سلامتی و پزشکیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

بیمار تنفسی دارید؟ حتما از مزایای دستگاه اکسیژن ساز بیشتر بدانید

بیمار تنفسی دارید؟ حتما از مزایای دستگاه اکسیژن ساز بیشتر بدانید

هوا آلوده است. شاید بیمار سالمند یا تنفسی در منزل داشته باشید. در چنین شرایطی داشتن دستگاه اکسیژن ساز می‌تواند کمک موثری به بیمار شما نماید. چه در معرض آلودگی هوا در شهرهای بزرگ باشیم و چه بیماری بستری در منزل داشته باشم، ممکن است از خود پرسیده باشیم که چه راه حلی برای مشکل بیمار ما وجود دارد؟ یکی از این راه حل ها رساندن اکسیژن بیشتر به بیمار است.

چه کسانی نیازمند دستگاه اکسیژن ساز یا کپسول اکسیژن هستند؟

 

افراد زیادی در زمانی که به بیماری‌های ریوی مانند عفونت شدید ریوی، کرونا، آنفلوانزا و بیماری قلبی تنفسی مثل نارسایی حاد تنفسی  مبتلا می شوند یا حتی در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است دچار سرفه می‌شوند در نشانه‌ای با یکدیگر اشتراک دارند. این نشانه، تنگی نفس است که پس از مراجعه به پزشک مشخص می‌شود این افزاد نیازمند استفاده از اکسیژن با خلوص بالاتری هستند.

دستگاه اکسیژن ساز چه دستگاهی است؟

 

دستگاه اکسیژن ساز (Oxygen Concentrator) دستگاهی کمک تنفسی است که برای افرادی که به بیماری های تنفسی و قلبی ریوی مبتلا هستند، اکسیژن با خلوص بالا (بالای ۹۵%) تولید می‌نماید. دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن محیط اطراف را (با خلوص تقریبی ۲۱% است) جذب کرده، از موتور دستگاه عبور داده، به اکسیژن با خلوص ۹۴ % تبدیل می‌کند و از طریق ماسک اکسیژن و یا سوند اکسیژن نازال، به بیماران تنفسی می‌رساند. این نوع از دستگاه اکسیژن ساز خانگی وزنی حدود ۲۲ تا ۲۵ کیلوگرم داشته، مناسب استفاده در منزل است.

قسمتهای مختلف دستگاه اکسیژن ساز

  • کمپرسور دستگاه: این قسمت در واقع موتور دستگاه اکسیژن ساز خانگی است و با مکش هوا از محیط و تبدیل اکسیژن ۲۱ درصد محیط به اکسیژن ۹۴ درصد، میزان اکسیژن رسانی به بیمار را افزایش می‌دهد. (اکسیژن ۲۱ درصد با پودر زئولیت واکنش نشان می‌دهد و میزان خلوص اکسیژن تا ۹۴ درصد افزایش پیدا می‌کند).
  • فلومتر: محفظه ای استوانه ای مدرج و شیشه ای است که در برخی از دستگاه ها از  ۱ تا ۵ و در برخی از ۱ تا ۱۰ مدرج شده است و توسط یک پیچ پلاستیکی میزان اکسیژن خروج از دستگاه به بیمار تنظیم می‌گردد. درون این محفظه شیشه ای یک ساچمه پلاستیکی بسیار کوچک قرار دارد که با زیاد و کم کردن اکسیژن خروجی دستگاه بالا و پایین می‌رود. این ساچمه روی هر عددی باشد نشانگر میزان اکسیژن خروجی از دستگاه است که با معیار لیتر در دقیقه اندازه‌گیری می‌شود.
  • مژر آب مقطر (لیوان آب مقطر): این قسمت وظیفه مرطوب کردن اکسیژن خروجی از دستگاه را به عهده دارد. میزان آب مقطر داخل لیوان باید روی مینیمم که روی ظرف شیشه ای دستگاه مدرج و نشانه گذاری شده است، باشد. اگر میزان آب مقطر بیشتر از حد بریزیم از عملکرد دستگاه کاسته میشود و گاهی دستگاه آلارم می‌دهد.
  • دکمه‌ی power: با اتصال دو شاخه دستگاه اکسیژن ساز خانگی به برق شهری و روشن کردن کلید پاور، دستگاه روشن می‌شود و شروع به تولید اکسیژن با خلوص ۹۴ درصد می‌کند.
  • قسمت های دیگر: مثل شیر برقی، فیوز دستگاه، بورد دستگاه، فیلتر داخلی دستگاه … وجود دارد ولی به دلیل اینکه تخصصی هستند نیاز به توضیح در اینجا ندارند.

