عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

لرزش و گیج زدن فرمان در سرعت های بالا 110 کیلومتر

گیج زدن و کشیده شدن فرمان ماشین به یک سمت، یکی از عوامل تاثیر گذار بر کیفیت رانندگی است که می تواند موجب حوادث خطرناکی شود. دلایل گیج زدن و کشیدن فرمان چیست؟ هنگامی که در حال حرکت بر سطح جاده ای صاف و مستقیم باشیم، پیش می آید که ببینیم فرمان گیج می زند یا هنگام حرکت، وقتی دست خود را از روی فرمان بر می داریم، خودرو خود به خود به یک سمت کشیده می شود. این امر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

این حالت هم ممکن است در هنگام ترمز گرفتن و هم در هنگام گاز دادن و رسیدن به سرعت های بالا اتفاق بیفتد. به هر حال اگر خودروی شما دارای چنین مشکلی است، پیشنهاد می کنیم در ادامه مطلب از همراه ما باشید تا ضمن بررسی دلایل کشیده شدن فرمان به یک سمت در خودروهای مختلف به بررسی راهکارهای رفع این مشکل نیز بپردازیم.

منظور از گیج زدن فرمان چیست؟

گیج زدن فرمان خودرو

کشیده شدن فرمان به یک سمت یا به اصطلاح، گیج زدن خودرو یکی از علائم مشترکی است که هنگام خرابی قطعات مختلف بروز می کند. کشیده شدن فرمان خودرو به مثابه این است که شما در ماشینی نشسته اید که ناگهان کنترل آن از دست شما خارج می شود و دوباره به کنترل شما درمی آید. چنین شرایطی، برابر با ناامنی مطلق است.

برای پی بردن به این مشکل در خودرو باید زمانی که در جاده ای مستقیم و بدون دست انداز حرکت می کنید، برای چند ثانیه، دست خود را از روی فرمان بردارید. اگر خودروی شما مشکلی نداشته باشد، وقتی فرمان را به حال خود و بدون کنترل رها می کنید، مسیر مستقیم را در پیش می گیرد، بدون اینکه به سمت چپ یا راست سرپیچی کند ( بچرخد ) ؛ اما اگر مشکلی در میان باشد، حتماً به سمت چپ یا راست گرایش خواهد داشت.

این نکته را به خاطر بسپارید که گیج زدن خودرو در مسیرهای ناهموار و لغزنده، چند برابر خطرناک است. شاید این مشکل در مسیر هموار و هوای آفتابی، چندان شما را نگران نکند، اما قطعاً در شرایط سخت تر با دیدن حرکات غیر طبیعی خودرو و غیر قابل کنترل شدن آن، چنین نظری نخواهید داشت. با رعایت نکات زیر و رفع عیب از خودروی تان، جان خود و سایر سرنشینان را بیمه کنید.

علت انحراف و گیج زدن فرمان ماشین

علل گیج زدن فرمان چیست؟

  1. کم بودن و نامیزان بودن باد تایرها
  2. لقی اهرم ها
  3. لقی دنده فرمان
  4. میزان نبودن چرخ های جلو (کستر – کمبر)
  5. شل بودن اهرم ها
  6. لقی زیاد در دنده فرمان
  7. لقی زیاد در کینگ پین
  8. لق بودن فنرهای عقب
  9. معیوب بودن میله تعادل دهنده

روش های رفع عیب گیج زدن:

تایرها را تنظیم باد کنید، روغن کاری قطعات جلوبندی، تعویض قطعات معیوب، تنظیم مجدد فرمان، زوایای چرخ را میزان کنید، آچار کشی و محکم کردن قطعات

انواع انحراف یا کشیدن فرمان خودرو

انحراف ماشین هنگام شتاب

به صورت کلی دو نوع کشیدن فرمان وجود دارد.

1- نوع اول زمانی رخ می دهد که ما فرمان را رها می کنیم. بسیاری از افراد برای تست میزان فرمان و یا کارشناسی فنی جلوبندی خودرو، در یک جاده کاملا صاف و بدون ترافیک، فرمان را رها می کنند. توجه داشته باشید که این کار کمی خطرناک است. به همین دلیل تنها جاده های صاف و خلوت را برای این کار انتخاب کنید و آماده واکنش سریع باشید.

