انواع سرباطری موجود در بازار

اگر شما قصد خرید سرباطری دارید ما در این بخش ویژگیها و مزایای سرباتری ها را ذکر خواهیم کرد تا شما بتوانید با اطلاعات بهتری سرباتری مناسب خودروی خودتان را انتخاب کنید. سرباتری ها از فلزات مختلفی ساخته می شوند که بیشترین نوع آن سربی، برنجی،مسی، کروم و روی می باشد.

کدام جنس سرباتری خوب است ؟

سرباتری های سربی بهترین نوع سرباتری هستند. این سرباتری ها استحکام و نرمی لازم جهت چسبندگی کامل به قطب های باتری ( ترمینال مثبت و منفی ) دارند. هر چند فلز سرب نسبت به مس از رسانایی کمتری برخوردار است اما ویژگیهای دیگر این فلز باعث می شود که خودروسازان از این فلز برای سرباتری استفاده کنند. همچنین قطب های باتری نیز از جنس سرب می باشد و این فلز خوردگی کمتری نسبت به سایر سرباتری ها دارد.

  انتخاب سرباتری از نظر طراحی ساخت

سرباتری ها از نظر طراحی بسیار متنوع و متفاوت می باشند. اما شما می بایستی موارد زیر را در نوع انتخاب سرباتری در نظر داشته باشید

1- سرباتری استحکام و ضخامت لازم را داشته باشد.

2- موقع سفت شدن کاملا بر روی قطب های باتری محکم شده و جدا نشود.

3- پیچ ها و اتصالات سفت کننده آب کیفیت لازم را داشته باشند تا در مرور زمان هرز نشوند.

4- اگر سرباتری ها مجهز به سرپوش باشند بهتر است.

انواع سرباطری خودرو سواری بر اساس جنس

·         سرباطری مسی

    بهترین نوع سرباطری برای خودروهای سواری است و از جنس مس ساخته شده است. این نوع سرباطری مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و می تواند در شرایط سخت نیز عملکرد مناسبی داشته باشد.

·         سرباطری برنجی

    از جنس برنج ساخته شده است و مقاومت متوسطی در برابر خوردگی دارد. این نوع سرباطری نسبت به سرباطری مسی ارزان تر است.

·         سرباطری سربی

    رایج ترین نوع سرباطری هستند که در خودروهای سواری استفاده می شوند.

انواع سرباطری خودرو سواری بر اساس نوع اتصال

·         سرباطری پیچی

    که با استفاده از پیچ به کابل های باتری متصل می شود. این نوع سرباطری نصب و جداسازی آسانی دارد.

·         سرباطری فشاری

    که با استفاده از فشار به کابل های باتری متصل می شود. این نوع سرباطری نسبت به سرباطری پیچی محکم تر است.

·         سرباطری اهرمی

    این سرباتری ها دارای یک دسته اهرمی هستند ک برای اتصال و جداسازی سرباطری از کابل های باتری استفاده می شود.

جنس سرباطری  خودرو سواری

جنس سرباتری یکی از مهم ترین عوامل در تعیین کیفیت و عملکرد آن است. سرباطری های مسی بهترین نوع سرباطری هستند و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند. سرباتری های برنجی نیز مقاومت متوسطی در برابر خوردگی دارند و نسبت به سرباطری های مسی ارزان تر هستند. سرباطری های آلومینیومی مقاومت کمی در برابر خوردگی دارند و ارزان ترین نوع سرباطری هستند.

نکات مهم در مورد سرباطری  خودرو سواری

  • سرباطری ها را هر 5 سال یا هر بار که دچار خوردگی یا آسیب شدند تعویض کنید.
  • هنگام اتصال سرباطری، ابتدا کابل مثبت را به قطب مثبت باتری و سپس کابل منفی را به قطب منفی باتری وصل کنید. هنگام جدا کردن سرباطری، ابتدا کابل منفی را از قطب منفی باتری و سپس کابل مثبت را از قطب مثبت باتری جدا کنید.
  • از تماس سرباطری با پوست یا لباس خودداری کنید.
  • از ضربه زدن یا انداختن سرباطری خودداری کنید.

قیمت سرباطری خودرو سواری

·         سرباطری مسی

    بهترین نوع سرباطری است. مس یک رسانای عالی برق است و مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد. سرباطری های مسی گران ترین نوع سرباطری هستند.

·         سرباطری برنجی

    نوع دیگری از سرباطری است که مقاومت متوسطی در برابر خوردگی دارد. سرباطری های برنجی نسبت به سرباطری های مسی ارزان تر هستند.

·         سرباطری آلومینیومی

    ارزان ترین نوع سرباطری است. آلومینیوم مقاومت کمی در برابر خوردگی دارد و برای کاربردهای خودرو سواری توصیه نمی شود.

