عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

معرفی لوازم جانبی ضروری برای کفش طبیعت گردی و کوهنوردی

تمامی کوهنوردان و طبیعتگردانی که علاقمند در زمینه ورزش کوهنوردی حرفه ای هستند خواه کوهنوردانی حرفه ایی باشند، خواه تازه می خواهند این ورزش را شروع کنند، نیاز به لوازم و وسایل اولیه دارند. تجهیزات و لوازم مورد نیاز کوهنوردی باتوجه به سطح کوهنوردی، پیمایش و  اینکه به کدام قله و کوهی می خواهید صعود کنید و یا اینکه چقدر درون طبیعت هستید متفاوت است. با این حال برای شروع این ورزش و حتی رفتن یک روزه به کم ارتفاع ترین قله ها نیاز به لوازم و تجهیزات ضروری دارد که تهیه کردن آن ها ضروری است. در این مقاله قصد داریم شما را با مورد نیاز آشنا کنیم.

فهرست لوازم ضروری کوهنوردی

لیست لوازم کوهنوردی به چند بخش تقسیم می شود ( از جمله وسایل شبمانی ، پوشاک و لباس ، لوازم پخت و پز ، لوازم جانبی ، و…). اما در مجموع می توان لیست لوازم کوهنوردی را به دسته بندی زیر تقسیم نمود. انواع کفش طبیعت گردی و کوهنوردی شامل کفش های سنگین و مقاوم برای کوهستان ها و کفش های سبک و انعطاف پذیر برای مسیرهای مرتفع می شوند . همانطور که می دانید نکته اولی که در کوهنوردی بسیار حائز اهمیت است، داشتن لوازم و تجهیزات کامل میباشد، از این رو در ادامه این مقاله قصد داریم یک لیست کامل و جامع وسایل کوه و کوهنوردی را به شما عزیزان معرفی کنیم.

غذای پر انرژی و آب آشامیدنی : برای کوهنوردی اول از همه باید به دنبال کفشی مناسب برای کوهنوردی باشید. کفش کوه را باید نه تنها از لوازم مورد نیاز کوهنوردی بلکه از مهم ترین و اصلی ترین ابزارها برای این ورزش بدانید. در انتخاب کفش بسیار دقت کنید. چرا که برای نجات جان شما در مواقع خطرناک بسیار مهم بوده و البته راهپیمایی شما را بر روی کوه میسر می کند. هیچ گاه با کفشی که پایتان را می زند یا کفی عاج دار خوبی ندارد نمی توانید با اطمینان به قله برسید. کفش های کوهنوردی جزو مهمترین و اغلب گرانترین تجهیزات کوهنوردی هستند پس هنگام خرید بسیار احتیاط کنید.

شاید به فکر این باشید که چه کفشی برای کوهنوردی در تابستان مناسب میباشد؟ ما به شما کفش های راحت ، خنک،سبک و انعطاف پذیر با نوک های لاستیکی را توصیه می کنیم. کفش های کوهنوردی کفی سخت تری نسبت به کفش های معمولی شهری دارند و معمولاً در مناطق کوهستانی دشوار کارایی بیشتری دارند. در فصل زمستان با توجه به سرما و برفی بودن کوهستان میبایست از کفش های گرم ، ضدآب ، یخ شکن ، و سبک استفاده کنید. با توجه به تنوع زیاد برند های کفش های کوهنوردی در بازار و کیفیت پایینشان ما به شما برند های معتبر را که در معرفی میکنیم. در کوهنوردی و طبیعتگردی قطعا شما وسایلی را به همراه خود برمی دارید که برای آن ها نیاز به کیف و کوله ای دارید.

معمولا کوهنوردان برای سفرهای یک روزه کوله پشتی های سبک تر و برای سفرهای دو روزه یا بیشتر کوله پشتی هایی با لیتر و گنجایش بالاتر به همراه می آروند. کوله پشتی های کوهنوردی بسیار کاربردی و حرفه ای در بازار از برندهای خارجی معروف مانند آسپری، دیوتر و … را از کمپ شاپینگ می توانید تهیه نمایید. کوله پشتی هم یکی از مهم ترین تجهیزات لیست وسایل کوهنوردی میباشد. و انتخاب یک کوله پشتی با کیفت و مناسب میتواند تاثیر زیادی بر کیفیت برنامه شما بگزارد ، از این رو اگر میخواهید یک برنامه بدون دردسر را رقم بزنید هنگام خرید کوله پشتی از ضد آب بودن ، سبک بودن ، با کیفیت بودن دوخت ها ، با کیفت بودن زیپ ها و دارا بودن حجم کافی برای جای گیری کامل لوازم اطمینان حاصل فرمایید.