در این حالت معمولا خودرو باید بدون انحراف به چپ یا راست، مسیر مستقیم را بپماید. در این حالت بهتر است پای خود را ابتدا از روی گاز بردارید. سپس آرام آرام شروع به گاز دادن کنید. حتی در حین گاز دادن هم خودرو نباید به طرفین منحرف شود. البته کمی انحراف طبیعی است که در ادامه راجع به آن صحبت خواهیم کرد.

2- نوع دوم از انحراف حتی در مواقعی که فرمان را در دست داریم نیز اتفاق می افتد. این اتفاق بیشتر در حین پیچیدن رخ می دهد. یعنی زمانی که در یک پیچ بزرگ داخل جاده هستید و فرمان را به راست می پیچانید اما فرمان به سمت چپ ضربه می زند و خودرو ترجیح می دهد که به خلاف جهت حرکت کند. این نوع از انحراف تقریبا خطرناک است و حتما باید در کارشناسی فنی به این طور مسائل دقت کرد.

کشیدن فرمان ماشین چه خطراتی دارد؟

خطرات انحراف فرمان خودرو

کشیدن فرمان نه تنها باعث مشکل در رانندگی و تعادل خودرو میشود بلکه باعث آسیب زدن به قطعات جلوبندی خودرو میشود. با کشیده شدن فرمان به یک سمت میتوان از بروز عیب های جدی در خودرو جلوگیری کرد و از مخارج اضافی جلوگیری کرد.

دلایل کشیدن فرمان به یک سمت

1 – اولین و مهمترین دلیل تنظیم نبودن باد چرخ ها است
2 – خرابی در لاستیک ها (ساییدگی بیش از حد در یک قسمت خاص و یا پله شدن)
3 – ایراد در سیستم تعلیق یا جلوبندی خودرو
4 – تمام شدن لنت های یک سمت
5 – بالانس نبودن چرخ ها
6 – اشتباه بودن جهت چرخش لاستیک ها
7 – چرب شدن یکی از دیسک ها
8 – خراب شدن پمپ اصلی ترمز
9 – تابیدگی یا خش دار شدن دیسک

همچنین بخوانید: خرید اقساطی ساینا اس

روش های رفع عیب انحراف ماشین:

باد تایرها را تنظیم کنید، تنظیم کردن زوایای چرخ، محکم بستن قطعات تعویض شده، آزمایش مسیر چرخ ها، شاسی را میزان کنید، تعویض قطعات معیوب

علت کشیده شدن فرمان در سرعت بالا

کشیدن فرمان هنگام شتاب گیری

این مشکل نیز معمولا به دلیل عدم توازن در چرخ ها بوجود می آید که با یک سرویس معمولی، از بین خواهد رفت. البته همیشه مشکل به این سادگی هم رفع نخواهد شد و در برخی شرایط ممکن است مشکل بسیار حادتر باشد که تنها با مراجعه به متخصص می توان آن را رفع نمود.

در این حالت هنگامی که شما در حال حرکت هستید و فرمان خودرو را برای چند ثانیه رها می کنید، خودرو به سمت چپ یا راست منحرف خواهد شد. در ادامه تعدادی از دلایلی که ممکن است در این حالت باعث کشیده شدن فرمان به یک سمت شوند معرفی شده است.

1- تنظیم نبودن باد چرخ ها

دقت کنید که همیشه باد لاستیک ها تنظیم باشد!

تنظیم نبودن باد چرخ ها، یکی از مشکلات ابتدایی و قابل حلی است که معمولا باعث ایجاد چنین مشکلی می شود. هنگامی که لاستیک ها بادشان تنظیم نباشد و یا به عبارت بهتر باد یکی از لاستیک ها با دیگری متفاوت باشد، در این شرایط چون سرعت هر چرخ با دیگری متفاوت خواهد بود، در نتیجه خودرو به یک سمت کشیده خواهد شد. این مشکل با یک تنظیم باد ساده معمولا رفع خواهد شد.

