چه کسانی باید عمل بینی ترمیمی انجام دهند؟

معمولا افرادی که از اولین عمل جراحی بینی نتیجه مطلوب نمی گیرند، به منظور تغییر شکل یا بهبود عملکرد بینی، جراحی ترمیمی بینی انجام می دهند. البته این عمل باید با دقت و ظرافت بیش تری صورت گیرد. بیماران باید دقت داشته باشند که عمل ترمیم بینی به مراتب پیچیده تر از جراحی اولیه بینی است.

نکاتی که برای جراحی ترمیمی بینی باید رعایت کنید

اگر قصد عمل زیبایی بینی دارید باید بدانید اولین عمل جراحی بینی، بهترین زمان برای برطرف کردن تمامی مشکلات زیبایی و عملکردی بینی است، بنابراین باید در انتخاب جراح خود دقت لازم را داشته باشید، چراکه این عمل اهمیت زیادی دارد و  بینی باید به صورت اصولی بازسازی شود تا بعد از گذشت چند سال، بینی با مشکلات دیگر مواجه نشود، چراکه در این صورت باید عمل ترمیمی انجام شود که پیچیده تر و هزینه برتر خواهد بود. اگرچه با به کارگیری صحیح روش های پیشرفته توسط متخصصان باتجربه جراحی، عمل ترمیم بینی هم می تواند با موفقیت انجام شود.

  • بیماران برای انجام جراحی ترمیمی یا ثانویه بینی حداقل یک سال باید صبر کنند.
  • این جراحی در بینی های گوشتی باید با تقویت وحمایت نوک بینی انجام شود تا با یک اسکلت منسجم نوک بینی در مکان مناسب خود قرار گیرد، زیرا ضخامت زیاد پوست باعث افتادگی نوک بینی می شود.
  • در عمل ترمیمی بینی باید زخم های اولیه بهبود یافته باشند.
  • عمل ترمیم بینی نسبت به جراحی اولیه، پیچیدگی بیش تری دارد و باید جراح ترمیم بینی با استفاده از تبحر و مهارت خود موقعیت قرارگیری غضروف های درون بینی را بررسی و به ایرادهای به وجود آمده در عمل بینی اول توجه کند. همچنین باید موقعیت بینی پیش از جراحی اولیه بررسی شود.
  • بیمار باید در مورد نتیجه جراحی ترمیم بینی نگاه واقع بینانه ای داشته باشد، زیرا این عمل به منظور بازسازی بینی انجام می شود.
  • اگر پزشک  تشخیص دهد ساختار بینی، تحمل انجام جراحی ترمیمی را ندارد، باید از جراحی منصرف شوید.
  • اگر نتیجه جراحی بینی رضایت بخش نیست، بهتر است اقدام فوری نشود.

در چه مواردی جراحی ترمیمی بینی توصیه می شود

  • زمانی که بینی دچار چسبندگی ها و فرورفتگی ها یا گیره ای شدن می شود.
  • دو تیکه شدن تیغه بینی
  • بینی از روبه رو پهن به نظر برسد.
  • زمانی که فاصله بین سوراخ های بینی زیاد باشد.
  • خشکی بینی و مشکلات تنفسی ناشی از جراحی بینی اولیه
  • غیرطبیعی و پایین بودن نوک بینی
  • انسداد مسیر تنفس
  • افتادن غضروف یا استخوان های بینی
  • وقتی که ظاهر بینی غیرطبیعی و مصنوعی می شود.
  • افتادن دریچه داخلی و خارجی بینی
  • عدم تقارن بین دو طرف بینی
  • کاهش بیش از حد یا کاهش ناکافی ارتفاع تیغه بینی در جراحی اولیه
  • باریک کردن بیش از حد نوک بینی
  • وجود جای زخم وسیع در خارج یا داخل بینی.
  • انحراف تیغه بینی یا کجی بینی که بر اثر ضربات فیزیکی بعد از جراحی بینی، به وجود می آید.

مزایای عمل ترمیمی بینی

بیمارانی که عمل بینی اولیه آن ها به دلایلی با شکست مواجه شده و از آن رنج می برند، عمل ترمیم بینی می تواند فواید بسیاری برای آن ها به همراه داشته باشد.

  • کاهش ناهنجاری های ساختاری: گاهی اوقات جراحی ناموفق بینی، مشکلات تنفسی برای افراد به وجود می آورد، بنابراین جراحی ترمیمی می تواند هرگونه ناهنجاری ساختاری ناشی از اولین عمل جراحی بینی را کاهش دهد.
  • بهبود اعتمادبه نفس: وقتی جراحی زیبایی بینی، انتظارات فرد را فراهم نمی کند، عزت نفس بیمار می تواند حتی به سطحی پایین تر از قبل از عمل جراحی برسد. با پیداکردن یک جراح بینی و صورت ماهر و اصلاح عمل بینی ناموفق قبلی، بیمار می تواند اعتمادبه نفس خود را دوباره به دست آورد.

