بخش، چند راهکار برای رفع این معایب ارائه داده شده است که بد نیست با آنها آشنا باشیم تا در صورت امکان از این راهکارها استفاده نماییم.

روش های کاهش صدای داکت اسپلیت

برای کاهش صدای ناشی از کارکرد فن دستگاه، راه کارهایی به شرح زیر قابل اجرا است.

آیا می خواهید نظرا مصرف کنندگان داکت اسپلیت را بخوانید ؟ می خواهید بدانید که آیا آنها در استفاده از داکت اسپلیت به په مشکلاتی برخورد داشتند ؟ دمکه زیر را لمس کنید.

نصب یونیت داخلی در جای درست

با رعایت فاصله مناسب بین دستگاه تا دریچه های خروجی هوا، می توان از انتقال صدای کارکرد فن دستگاه به محیط تهویه شونده جلوگیری نمود. همچنین، می توان جانمایی یونیت داخلی دستگاه را طوری درنظر گرفت که به اتاق های خواب و اتاق نشیمن نزدیک نباشد تا صدای کارکرد فن دستگاه در زمان استراحت شبانه، آزاردهنده نباشد.

طراحی استاندارد کانال تهویه

از مزایا و معایب داکت اسپلیت طراحی آن است. با طراحی دقیق و استاندارد کانال های تهویه، می توان از میزان صدای دستگاه هنگام کارکرد آن کم کرد. بطوری که هرچه سطح مقطع کانال بزرگ تر باشد، سرعت هوا در داخل کانال کمتر و در نتیجه صدا جریان هوا کمتر خواهد بود.

باید توجه داشته باشید طراحی غیر استاندارد کانال کشی داکت اسپلیت باعث ایجاد فشار اضافی روی کمپرسور دستگاه شده که این موضوع باعث بروز خرابی دستگاه، ایجاد صدای اضافی به هنگام کارکرد و کاهش عملکرد آن می شود. برآورد قیمت تعمیر برج خنک کننده چیلر بس دشوار و سخت می باشد. تیم فنی و مهندسی ما این کار را بازدید کارشناسان فنی از دستگاه صورت می دهد.

استفاده از عایق برای کانال تهویه

عایق کردن کانال تهویه امری بسیار ضروری است چون عایق کانال مانع از ایجاد شبنم بر روی کانال می شود. اما، این عایق کاری مانع از انتقال صدای جریان هوای درون کانال به بیرون می شود که در نتیجه، منجر به کاهش صدای کارکرد دستگاه داکت اسپلیت خواهد شد.

 

 

دکمه بازگشت به بالا