2- جهت اشتباه چرخش لاستیک ها

اگر به تازگی لاستیک های خودروی خود را عوض کرده اید و متوجه چنین مشکلی شده اید، احتمالا ممکن است در جهت چرخش تایرها اشتباه کرده باشید. در این شرایط باید به جهت چرخش لاستیک ها توجه کنید و لاستیک ها را در جهتی ببندید که فلش قرار گیری لاستیک در هنگام حرکت رو به جلو، به سمت جلوی خودرو باشد.

3- استفاده از لاستیک معیوب

اگر یکی از لاستیک ها بیش از اندازه دچار سائیدگی شده باشد یا قسمتی از آن بر اثر لاستیک سائی خودرو، دچار صاف شدن یا پله شدن شود، در نتیجه در هنگام حرکت، متوجه کشیده شدن فرمان به یک سمت خواهید بود. معمولا این مشکل با تعویض لاستیک معیوب با لاستیک سالم، حل خواهد شد.

4- تنظیم نبودن فرمان

تنظیم نبودن فرمان می تواند باعث کشیده شدن فرمان به یک سمت شود.

یکی دیگر از عواملی که ممکن است باعث کشیده شدن فرمان به یک سمت در حین حرکت شود، تنظیم نبودن فرمان خودرو است. در این شرایط چون فرمان خودروی شما به درستی تنظیم نیست، خودرو به یک سمت کشیده می شود که با مراجعه به مراکز تنظیم فرمان، می توانید این مشکل را حل نمایید.

5- تحمل بار بیش از حد

هر خودرویی تا میزانی مشخص، وزن اضافه را تحمل می کند. اگر بار یا تعداد سرنشینانی که شما در خودروی تان دارید، بیش از حد توان خودرو باشد، اتفاقاتی خطرناک و مشکلاتی جدی برای خودروی شما به وجود خواهد آمد. یکی از این مشکلات، آسیب دیدن فنر ها یا کمک فنرهاست. این مورد هم منجر به کشیده شدن خودرو به یک سمت خواهد شد.

5-

بالانس نبودن چرخ ها یکی از مهمترین دلایل کشیدن فرمان در سرعت بالاست.

بالانس نبودن چرخ ها می تواند هم باعث لرزش فرمان در حین حرکت و هم باعث کشیده شدن فرمان به یک سمت شود. بالانس نبودن چرخ ها به این معنی است که لاستیک هنگام چرخش به سمت چپ و راست منحرف می شود و در یک خط مستقیم نمی تواند حرکت کند. برای رهایی از این مشکل می توان به آپاراتی ها مراجعه از آن ها درخواست کرد تا چرخ خودروی شما را بالانس نمایند.

6- ایراد در جلوبندی خودرو

خرابی جلوبندی از دلایل انحراف فرمان به یک سمت است.

ایراد در جلوبندی خودرو می تواند در اثر تصادفات یا افتادن خودرو در دست اندازها بوجود بیاید. یکی از نشانه های وجود اشکال در جلوبندی خودرو، کشیده شدن فرمان خودرو به یک سمت در حین حرکت است که با مراجعه به مراکز جلوبندی ساز، می توان آن را رفع نمود.

کشیده شدن فرمان به یک سمت در حین ترمزگیری

این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از مهمترین آن ها تمام شدن لنت های یک طرف خودرو می باشد. به طور کلی کشیده شدن فرمان به یک سمت در هنگام ترمز گیری، معمولا مربوط به عدم توازن در سیستم ترمز می باشد و معمولا با سرویس دوباره ترمز، مشکل رفع خواهد شد. در ادامه به چند مورد از محتمل ترین عواملی که ممکن است باعث ایجاد چنین مشکلی شوند، اشاره خواهیم نمود.

1- تمام شدن لنت های یک سمت

تمام شدن لنت ترمز می توان باعث کشیده شدن خودرو به یک سمت شود.

معمولا لنت های ترمز باید به صورت جفتی تعویض شوند، اما در برخی موارد اشکالاتی به وجود می آید که یک لنت زودتر از لنت های دیگر تمام می شود. در این مواقع هنگامی که پای خود را روی پدال ترمز فشار می دهید، به دلیل دیرتر درگیر شدن لنت تمام شده، خودرو به سمتی که لنت های بهتری دارد، کشیده خواهد شد و همین عامل سبب می شود تا احساس کنیم خودرو به یک سمت کشیده می شود.

