عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

شرایط طلاق گرفتن زن از مرد

راه های طلاق برای زنان

با توجه به این که بیشتر وکلای گروه پارسای متخصص در دعاوی خانوادگی می باشند در مراجعات حضوری و تلفنی بسیار در مورد روند طلاق، راه های گرفتن طلاق سوال پرسیده می شود که امید داریم این متن مختصر بتواند جوابگوی سوالات هموطنان عزیز در مورد روش طلاق گرفتن باشد. با در نظر گرفتن این که مخاطب این گونه سوال خانم ها می باشند باید گفت در قانون ما اختیار طلاق با شوهر است و اوست که حتی بی دلیل می تواند با پرداخت حقوق همسرش او را طلاق دهد اما درخواست طلاق زن در صورت مخالفت شوهر، پروسه طلاق طولانی دارد و نیازمند ارائه دلیل اصطلاحا محکمه پسند به دادگاه است.

گذشته از طلاق توافقی که نیازمند رضایت و تمایل هر دوی زن و شوهر می باشد اگر زوج مخالف طلاق باشد و زن وکالت در طلاق نداشته باشد ناگزیر باید پس از دادن دادخواست طلاق – که حتما توصیه می شود با وکیل باشد – یکی از موارد 12 گانه شروط ضمن عقد – در فرض امضاء از طرف زوج – و یا عسر و حرج خود را به دادگاه اثبات نماید.

بهتر است قبل از هر اقدامی و حتی قبل از مراجعه به وکیل و دادگاه از مشاوره حقوقی با تجربه و ترجیحا مشاورین خانواده برای برطرف کردن مشکلات خود با همسر کمک بگیرید زیرا به کرات گفته شده است که طلاق اولین راه بر حل مشکلات زوجین نیست اما اگر چاره کار را در نهایت جدایی تشخیص دادید بدون این که به تنهایی دادخواستی به دادگاه تقدیم کنید در ابتدا از مشاوره وکیل خانواده بهره مند شوید. پرونده های طلاق از طرف زوجه به تعبیر ما بسیار فنی است و علاوه بر تجربه وکالت نیازمند آشنایی کامل با قوانین، رویه قضایی و نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه دارد.

راههای طلاق برای زنان چیست؟( 4 را مهم و اصلی طلاق از طرف زن)

جواب به این سوال طولانی و بسیار گسترده است اما اجمالا این که در قانون طلاق ایران مربوط به مسلمانان طلاق به دست مرد است و مرد هر وقت که بخواهد با پرداخت حقوق مالی زن می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند ولی در خصوص زنان موضوع کاملا متفاوت است اگر طلاق زن توافقی نباشد و اگر زن حق طلاق (وکالت در طلاق) از شوهر نداشته باشد درخواست طلاق یکطرفه از جانب او از دو طریق کلی قابل پیگیری است:

1-  در صورتی که زوج (مرد) چاپی سند ازدواج را امضاء کرده باشد و زوجه برای دادگاه اثبات نماید که یکی از شروط محقق شده است. خوبی طلاق از این طریق این است که در صورت اثبات و احراز یکی از دوازده مورد سند ازدواج – اگر توسط مرد امضا شده باشد – امکان طلاق با مهریه به درخواست زن فراهم است.

2-   اثبات

اگر اثبات شروط عقدنامه نباشد به ناچار باید از این طریق اقدام کرد که به نظر وکلای دادگستری پارسای در درجه دوم قرار دارد در موارد اثبات عسر و حرج از زوجه مهریه را هم بخواهد کار در عمل بسیار دشوار است.

3-وکالت طلاق هم میتواند در عقدنامه شرط شود و هم به صورت مجزا در دفتر اسناد رسمی در ایران و یا سفارتخانه های ایران در خارج کشور تنظیم شود.