اهمیت پوست بینی در جراحی ترمیمی بینی

در عمل اولیه بافت بینی دست نخورده است، بنابراین تحمل عوارض جراحی با حداقل التهاب، اسکار و تورم را دارد. در حالیکه جراح در عمل ترمیمی بینی، دوباره باید برش ها را ایجاد کند که تا حدودی برای او محدودیت ایجاد می کند، به همین دلیل برش ها در پوست بینی باید به گونه ای ایجاد شود که آسیبی به پوست وارد نشود. گاهی دیده می شود که پوست بینی در جراحی بینی اولیه دچار آسیب شدیدی شده که باید جراحی ترمیمی بینی توسط یک متخصص متبحر و ماهر صورت گیرد.

در جراحی بینی ترمیمی، میزان تحمل پوست و نسج نرم رویی در عمل اولیه کاهش یافته است، بنابراین برای به دست آوردن نتیجه مطلوب محدودیت ایجاد می کند.

برای عمل ترمیم بینی، پوست باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

جریان خون

اگر جراحی اولیه بینی با دقت انجام گیرد، مشکلی در گردش خون به وجود نخواهد آمد، بنابراین عمل بینی باید توسط متخصص و با ظرافت انجام شود تا در عملکرد خون رسانی بینی اختلال ایجاد نشود، البته عمل های متعدد با تکنیک ضعیف هم در بروز این عارضه تاثیر زیادی دارد.

هنگامی که گردش خون از آستانه تحمل بافت بیش تر می شود بافت ها تمایل به خالی شدن از اکسیژن یا ایسکمی دارند که در صورت ادامه این روند، مرگ بافت از سطوح ریزتر آغاز می شود.

در عمل بینی ترمیمی معمولا از گرافت استفاده می شود، برای اینکه گرافت ترمیم شود، نیاز به خون رسانی مناسب است، بنابراین برای اینکه بتوان جریان خون را به حداکثر رساند تا گرافت ترمیم شود بیماران باید قبل از جراحی ثانویه از کشیدن سیگار خودداری و مراقبت های قبل از عمل را رعایت کنند، همچنین جراحی بینی باید با دقت لازم انجام شود.

لازم به یادآوری است، فردی که قصد جراحی بینی دارد، اگر دیابت یا تورم شدید داشته باشد، احتمال عفونت و نکروز پوستی در او بیش تر خواهد بود و جراحی هم هرقدر هم خوب انجام شود، معمولا نتیجه مطلوب حاصل نمی شود.

قابلیت ارتجاعی پوست

قابلبت ارتجاعی پوست و بافت نرم از عوامل دیگری است که در نتیجه عمل ترمیمی بینی تاثبر زیادی دارد.

یکی از دلایل جراحی ترمیمی بینی بازسازی بافت های تخریبی است که معمولا بر اثر کاستن شدید و بیش از حد بافت بینی در عمل بینی اولیه به وجود می آید. در عمل ترمیمی بینی جراح باید ارتفاع پل بینی و نوک بینی را هم بررسی کند. بنابراین پوست باید قابلیت ارتجاعی داشته باشد که بتواند تغییراتی که جراح اعمال می کند را تحمل کند.

اما زمانی که پوست بر اثر جراحی های مکرر به دلیل تجمع بافت اسکار سفت شده است، خاصیت ارتجاعی خود را به میزان قابل توجهی از دست می دهد. حتی در برخی موارد مانع از افزایش ابعاد و جابه جایی اسکلت های ترمیم شده می شوند، همچنین گاهی به غضروف های تقویت شده فشار می آورند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت بیماران با پوست نرم ترو ارتجاعی تر کاندیدای مناسب تری برای عمل ترمیمی بینی هستند.

مراقبت هایی برای کم  کردن احتمال تشکیل بافت اسکار در عمل بینی ترمیمی

در جراحی بینی، با جداشدن پوست بینی از روی اسکلت آن، بافت اسکار تشکیل  می شود، چراکه این بافت با تولید موادی موجب چسبیدن مجدد لایه ها می شود و یکپارچگی  ساختار بینی را مجدد بازسازی می کند. این روند به صورت معجزه آسایی زخم بعد از عمل را ترمیم می کند.

در حالیکه تشکیل بافت اسکار برای ترمیم ضروری است، اما تشکیل بیش از حد آن، باعث ایجاد پوست ضخیم و چرمی شکل می شود که ظاهر بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه یکسری اقدامات برای کاهش اسکار بعد از عمل ترمیمی بینی گفته شده که رعایت آن ها به بهترشدن نتایج جراحی بینی کمک می کند.