کوله پشتی باکیفیت یکی از فاکتور های اصلی کوهنوردی حرفه ای میباشد. همچنین کوله پشتی های غیر استاندارد برای این ورزش میتوانند به کمر و ستون فقرات نیز آسیب وارد کنند. از وسایل مورد نیاز کوهنوردی که ارتباط مستقیم با سلامتی شما در کوه دارد، انتخاب لباس مناسب است. بر طبق تجربه کوهنوردان حرفه ای، به کسانی که می خواهند این ورزش را تازه شروع کنند، گفته می شود که چندین لایه لباس برای کوهنوردی و کوهپیمایی خود بردارند. در مجموع به 3 لایه لباس نیاز دارید. جنس لباس ها بسیار اهمیت داشته و بسته به کاربرد آن، متفاوت خواهد بود. لیستی از لباس های مورد نیاز کوهنوردی را در ادامه خواهید خواند.

لباس هایی که در تماس مستقیم با بدن شما هستند و حکم عرقگیر را هم دارند () . این لباس ها را از جنس نرم و ترجیحا عرق گیر انتخاب کنید. همچنین این لباس ها از اذیت نمودن لایه بعدی لباس ها جلوگیری می کند. وسایل مورد نیاز کوهنوردی در لایه اول زیرشلواری نخی، پیراهن، دستکشی راحت و نازک، کلاه و جورابی مناسب خواهند بود. نکته: از هر نوع جوراب و لباس زیر، حداقل یک دست اضافه درون کوله پشتی به همراه داشته باشید. لایه دوم لباس کوهنوردی برای دسته دوم لباس، به سراغ لباس هایی باید بروید که شما را گرم نگه می دارند. لباس هایی از جنس پلار یا پشم مصنوعی یا در کل لباس های پشمی جزو این دسته از لباس ها هستند.

یک پیراهن پلار، یک شلوار پشمی (می تواند جایگزین لایه اول باشد) و جورابی گرم تر از جوراب اول (می تواند تنها یک جوراب که تمام این خصوصیات را با هم دارد بپوشید) مورد نیاز است. شاید یک سوشرت و گرمکن هم لازم باشد. نکته: در مناطق گرمسیری و جنگل نوردی یا تورهای یک روزه کوهنوردی در هوای آفتابی، گاهی لایه پشمی حذف می شود و از لایه سوم با جنس بهتر و سبک تر استفاده می شود. لایه سوم لباس کوهنوردی این لایه از شما در مقابل باد، باران، سرما، رطوبت هوا و در مجموع هوای طوفانی محافظت می کند. بنابراین یک کاپشن از جنس کورتکس و شلواری از همین جنس، بادگیری سبک مناسب است.

پانچو برای جنگل نوردان و کوهنوردانی که به مناطق بارانی می روند، لباسی کارآمد است. دستکش های گرم گورتکس را فراموش نکنید. نکته: در روزهای آفتابی و تورهای یک روزه، یک دست لباس خنک، یک بادگیر و یک گرمکن کافیست. اگر برای تورهای چند روزه و قله های سخت تر لباس برمی دارید، به کاپشن ها و شلوارهای گرم کورتکس نیاز خواهید داشت. کلاه کوهنوردی : از وسایل مورد نیاز کوهنوردی کلاه است که نباید فراموش شود. حداقل دو نوع کلاه با خود داشته باشید. کلاهی گرم که به عنوان لایه اصلی می پوشید و کلاهی که لبه آفتابگیر دارد. برای مناطق بارانی کلاه کاپشن می تواند استفاده شود.

زیر انداز کوهنوردی یا صندلی برای نشستن : برای اینکه بتوانید بدون خیس شدن یا اذیت شدن روی زمین یا کناره کوه بنشینید، می توانید یک زیرانداز با خود داشته باشید. زیرانداز های مختلفی در بازار هستند. اگر فتح قله دو روز و بیشتر طول می کشد، به دنبال زیراندازهای حرفه ای تر در میان وسایل مورد نیاز کوهنوردی باشید. در غیر این صورت، یک پارچه ساده کفایت می کند. باتوم کوهنوردی : یکی از وسایل مورد نیاز کوهنوردی که به شما در بالا رفتن و مهم تر از آن در پایین آمدن از کوه کمک می کند، باتوم های کوهنوردی است. این ابزار کار همان چوب هایی را انجام می دهد که در طبیعت برای راه رفتن و پیاده روی به عنوان عصا از آن استفاده می کنیم.

غذای پر انرژی و آب آشامیدنی : یکی از وسایلی که باید در کوله پشتی خود به همراه داشته باشید، مواد غذایی و البته قمقمه آب است. بسته به سفرتان، میزان و نوع غذا متفاوت است. همچنین اگر علاقه مند به آشپزی در طبیعت هستید، به همراه داشتن لوازم آشپزی مانند اجاق گاز و ظروف پخت و پز لازم می شود. کیسه خواب و چادر : اگر می خواهید شب را درون طبیعت بگذرانید، حتما باید کیسه خواب و چادر به همراه داشته باشید. این دو وسیله از وسایل مورد نیاز کوهنوردی هستند برای سفرهای بیش از یک روزه هستند که تهیه آن ها بسیار اهمیت دارد.