4-با عنایت به این که مشاوره حقوقی خانواده در گروه وکلای پارسای رایگان است و با توجه به مراجعات مکرر موکلین و مشاوره گیرندگان سئوالاتی از این دست که، راههای گرفتن طلاق چیست؟ اگر زن طلاق بخواهد برای طلاق زن از شوهر چه باید کرد؟ راه طلاق گرفتن چیست؟ روش طلاق گرفتن چگونه است؟ شرایط طلاق گرفتن زن چیست؟ و راهکارهای طلاق زن از شوهر کدام است؟ و …

از ما بسیار پرسیده می شود. بهترین توصیه و جواب ما این است که برای طلاق زن به مشاوره اطلاعات ناقص و جسته و گریخته اطرافیان، دوستان و اقوام بسنده نکنیم. بهتر است برای مشاوره حضوری به نزد وکیل خانواده مجرب مراجعه کرد و با تعریف جزئیات مختلف زندگی – که ممکن است در نظر شما در طلاق تاثیری نداشته باشد – از او ارائه طریق بخواهید، شاید موقع دادن دادخواست طلاق نباشد شاید نیاز به دادن دادخواست دیگری در ابتدا باشد و …

مطمئنا وکیل خبره طلاق با پرسیدن سئوالات متعدد و پی بردن به زوایای آشکار و پنهان زندگی و روابط زوجین آنچه مناسب ارائه به دادگاه برای گرفتن طلاق باشد پیدا خواهد کرد و چه بسا که صادقانه موکل را با واقعیت رو به رو کند که درصد موفقیت کم است! چون میدانیم که سخت ترین نوع طلاق ،دادخواست طلاق از طرف زن است برای رسیدن به نتیجه مطلوب بایستی حساب شده پیش رفت و دلایل محکمه پسند برای در اولین جلسه دادگاه طلاق به قاضی ارائه کرد این نکته را فراموش نکنید که بر طبق قوانین فعلی و جاری کشور طلاق زن بدون دلیل میسر نیست.

دعوای طلاق از جانب زوجه دارای جزئیات فراوان است و در هر پرونده شخصیت و شرایط زوجین برای به دست آوردن طلاق زن از شوهر بسیار تاثیرگذار است. نسخه ای در این مختصر و یا هر نوشته دیگر نمی توان برای همه پرونده های طلاق پیچیده موارد عسر و حرج با توجه به سن، تحصیلات، شخصیت و خانواده زوجه متفاوت باشد و بستگی به تشخیص قاضی رسیدگی کننده به پرونده دارد.

بعضی به سادگی تصور می کنند مثلا علی رغم مخالفت مرد (زوج) با گذشتن از حقوق مالی دادخواستشان حتما به نتیجه منجر خواهد شد اگر چه که گذشتن از تمام یا قسمتی از مهریه بی شک در تصمیم گیری قاضی در طلاق زن از شوهر موثر است ولی این همه راه نیست اما بدیهی است که اگر زوجه بخواهد طلاق را به دست آورد و عمده حقوق مالی او هم پا بر جا باشد نیاز به دادخواستی دقیقی و محاسبه شده است.

شهادت شهود، گزارش مددکاری، سوابق طرفین و … نقش بسزایی دارند. اثبات هر نوع اعتیادی از زوج مثل مواد مخدر، الکل، قمار، همچنین اثبات خیانت، ازدواج مجدد (دائم یا موقت)، ندادن نفقه، بیماری اعصاب و روان، بیماری جسمی حاد، نازایی (عقیم بودن)، سوء رفتار، سوء معاشرت، تهدید، توهین، پرخاشگری مستمر، هتک حرمت، رابطه زناشویی طولانی نداشتن، ارتباط کلامی طولانی نداشتن (قهر)، محکومیت های کیفری، ورشکستگی، ترک منزل، بیکاری تعمدی، مشکل اخلاق،، رابطه زناشویی نامتعارف، بی احترامی های مکرر و … در این راه موثر است. طلاق، پرونده ای طولانی و فوق العاده فنی است. راه های طلاق برای زنان کم نیست…

موارد زیر، زن می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند و از راه های طلاق محسوب میشود

– عدم پرداخت نفقه زن و انجام سایر حقوق واجب زن به مدت شش ماه.
– بدرفتاری غیر قابل تحمل مرد با زن و فرزندان.
– بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد در حدی که سلامت زن را به خطر اندازد.
– بیماری روانی شدید مرد در زمانی که امکان فسخ نباشد.
– اشتغال مرد به کاری که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه می  زند.
– محکومیت به حبس در حال اجرا از 5 سال به بالا در شرایطی که مرد در زندان باشد.
– اعتیادی که به اساس زندگی خانوادگی ضرر بزند مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد شود.
– ترک بدون علت خانواده یا غیبت یکسره به مدت 6 ماه بدون دلیل موجه.
– محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرمی، که اجرای مجازاتش آبرو و موقعیت زن را به خطر بیاندازد.
– بچه  دار نشدن مرد پس از 5 سال زندگی مشترک.
– مفقودالاثر شدن زوج به مدت طولانی به طوری که مدت 6 ماه از زمان مراجعه زوجه به دادگاه گذشته باشد.