    کم کردن فعالیت هایی که با افزایش خون رسانی و فشارخون بینی همراه است، چون زمانی که جریان خون بیشتر شود، فشار خون بینی بیشتر می شود.

    هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید. همچنین می توانید برای سلامت بیشتر پوست خود، از کرم های لایه بردار استفاده کنید.

    افرادی که دارای پوست های چرب و ضخیم هستند، نسبت به دیگران بیش تر مستعد تشکیل اسکارهای بدشکل بعد از جراحی بینی هستند.

استفاده از پروتز در جراحی ترمیمی بینی

گاهی در عمل بینی اولیه میزان زیادی از غضروف و قوز بینی برداشته می شود، بنابراین جراح در عمل ترمیمی بینی برای صاف کردن پل بینی و رفع فرورفتگی آن، نیاز به پیوند غضروف زیادی دارد، با توجه به محدودیت منابع غضروف در گوش و بینی، همچنین غضروف های طبیعی مثل دنده بعد از مدتی بدفرم می شوند، بنا بر نظر جراح از پروتز مخصوص برای جراحی ترمیمی استفاده می شود.

معمولا جنس این پروتزها سیلیکونی هستند که با برندهای مختلف در بازار وجود دارند. یکی از مزیت های استفاده از پروتز در عمل ترمیمی بینی این است که در بلند مدت خم یا جذب بدن نمی شوند.

از آنجایی که ممکن است این پروتزها مستعد عفونت یا حرکت در بینی باشند باید برای جراحی بینی خود از پزشک متبحر و باتجربه کمک بگیرید که پروتز ها را در یک بستر سالم از بافت قرار دهد.

نکته: توصیه می شود این پروتزها در نوک بینی استفاده نشود. همچنین استفاده از آن ها در افرادی که سابقه عمل های متعدد و دستکاری زیاد در بینی خود دارند و پوست و بافت بینی شان غیرطبیعی شده، منع شده است.

تفاوت جراحی بینی ترمیمی با جراحی بینی اولیه

  • واکنش هایی که بافت داخل بینی به جراحی بینی ترمیمی نشان می دهد شدیدتر از جراحی اولیه است.
  • دستکاری بافتی در بینی که یک بار یا بیشتر عمل شده بسیار پیچیده تر از عمل اولیه است، بنابراین بیماران باید برای دیدن نتیجه صبور باشند.
  • مدت زمان عمل ترمیمی بینی طولانی تر از عمل اولیه بینی است، چراکه در این عمل جراح با بافت آسیب دیده بیشتری مواجه است، بنابراین نیاز به دستکاری بیشتری است. به همین دلیل زمان بهبودی بیشتر است و معمولا افرادی که دارای پوست های نازک هستند 6 تا 12 ماه و بیمارانی که پوست بینی ضخیم دارند ممکن است تا دو سال زمان ببرد.
  • بیماران باید توجه داشته باشند حتی اگر نتیجه عمل ترمیمی بینی موفقیت آمیز باشد، اما عواملی مانند غیرقابل پیش بینی بودن میزان تشکیل بافت اسکار در روند ترمیم بینی پس از عمل دوم، جذب غیرهمگون گرافت های به کار رفته و جابه جاشدن آن ها و ورم طولانی مدت ممکن است مانع رسیدن به نتیجه دلخواه عمل ترمیم بینی هستند.

روحیه بیماران در جراحی ترمیم بینی

اغلب بیماران برای جراحی اولیه بینی ذوق بیشتری دارند و برای گرفتن نتیجه مطلوب سختی ها و عوارض جراحی بینی را تحمل می کنند. اما افرادی که برای بار دوم یا حتی سوم برای ترمیم بینی خود اقدام می کنند، معمولا تمایلی به جراحی ترمیمی بینی ندارند، اما چون از ظاهر خود و مشکلاتی مانند تنگی  نفس رنج می برند، با شک و تردید و از سراجبار تن به عمل ترمیمی می دهند و این موضوع کار جراح بینی را سخت می کند، بنابراین بیماران باید جراح بینی با حوصله تری انتخاب کنند که تعامل شان با او بیشتر باشد.

نکته: بیمارانی که قصد عمل ترمیم بینی دارند باید بدانند که شرایط بینی دست نخورده و کار نشده با بینی های جراحی شده متفاوت است و باید محدودیت های به وجود آمده را درک کنند و جراح بینی هم باید آمادگی رفع هر نوع ایرادی را داشته باشد.

به نقل از: دکتر عالیان

دکمه بازگشت به بالا