مقاله پیشنهادی:

2- خرابی پمپ اصلی ترمز

کشیدن فرمان از علائم خرابی پمپ ترمز است.

بروز هر گونه مشکل در سیستم ترمز می تواند زمینه ساز گیج زدن خودرو باشد. پمپ ترمز هم از این قاعده مستثنا نیست، چرا که خرابی آن، هماهنگی و توازن میان ترمز چرخ ها را از بین می برد و خودرو به یک سمت کشیده می شود.

3- چرب شدن یکی از دیسک ها

نشت روغن از سیلندر ترمز باعث چرب شدن دیسک ها می شود. اگر دیسک ها چرب شوند، لنت قادر نیست اصطکاک لازم با دیسک را ایجاد کند و از روی آن سُر می خورد. در نتیجه چنین اتفاقی، خودرو به سمتی کشیده می شود که عملکرد دیسک و سایر قطعات صحیح است.

دیسک ترمز، به جز لیز شدن ممکن است تاب دار، خش دار، ترک دار یا شکسته هم بشود. هر یک از این نقص ها در هر سمتی که باشد، باعث می شود عمل ترمز گیری به شکل صحیح انجام نشود و خودرو گیج بزند.

4- هرز شدن اتصالات فرمان

هرز شدن، شل شدن، خورده شدن و به طور کلی، هر گونه خرابی در اتصالات مربوط به سیستم فرمان، از جمله جعبه فرمان، سیبک فرمان یا … سبب کشیده شدن خودرو به یک سمت می شود.

5- آسیب دیدن بلبرنگ چرخ

بلبرینگ چرخ آسیب دیده باعث گیج زدن فرمان می شود.

گاهی اوقات اگر تمام گزینه ها را بررسی کردید و به این نتیجه رسیدید که هیچ بخشی از خودرو معیوب نیست، بهتر است سری به بلبرنگ چرخ ها بزنید. بلبرنگ چرخ ها زمانی که آسیب ببینند، می توانند روی ترمزگیری و میزان فرمان تاثیر داشته باشند. اما البته تاثیر خرابی بلبرنگ چرخ روی انحراف فرمان بسیار کم رنگ است و به چشم نمی آید. به همین دلیل در مرحله آخر بهتر است وضعیت بلبرنگ چرخ ها را بررسی نمایید.

برای چک کردن سلامت بلبرنگ چرخ ها، کافیست زیر خودرو جک زده و یک چرخ را بالا بیاورید. سپس با دو دست خود، دو طرف لاستیک را بگیرید و به سمت داخل و بیرون تکان دهید. اگر چرخ خودرو با حرکت دست شما با این ضربات تکان خورد، نشان دهنده خرابی بلبرنگ چرخ است و باید آن را تعمیر نمایید.

عیب یابی و تعمیر کشیدن فرمان خودرو به طرفین

در این ویدئو یک ماشین را نشان می دهیم که هنگام شتاب دادن به سمت راست حرکت می کند و در هنگام کاهش سرعت به سمت چپ حرکت می کند بنابراین هنگام گاز دادن یک تغییر بزرگ به سمت راست در جهت فرمان وجود دارد، پس از رها کردن آن با جابجایی بار به سمت چپ عقب می رود.

تعداد کمی از موارد وجود دارد که می تواند این مشکل را ایجاد کند، برای تشخیص صحیح مشکل شما باید خودرو را بلند کنید و هر چرخ وسیله نقلیه خود را بررسی کنید، بازوهای کنترل، استخوان های بازو، اتصالات توپی، انتهای میله های داخلی انتهای میله ردیف، یاطاقان چرخ، رک فرمان و سایر اجزای اتصال دهنده بسته به طراحی وسایل نقلیه شما.

با این کار می توانید ایراد را پیدا کرده و مشکل را برطرف کنید. در مواردی از این قبیل تعیین نوع کشش وسیله نقلیه مهم است، آیا کشش تراز، کشش ترمز، کشش فشار باد لاستیک یا تایر، یا مانند این ماشین اجزای بازی آزاد باعث کشش می شوند.

 

دکمه بازگشت به بالا