5+1 نکته که بعد از کراتین موهات باید رعایت کنی
تا پیش از این، داشتن موهای شلاقی و صاف، مانند آنچه در عکس مجلات و ژورنال ها می دیدیم، آرزویی بود که برآورده شدن آن بعد از ساعت ها سشوار کشیدن و استایلینگ میسر می شد. اما به لطف همکاری تکنولوژی و صنعت زیبایی، انقلابی بزرگ در زمینه زیبایی موها رخ داده است. این انقلاب چیزی نیست جز اختراع تکنیک کراتینه کردن مو. با به کارگیری این تکنیک، همه افراد می توانند موهایی صاف، براق و یکدست داشته باشند. اما ماندگاری کراتینه چقدر است؟ چطور باید از موهای کراتینه شده مراقبت کرد؟
کراتینه مو چیست؟
اصطلاح کلی تکنیک کراتینه، از کراتین طبیعی بدن منشا می گیرد. کراتین، نوعی پروتئین ساختاری و طبیعی است که بیس اصلی ناخن، پوست و مو را تشکیل می دهد. ساختمان مقاوم کراتین، سطحی محافظ روی بافت های بیرونی بدن به وجود می آورد و از آنها در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند. در بافت مو، کراتین قسمت اصلی کوتیکول موها را به خود اختصاص می دهد. آسیب و از بین رفتن پروتئین کراتین در کوتیکول، اغلب با وز، شکنندگی و خشکی شدید تار مو همراه است. معضلاتی که بیشتر ما حداقل برای یکبار هم که شده آن را تجربه کرده ایم.
فرایند کراتینه کردن مو، با احیا ساختار کراتین طبیعی، جانی دوباره به موهایتان می بخشد. این تکنیک، ساختمان کوتیکولی موها را بازسازی می کند و در ترمیم انواع آسیب و شکستگی تار مو موثر است. از دیدگاه میکروسکوپی، می توان گفت در تکنیک کراتینه ، لایه ای عایق از مواد پروتئینی روی سطح کوتیکول را می پوشانند. در نتیجه، ظاهری شاداب، صاف، براق و سالم را به موهای شما هدیه می دهد.
مدت زمان ماندگاری درمان کراتین چقدر است؟
تکنیک کراتینه، نوعی درمان موقتی است که با توجه به مواد به کار رفته و کیفیت اجرای کار، بین 3 تا 6 ماه ماندگاری دارد. در نتیجه، می تون این تکنیک را نوعی درمان نیمه دائمی یا موقت مو به شمار آورد. نکته مهم درباره مدت زمان ماندگاری کراتین، رعایت اصول مراقبتی است. به همین خاطر است که متخصصین این حوزه، معتقدند که 70 درصد نتیجه کار و میزان اثربخشی کراتینه، در دستان خود شما است.
چرا باید از موهای کراتینه شده محافظت کنیم؟
افزایش ریزش مو، سوختن کوتیکول ها، چرب شدن سریع مو و از بین رفتن اثر کراتینه در مدت زمان کوتاه از جمله معضلات جدی تکنیک کراتینه مو هستند. مشکلات مهم و قابل تاملی که تنها با رعایت چند نکته مراقبتی می توانید از بروز آنها جلوگیری نمایید. از مهم ترین گام های مراقبت از موهای کراتینه، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نکته 1؛ شستشوی اصولی مو
اولین و مهم ترین گام برای مراقبت از موهای کراتینه، شستشوی به موقع و حرفه ای آنها است. حقیقت این است که آب و رطوبت، دشمن اصلی موهای کراتینه شده هستند. برخورد مداوم آب و مواد شوینده با تار موها، لایه عایق مواد کراتینه را به مرور از بین می برد. در نتیجه، ماندگاری درمان کراتین را به حداقل می رساند. بعد از کراتینه، توصیه می شود تعداد دفعات شستن مو در طول هفته را به 1 تا 2 بار کاهش دهید. همچنین، هنگام شنا در دریا یا استخر، موهای خود را با کلاه مخصوص بپوشانید.
نکته 2؛ انتخاب محصولات مراقبتی تخصصی
اغلب شامپو و نرم کننده هایی که در قفسه حمام خانه هایمان وجود دارند، حاوی ماده ای به نام سولفات هستند. سولفات ها، نوعی سورفاکتانت هستند که ذرات چربی و آلودگی را به خود جذب می نمایند و حالتی کف آلود ایجاد می کنند. استفاده از این ترکیب منحصر به فرد در کنار تمام مزایایی که دارد، به هیچ عنوان برای موهای کراتین شده توصیه نمی شود. چرا که سولفات می تواند ترکیب مواد کراتینه را از بین ببرد و باعث ایجاد وز و بد حالتی موهای کراتینه شده شود.
اگر موهایتان را کراتینه کرده اید و قصد ندارید در عرض چند ثانیه تمام زحماتتان را به باد دهید، بهتر است شامپوهای معمولی خود را با انواع بدون سولفات جایگزین نمایید. در صورت مواجهه با ریزش موی شدید بعد از کراتینه، می توانید از شامپو ضد ریزش مو بدون سولفات نیز کمک بگیرید. همچنین، در مورد ماسک مو و نرم کننده نیز، توصیه می شود از محصولات تخصصی موهای کراتین شده استفاده نمایید.
نکته 3؛ تدارک دیدن روتین خواب ابریشمی
موهای ما حداقل 8 ساعت از شبانه روز در تماس مستقیم با روبالشی هایمان هستند. به همین دلیل، نمی توان منکر تاثیر پارچه روبالشی روی حالت و سلامت تار موها شد. استفاده از پارچه های نخی برای روبالشی، باعث ایجاد اصطکاک و تحریک الکتریسیته ساکن در ساختار کوتیکولی می شود. نتیجه این فرایند، ایجاد حالت وز و گره خوردن تار موها است.
برای جلوگیری از این اتفاق، توصیه می شود از روبالشی های ساتن یا ابریشم استفاده نمایید. این جنس پارچه، امکان اصطکاک را به حداقل می رساند و نقش مهمی در افزایش ماندگاری کراتینه مو دارد. اسکرانچی و کلاه خواب ابریشم نیز از دیگر محصولات کاربردی هستند که می توانند سطح مراقبتی موهای کراتینه شده را ارتقا دهند.
نکته 4؛ تقویت تار مو
از یاد نبرید که موهای کراتینه شده، بیش از هر چیزی به تقویت احتیاج دارند. در این گام، شما می توانید از انواع روغن های طبیعی و سرم های تقویت کننده مو استفاده نمایید .روغن آرگان، نارگیل و بادام تلخ از بهترین گزینه های ممکن برای روغن تراپی موهای کراتینه شده به شمار می روند. برای تقویت روزانه، می توانید از سرم های مخصوص موهای کراتینه شده در طول روز استفاده کنید. به خصوص اگر رنگ مو کاراملی یا بلوند دارید و موهایتان را دکلره کرده اید، بهتر است نکات تقویتی را بعد از کراتینه جدی بگیرید.
نکته 5؛ حالت دهی صحیح
استایلینگ موها بعد از کراتینه کردن، با محدودیت های خاصی همراه است .دم اسبی کردن، اجرای بافت های ریز و سرتاسری و لیفت موها از استایل های ممنوعه موهای کراتینه شده به حساب می آیند. توصیه می شود تا حد امکان از مدل های باز و نیمه باز برای استایل موهایتان استفاده نمایید.
نکته 5+1؛ نبایدهای اصول مراقبتی موهای کراتین شده
در کنار تمام گام های مراقبتی، نبایدهایی وجود دارد که دانستن آنها، کلید اصلی دوام کراتینه موهایتان به شمار می روند. با رعایت این نبایدها در کنار نکات ذکر شده، می توانید روتین مراقبتی تخصصی و موثری برای موهای کراتینه شده خود تدارک ببینید:
- موهایتان را به هیچ عنوان با آب داغ نشویید. این کار باعث از بین رفتن مواد کراتینه در کوتاه مدت و دهیدراتاسیون شدید کوتیکولی می شود.
- اجازه ندهید بعد از حمام موهایتان برای مدت طولانی مرطوب و خیس بماند. بهترین کار در این زمان، خشک کردن مو با کمک باد ملایم سشوار است.
- بدون استفاده از محصولات محافظت کننده حرارتی، موهایتان را با ابزار حرارتی مانند اتو مو یا بابلیس حالت ندهید.
- از شانه های فلزی و دندانه ریز برای صاف کردن موهای کراتینه استفاده نکنید. شانه دندانه چوبی، سیلیکونی و انواع برس های گره بازکن بهترین گزینه برای شما هستند.
- تا حد امکان از انواع کش موهای سفت، اسکرانچی نخی و سنجاق های مشکی معمولی استفاده نکنید.
در نهایت، اگر علی رغم رعایت تمام نکات گفته شده با ریزش یا بد حالتی مو مواجه شدید، توصیه می شود به تکنسین مربوطه مراجعه نمایید. عدم رسیدگی به معضلات مربوط به کراتینه مو، ممکن است عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. در موارد حاد، در اولین فرصت با پزشک متخصص مشورت نمایید.
مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.