اثبات در عسر و حرج بوذن زن به تشخیص قاضی

–  بدون اجازه همسر اول

از وکلای خانواده گروه پارسای که از مجرب ترین و بهترین وکلای متخصص در امور خانواده می باشنطلاق مخصوص عقد دائم است و زنی که به عقد موقت مردی درآمده است با انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می شود. بر طبق قانون مدنی مرد می تواند هر زمان که بخواهد زن خود را طلاق دهد. به عبارت دیگر اختیار طلاق با شوهر است و او می تواند با پرداخت حقوق زن او را طلاق دهد. درحالی که درخواست طلاق از سوی زن باید به همراه دلایل محکمه پسند باشد و زن در طلاق به مانند مرد دارای اختیار نیست. در ادامه به نحوه و راه های طلاق گرفتن زن از مرد خواهیم پرداخت.

طلاق با شروط ضمن عقد

اگر مرد شروط ضمن عقد را امضا کرده باشد، زن برای طلاق باید یکی از دوازده شروط ضمن عقد و یا عسر و حرج خود را به دادگاه ثابت کند. علاوه بر این ، اگر زنی از همسر خود وکالت بلاعزل در طلاق یا گرفته باشد، می تواند از او طلاق بگیرد. این وکالت به صورت شرط ضمن عقد ازدواج یا یک عقد لازم دیگر به زن داده می شود.

براساس ماده ی 1119 قانون مدنی طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر بنمایند. مثل اینکه شرط شود، هرگاه شوهر زن دیگر بگیرد یا درمدت معینی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا برعلیه حیات زن سوء قصد کند یا سوءرفتاری نماید که امکان ادامه ی زندگی مشترک وجود نداشته باشد، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در محکمه و صدور حکم نهایی، خود را مطلقه سازد.

طرفین می توانند هر شرط دیگری را مانند اعتیاد مرد یا مهاجرت او، برای تحقق نیابت زن در طلاق تعیین کنند اما نمی توانند ضمن عقد نکاح حق زن گرفتن دوباره را از شوهر سلب کنند. وکالتی که به زن داده می شود می تواند مطلق و بدون هیچ شرطی باشد تا او بتواند هر زمان که خواست با طی مراحل قانونی و رجوع به دادگاه مدنی و تحصیل گواهی عدم امکان سازش، خود را طلاق دهد. علاوه بر امکان وکالت در طلاق، شروط دوازده گانه ای در عقدنامه ذکر شده است که در صورت امضای زوجین و تحقق هر کدام از آن ها و با اثبات در دادگاه خانواده، زن می تواند از شوهر خود طلاق بگیرد.

12 شرط ضمن عقد

1- استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم امکان الزام او به تائید نفقه و همچنین در موردی که شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت شش ماه وفا نکند و اجبارا ایفا هم ممکن نباشد.

2- سوء رفتار و یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل نماید.

3- ابتلاء زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.

4- جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.

5- عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.

6- محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثرعجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال یا بیشتر باز داشت شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.

7- ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.

8- زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند.تشخیص ترک زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است و یا شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت نماید.

9- محکومیت قطعی زوج در اثرارتکاب جرم و انجام هر گونه مجازات اعم از حد وتعزیر در اثرارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی وشئون زوجه باشد .تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت وشئون خانوادگی  است با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف وموازین دیگر با دادگاه است.

10-  در صورتیکه پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر زوج صاحب فرزند نشود.

11- در صورتیکه زوج مفقودالاثر شود وظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.

12- زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید.

طلاق توافقی

طلاق توافقی نوعی از طلاق است که در آن زن و شوهر هردو تصمیم به جدایی می گیرند و با توافق در مورد همه ی مسائل مانند حضانت فرزند یا فرزندان مشترک، نفقه زوجه و فرزندان، جهیزیه و مهریه، با رای دادگاه و طی مراحل قانونی و درنهایت با مراجعه به دفترخانه، از یکدیگر جدا می شوند. طلاق باید به صیغه ی طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد و باید منجز باشد. به عبارت دیگر، طلاق معلق به شرط باطل است.

 

دکمه بازگشت به بالا