کپسول اکسیژن چیست؟

کپسول اکسیژن در اصل ظرفی فولادی یا آلومینیومی است که اکسیژن را ذخیره می‌نماید.این دستگاه در مراکز پزشکی یا خانه برای رساندن اکسیژن مکمل به بیمار استفاده می‌شود. (سطح اکسیژن را می‌توان با استفاده از یک پالس اکسی متر بررسی کرد). در بالای کپسول اکسیژن، یک تنظیم‌کننده جریان (مانومتر اکسیژن)، اکسیژن تحت فشار مخزن را به یک جریان خاص قابل اندازه‌گیری تبدیل می‌کند که با واحد لیتر در دقیقه شناخته می‌شود. مانومتر معمولاً برای بیمارانی که به طور متناوب به اکسیژن نیاز دارند استفاده می‌گردد و سبب می‌شود که کاربر به‌راحتی بتواند میزان اکسیژن را مدیریت کند، از هدررفتن آن جلوگیری شود و کارایی کپسول افزایش یابد.

 شش مزیت استفاده از دستگاه اکسیژن‌ساز نسبت به کپسول اکسیژن برای بیماران تنفسی

 

  • انفجار: دستگاه اکسیژن ساز خطر انفجار ندارد، ولی کپسول اکسیژن احتمال انفجار دارد.
  • مدت استفاده: دستگاه اکسیژن ساز قابلیت استفاده مداوم 24 ساعته دارد، ولی کپسول حداکثر 4 ساعت به بیمار اکسیژن‌رسانی می‌کند.
  • شارژ: دستگاه اکسیژن ساز نیاز به شارژ کردن ندارد ولی کپسول اکسیژن روزانه و گاهی دوبار در روز نیاز به شارژ کردن دارد.
  • بهداشت: اکسیژنی که از دستگاه اکسیژن ساز خارج می‌شود کاملا بهداشتی است ولی کپسول اینطور نیست.
  • خطرات جانبی: اگر با دست آغشته با روغن و گریس به کپسول اکسیژن دست بزنید سبب انفجار می‌شود، ولی در دستگاه اکسیژن ساز چنین خطراتی نداریم.
  • انقضا: دستگاه اکسیژن ساز منقضی نمی‌شود، ولی کپسول ممکن است بعد از مدتی دیگر شارژ نشود.

 

جمع بندی و روش تهیه دستگاه

با توجه به اینکه بیماران تنفسی نیاز مداوم به اکسیژن‌درمانی (اکسیژن‌تراپی) دارند تا میزان اکسیژن خون آنها افت نکند و بتوانند با استفاده از داروهایی که پزشک معالج برای بیمار تجویز کرده، روند درمانی خود را انجام دهند، دستگاه اکسیژن ساز از کپسول اکسیژن بسیار بهتر است.

ما در گروه ماهک مدیکال، با تجربه‌ی ارزشمند پانزده ساله خدمات پرستاری در منزل و راه اندازی آی سی یوی خانگی ، هم در خرید دستگاه اکسیژن ساز و هم  اجاره دستگاه اکسیژن ساز در کنار شما هستیم. در تمام مراحل مشاوره، خرید، نصب، تنظیم و آموزش به شکل 24ساعته آماده‌ی خدمت‌رسانی به شما و عزیزان شما خواهیم بود. کافی است با ما تماس بگیرید: ۰۲۱۶۵۸۶۲۰۱۶

دکمه بازگشت به بالا