چراغ و لامپ : برای کسانی است که در مناطق تاریک و شب ها به پیاده روی می روند یا می خواهند شب را هم در کوه، کمپ کنند هد لامپ و چراغ های روشنایی بسیار ضروری است. سخن آخرکوهنوردی یکی از بهترین راه ها برای فرار از یکنواختی زندگی روزمره و بهبود سلامت روحی و جسمی است. به لطف فعالیت های هوازی و مقاومتی درگیر در کوهنوردی، این ورزش به کاهش استرس و اضطراب نیز کمک می کند. البته پیاده روی ساده تا بالای هر تپه و کوهنوردی دو چیز متفاوت هستند.

در واقع زمانی که شیب و سختی زمین مستلزم نوعی صعود و استفاده مداوم از تجهیزات فنی باشد؛ معمولا به آن کوهنوردی می گویند. به همین دلیل نیز یک کوهنورد حرفه ای اغلب نیازمند استفاده از تجهیزات ویژه و متنوعی است. بنابراین تدارک دیدن این همه لوازم برای کوهنوردی از اولین کارهایی است که پیش از هر صعود جدی باید به آن فکر کنید. بر همین اساس در این نوشته لیستی کامل از تجهیزات و لوازم مهم مورد نیاز در کوهنوردی جمع آوری شده است. همچنین این لیست می تواند مبنای خوبی برای خرید تجهیزات کوهنوردی نیز باشد.

لیست وسایل مورد نیاز کوهنوردی و طبیعت گردی

سرمایه گذاری بر روی تجهیزات و لوازم کوهنوردی مناسب، برای کسب موفقیت، لذت، امنیت و سلامتی در کوهنوردی و طبیعت گردی بسیار مهم است. با این حال انتخاب وسایل ضروری برای این فعالیت ها کار آسانی نیست؛ و گاهی کمی گیج کننده می شود. برای کمک به درک بهتر این مسئله، در این نوشته لوازم برای کوهنوردی را در چند دسته مختلف قرار داده و به شما معرفی کرده ایم.

پوشاک و کفش کوهنوردی به شما کمک می کند تا در طول فعالیت راحت باشید. انتخاب یک سیستم لایه بندی در پوشاک به شما امکان می دهد لباس خود را بر اساس شرایط آب و هوایی و سطح فعالیت تنظیم کنید. این یک روش ایده آل برای انتخاب لباس کوهنوردی است. طبق این سیستم می توانید بر اساس نیاز خود، لایه های لباس را اضافه یا حذف کنید. بر این اساس لباس کوهنوردی می تواند شامل موارد زیر باشد:

لایه تنه: این لایه اولین لباس یا زیرین ترین لباسی است که می پوشید. برای این لایه یک پیراهن سبک آستین بلند با مواد ضد رطوبت بهترین گزینه است. این لباس به شما کمک می کند تا در طول ماجراجویی راحت و خشک بمانید. لایه پایین تنه: شلوارهای کوهنوردی قابل تنفس، ضد آب و مقاوم در برابر آب و هوای مختلف را برای پوشش این لایه انتخاب کنید. این شلوارها آزادی حرکت را در هنگام کوهنوردی برای شما فراهم می کنند. شلوارهای کوهنوردی نباید آنقدر گشاد باشند که دست و پا گیر شوند.

همچنین نباید آنقدر تنگ باشند که انجام فعالیت های شدید با آنها مشکل شود. برای درک دقیق تر موضوع، شما به شلواری نیاز دارید که بتوانید به راحتی با آن نشست و برخواست کنید. لایه میانی: نقش لایه میانی لباس ها، حفظ گرمای بدن با به دام انداختن هوای گرم است. مثلا اگر دمای کوهستان یا محل کمپینگ پایین آمد؛ می توانید لباس های لایه میانی اضافه کنید. این لباس ها شامل ژاکت های گرم و موارد مشابه می شود. لایه سخت محافظ: این لایه شامل لباس هایی مثل کاپشن های بیرونی ضد آب، ضد باد و مناسب برای کوهنوردی هستند.

هدف پوشیدن لباس هایی از لایه سخت، خشک و گرم نگه داشتن بدن در برف و باد و بوران است. معمولا این لایه گران ترین لباس کوهنوردی نیز محسوب می شود. جوراب یکی دیگر از لباس های ضروری برای کوهنوردی و طبیعت گردی است. توصیه می کنیم هنگام کوهنوردی از پوشیدن جوراب نخی خودداری کنید. در عوض پشم ضخیم یا ترکیبات پشم مصنوعی انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. فراموش نکنید که گرم نگه داشتن پا در یک کوهستان برفی، شاید مهم ترین عامل برای حفظ توانایی حرکت شما باشد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا