در خرید و انتخاب گیربکس حلزونی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

نحوه انتخاب گیربکس + قیمت گیربکس حلزونی

به منظور انتخاب گیربکس مناسب و بهره برداری بهینه از آن، لازم است اطلاعات کافی نسبت به عوامل موثر در کارکرد گیربکس را در نظر بگیریم. در هنگام انتخاب یک گیربکس، تعدادی از ضرایب وجود دارد که می تواند در سایز نهایی گیربکس تاثیر گذار باشد اطلاعات موجود در انتخاب ویژگی های گیربکس و اطلاعات فنی، جزییات این ضرائب را برای استفاده در فرآیند انتخاب فراهم می کند.

عوامل موثر در انتخاب گیربکس

  • نوع ماشینی که گیربکس برای آن انتخاب شده است.
  • دمای محیط
  • شرایط محیط (گرد و خاکی بودن، رطوبتی بودن، یخ زدگی، استوایی و …)
  • موتور محرک (نوع و مشخصات)
  • نوع انتقال بین موتور گیربکس (مستقیم، از طریق کوپلینگ کلاچ، واریاتور)
  • آرایش محور ها
  • مقدار بار شعاعی و یا پیشران و علل آن.

نکات مهم در انتخاب گیربکس مناسب

یکی از تجهیزات مهم و اساسی که در کارخانه ها و انواع مشاغل صنعتی پر کاربرد می باشد انواعی از گیربکس است. انتخاب گیربکس مناسب با محیط و نیاز خریدار بسیار اهمیت دارد. امروزه علاوه بر گیربکس های رایج در بازار گیربکس های سفارشی نیز بسیار پر کاربرد و مورد توجه صنعتگران قرار گرفته است .

گیربکس های سفارشی این امکان را به کاربر می دهد که حتی برای موارد خاص نیز گیربکس مورد نظر را سفارش و از آن بهره مند شوند. در نتیجه انتخاب و بررسی دقیق قبل از خرید از موارد اساسی خرید گیربکس قرار گرفته است . در این قسمت مراحل انتخاب مناسب یک گیربکس را عنوان می کنیم که خریدار را در جهت انتخاب و بهره برداری بهینه از گیربکس راهنمایی می کند . در مرحله اول به شرایط محیطی و عمومی باید توجه نمود که عبارتند از :

1- توجه به مشخصات و نوع کاربرد ماشین یا دستگاهی که نیاز به گیربکس دارد .

2- دمای محیطی که گیربکس در آن قرار می گیرد .

3- شرایط محیطی مثل گرد و خاک ، میزان رطوبت و نوع آب هوا (خشک ، مرطوب و…)

4- مشخصات موتور متحرک

5- بررسی انتقال بین گیربکس و موتور (مستقیم یا غیر مستقیم)

6- چینش محورها نسبت به هم

7- میزان بار موتور

در مرحله دوم اطلاعاتی اختصاصی در مورد گیربکس مورد نظر مورد بررسی قرار می گیرد که عبارت است از :

1- مقدار توان ورودی گیربکس

2- میزان سرعت خروجی گیربکس

3- استاندارد میزان ساعت کارکرد گیربکس در شبانه روز

4- اگر محیط مورد نظر دارای لرزش یا شوک است آیا این گیربکس توان مقاومت در برابر لرزش را دارد ؟

5- مقدار بار گیربکس به چه میزان است خریدار باید توجه داشته باشد که اگر بار بیشتر از نیاز باشد ممکن است محور را کج و یا تنظیم چرخ دنده ها را از بین ببرد و در نهایت منجر به کاهش طول عمر گیربکس گردد.

6- توخالی یا تو پر بودن ورودی یا خروجی

7- نوع و حالت فیزیکی و نصب گیربکس بسیار مهم است که آیا ماشین به گیربکس حلزونی نیاز دارد یا شافت مستقیم ؟

8- تطابق برنامه گیربکس با نیاز موتور یا ماشین

9- نوع نصب گیربکس که با توجه به اندازه و قابلیت هایی که از گیربکس معرفی شده است برای انواعی از الکتروموتور ها کارایی دارند حالت های بسیاری برای نصب وجود دارد به طور مثال گیربکس فلنچ دار مناسب برای الکتروموتور با اسکلت C می باشد و حالت های دیگر … به طور کلی سازندگان گیربکس ها حالات نصب گیربکس را در کاتالوگ های خود به طور کامل توضیح و آموزش داده اند.

10- بعد از نوع حات قرار گیری گیربکس و سایز گیربکس باید به روان کننده ها دقت کرد بعضی از سازندگان گیربکس ها را با روان کننده یا روغن مخصوص خود به فروش می رسانند اما به طور کلی گیربکس ها خالی از روغن بفروش می رسند و پر کردن آنها بر عهده مشتری می باشد . همچنین برای حالت نصب عمودی گیربکس بعضی از فروشندگان کاسه نمد همراه گیربکس قرار می دهند.

چند توصیه کلی به خریداران گیربکس

در صورتی که نیاز به گیربکس خاصی با کارایی خاص داشتید بهتر است با مشورت با کارشناسان انتخاب خود را بررسی نمایید، برای اطمینان از انتخاب گیربکس بهتر است محاسبات سازنده را بررسی نمود ، سعی شود از فروشگاه های معتبر و شناخته شده خرید شود همچنین مانند سایر اقلام الکتریکی بهتر است گیربکس خریداری شده دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد و این نکته را باید در نظر داشت که انتخاب نامناسب یک گیربکس ممکن است زمان و هزینه بسیاری را به هدر بدهد.

گیربکس حلزونی و نکاتی که باید برای خرید آن بدانید.

در فرآیندهای صنعتی، دستگاه­ های محرک و موتورها، نیروی مکانیکی مورد نیاز برای همه قطعات را تامین می­ کنند. مقدار توان در این نوع انتقال نیرو می ­تواند متفاوت باشد. در برخی اوقات، سایر دستگاه ­ها می­ توانند از پس تامین نیرو به تنهایی بربیایند. برخی اوقات هم می­ توان از گیربکس­ ها به خصوص گیربکس حلزونی برای افزایش نیرو به طوری استفاده کرد که گشتاور و سرعت با قدرت عملیاتی مورد نیاز مطابقت داشته باشد.

گیربکس­ ها برای آن که بتوانند در نیروها تعادل ایجاد کنند، باید بر روی حرکت دندانه­ های چرخ دنده­ ها کنترل داشته باشند چرا که همه کارکرد آن­ ها به این مورد بستگی دارد. به طور معمول، دندانه­ های مستقیم روی چرخ دنده سرعت کمتری برای کاربرهای مختلف فراهم می ­کند. در مقابل، چرخ دنده­ هایی که در گیربکس ­های حلزونی به کار می ­روند، به صورت مارپیچ بوده که طبیعتا سرعت بالاتری را فراهم خواهند کرد. بنابراین اگر در صنایع و نیازهای عملیاتی خود، به سرعت بالا نیازمند هستید، پس باید از گیربکس حلزونی استفاده کنید. در ادامه به شرح کلی ویژگی­ های آن پرداخته خواهد شد.

با توجه به چه نکاتی می ­توان یک گیربکس مناسب انتخاب کرد؟

قطعات صنعتی برای خرید نیازمند رعایت نکاتی هستند که باعث می­ شود در ادامه برای کار با آن قطعات دچار مشکل نشوید. گیربکس­ ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای خرید یک گیربکس باید طبق چند فاکتور عمل کنید تا بهترین قطعه  و راندمان را داشته باشید. دمای محیط از جمله عواملی است که در خرید یک گیربکس دخیل خواهد بود. نوع انتقال قدرت میان گیربکس و موتور نیز بسیار مهم است که از نوع واریاتور باشد یا کوپلینگ و مستقیم. از جمله عوامل دیگر می­ توان به این موارد اشاره کرد:

  • مقدار بار شعاعی
  • دستگاهی که باید برای آن گیربکس حلزونی را تهیه کرد.
  • تمامی مشخصات الکتروموتور که شامل دور ورودی و خروجی و توان خواهد بود.

ویژگی های اصلی گیربکس حلزونی چیست؟

گیربکس­ های حلزونی دندانه­ های مارپیچ شکل دارند، به این دلیل که گیربکس در یک زاویه ثابت قرار می­ گیرد. ثابت بودن آن باعث می­ شود که دندانه­ ها در یک جهت بتوانند با هم بیشتر تعامل داشته باشند. در نتیجه نسبت به سایر گیربکس ­ها قدرت کمتری دارند و اما سرعت به نسبت بالایی خواهند داشت.

چرخ دنده­ هایی که در این گیربکس ­ها به کار رفته اند، گرما، اصطکاک و صدا را در مقایسه با سایر انواع چرخ دنده­ ها به خوبی کاهش می ­دهند. هر دندانه چرخ دنده ­ها طوری طراحی شده است که با دندانه­ های چرخ دنده مقابل که در جهت مخالف می چرخد، قفل شوند. این تماس تدریجی، باعث می ­شود که چرخ دنده­ های مارپیچی بسیار نرم­ تر و بی­ صداتر از چرخ دنده­ های دندانه­ دار عمل کنند. گیربکس­ حلزونی قادر است که گشتاوری در حدود چهارهزار نیوتن متر را تحمل کند.

نحوه عملکرد گیربکس های حلزونی یا مارپیچی

همه ما می­دانیم که بیشتر گیربکس ­ها به شکل مشابهی فعالیت می­ کنند. چرخ دنده ­ها بر اساس جهت­ گیری ورودی قدرت و نحوه قرارگیری می­ چرخند. گشتاور خروجی و سرعت به اندازه چرخ دنده و تعداد دندانه­ های آن­ ها بستگی دارد. بنابراین هرچه ضریب دنده کمتر باشد سرعت بیشتر و گشتاور کمتر است، در حالی که ضریب دنده بالاتر سرعت کمتر و گشتاور بیشتری را فراهم می­ کند.

گیربکس­ های حلزونی از مواد باکیفیت و به شکلی طراحی شده­ اند که بدون هیچ مشکلی می­ توانند برای مدت طولانی کار کنند. برند لیمینگ در تولید این گیربکس ­های با کیفیت قعالیت می ­کند. اما مانند هر دستگاه دیگری، گیربکس ­ها نیز ممکن است خراب شوند یا این که در حرکت چرخ دنده ­های آن­ ها مشکلی به وجود بیاید. برای جلوگیری از این مشکلات، می­ توانید به طور مداوم گیربکس حلزونی را مورد بازرسی قرار دهید.

انواع مختلف گیربکس از چند منظر متفاوت

گیربکس­ های حلزونی، به دلیل اینکه تولیدات صنعتی هستند از نظر ظاهر، شافت ورودی و خروجی و مدل می­ توانند به دسته های مختلفی تقسیم بندی شوند.

انواع گیربکس ­ها از نظر ظاهر

برندهای معروفی از جمله لیمینگ و موتوواریو ایتالیا در ساخت و تولید این گونه گیربکس ­ها فعالیت دارند. کارخانه لیمینگ طراح و سازنده بسیاری از قطعات و ماشین آلات صنعتی، موتورهای کاهش دهنده سرعت و چرخ دنده­ های حلزونی است. شرکت لیمینگ سال­ های زیادی را صرف ارتقای سطح خود در طراحی و بهبود عملکرد گیربکس ­ها کرده است. سال­ ها تجربه در این عرصه باعث شده که این شرکت تایوانی، توسط مهندسان حرفه­ ای خود به توسعه انواع گیربکس­ ها و موتورهای مجهز به سیستم­ های انتقال ویژه بپردازد.

انواع گیربکس ها از نظر مدل

از نظر مدل، این گیربکس ­ها را می توان در سایز­های مختلفی در بازار خریداری کرد. برند لیمینگ در حوزه تولید سه نوع گیربکس فعالیت می­ کند که عبارتند از:

  • گیربکس ­های خورشیدی
  • گیربکس حلزونی
  • گیربکس­ های سیاره ای

انواع گیربکس ­ها از نظر نوع شافت

گیربکس­ های FC یکی از انواع گیربکس ­های حلزونی هستند که شافت ورودی و خروجی آن­ ها دارای فلنج می باشد. گیربکس های MVF، یک هالو شافت و فلنج اتصال در قسمت ورودی خود دارند. این قطعات می ­توانند باعث راحت متصل شدن گیربکس به الکتروموتور شوند. نوع دیگری که از همه مهم­ تر است، گیربکس حلزونی VF می ­باشد. در قسمت ورودی خود یک شافت تعبیه شده است. خود این گیربکس به دو مدل تقسیم بندی می­ شود که نوع دوم آن قابلیت اتصال به الکتروموتور را دارد. سایزهای مختلفی از این گیربکس تولید می ­شود که عبارتند از:

  • گیربکس 150 VF
  • 62VF
  • 110 VF
  • 130 VF

گیربکس­ های حلزونی از چه اجزا داخلی تشکیل می ­شوند؟

هر کدام از گیربکس­ ها اجزا مختلفی دارند که در کنار هم می ­توانند به عملکرد درست گیربکس کمک کنند. گیربکس حلزونی نیز از چند جز تشکیل شده است که در ادامه به آن­ ها می­ پردازیم:

  • فلنج ورودی
  • ماردون دنده فولادی
  • درپوش محفظه بلبرینگ
  • دنده برنجی
  • پوسته گیربکس

در قسمت ورودی گیربکس یک شافت نصب شده که به شکل هالو شافت نیز نصب می ­شود. هنگامی که در ورودی از شافت استفاده می ­شود، آن را برای اتصال به هندویل و استفاده از کوپلینگ برای الکتروموتور نیز مناسب خواهد کرد. در ادامه، به دنده فولادی می­ رسیم که به دنده برنجی متصل خواهد شد. زمانی که گشتاور افزایش می­ یابد و کاهش دور رخ می ­دهد، تغییر 90 درجه به عهده آن خواهد بود.

توان­ هایی که در این گیربکس ­ها در نظر گرفته شده از 0.04 تا 75 کیلووات متغیر هستند. نسبت تبدیل، که از نسبت ولتاژ یا جریان بین سیم پیچ اولیه و ثانویه بدست می­آید، عددی بین 7 تا 2300 خواهد بود. در مرحله بعد به شناخت دنده برنجی می ­پردازیم. استحکام و سختی در این گیربکس به شدت مهم است، بنابراین باید جنسی در این دنده به کار برود تا این موارد را تضمین کند.

به همین دلیل آلیاژهای برنز و فسفر انتخاب مناسبی برای گیربکس حلزونی خواهند بود. ماردون نیز همان طور که از نام آن پیداست، از فولاد سخت کاری شده، تولید می­ شود. در مرحله آخر، به قسمت بیرونی و پوسته گیربکس می ­رسیم. معمولا گیربکس ­هایی که سایز بزرگ دارند و توان آن­ ها بالا است، از چدن برای ساختن پوسته آن­ ها استفاده می ­شود.

دکمه بازگشت به بالا