علاوه بر نوع جنس، عوامل دیگری نیز در تعیین قیمت سرباطری نقش دارند، از جمله:

  • نوع اتصال
  • اندازه و ابعاد
  • مشخصات فنی
  • برند سازنده

برداشتن سر باتری ماشین

تا زمانی که باتری خودرو کاملا سالم است و به درستی کار می کند وجود آن را فراموش می کنیم. اما زمانی که از کار بیفتد, می دانید که چطور آن را جدا کرده و تعویض کنید؟ باتری یکی از اجزای ضروری خودرو است و مانند بسیاری از اجزای دیگر, بعد از مدتی از کار می افتد. دانستن اینکه چطور باتری را به درستی از خودرو جدا کنید بسیار مهم است. انجام نادرست مراحل می تواند باعث آسیب های جدی به باتری, خودرو و یا خودتان شود.

در چه مواقعی لازم است اتصال باتری ماشین را قطع کنیم؟

دلایل بسیاری وجود دارد که لازم است اتصالات باتری را قطع کرده و باتری را از خودرو جدا کنید. زمانی که عمر باتری تمام شده و باتری را باید تعویض کنید یا نیاز است باتری را تعمیر کنید, یا تعمیراتی بر روی خودرو انجام دهید که امکان آسیب رسانی به باتری را داشته باشند لازم است که باتری را از خودرو جدا کنید. همچنین در مواقعی که نمیخواهیم از خودرو به مدت طولانی استفاده کنیم و امکان خالی شدن شارژ باتری وجود دارد, لازم است اتصالات باتری را قطع نماییم.

ابزار و وسایل لازم برای باز کردن بست باتری

  • مجموعه آچار سوکتی
  • برس تمیز کننده سیم
  • برس سیمی تمیز کننده لوله
  • گریس ضد خوردگی
  • عینک و دستکش محافظ

مراحل برداشتن سر باتری خودرو

قبل از شروع فرآیند قطع باتری، مطمئن شوید که وسیله نقلیه شما کار نمی کند و تمام اجزای الکتریکی خاموش هستند. همچنین لازم است تمامی اقدامات احتیاطی را انجام دهید. باتری علاوه بر داشتن یک بار الکتریکی خطرناک, دارای اسید است که میتواند باعث خوردگی شود.

    موقعیت باتری را مشخص کنید.

    اکثر باتری ها در کاپوت جلو قرار دارند. با بالا بردن کاپوت می توان جای باتری را به راحتی تشخیص داد. اگر باتری را در کاپوت جلو پیدا نکردید, مطمئنا در صندوق عقب قرار دارد. از دفترچه راهنمای خودرو کمک بگیرید.

    پایانه های مثبت و منفی را پیدا کنید

    این یکی از مهمترین مراحل است. پایانه مثبت با علامت “+” و منفی با “-” مشخص شده است. برخی از باتری ها دارای درپوش های پلاستیکی هستند که پایانه های آن را می پوشانند که برای دسترسی به کابل های باتری – سیم هایی که باتری را به سایز اجزای خودرو متصل می کنند – و گیره های کابلی که باید برای جدا کردن باتری آن ها را بردارید، باید جدا شوند.

    سوکت و آچار مناسب را انتخاب کنید

    اندازه سوکتی که برای باز کردن پیچ قطب منفی نیاز دارید را مشخص کنید. بسته به اینکه چقدر فضا برای مانور آچار وجود دارد می توانید چند آچار را انتخاب کنید. اکثر گیره های کابل باتری، پیچ های 10 میلی متری دارند، بنابراین احتمالاً برای جدا کردن کابل ها به یک آچار باز 10 میلی متری نیاز خواهید داشت. در برخی موارد، می توانید تنها با یک آچار قابل تنظیم از پس کار برآیید.

    کابل ها را باز کنید

    در این مرحله باید مراقب باشید. ابتدا مطمئن شوید خودرو کاملا خاموش است. حتما از محافظ چشم و دستکش عایق استفاده کنید. اچار را ابتدا روی قطب منفی گذاشته و در جهت عکس عقربه های ساعت بچرخانید. بعد از باز کردن پیچ منفی, سیم منفی را با بلند کردن از باتری جدا کنید. دقت کنید که آچار تحت هیچ شرایطی با هر دوقطب مثبت و منفی تماس نداشته باشد. حتی اگر باتری کاملا خوابیده و یا به اصطلاح مرده باشد, ممکن است هنوز مقداری جریان الکتریسیته در آن وجود داشته باشد و همان باعث ایجاد جرقه و آسیب به خودرو شود. سیم منفی را جایی قرار دهید که در حین انجام کار با باتری تماس پیدا نکند. سپس کابل مثبت را جدا کنید.

    گیره نگهدارنده باتری را بردارید

    بسیاری از باتری ها توسط گیره ای به سینی که روی آن قرار دارند, محکم می شوند. قبل از اینکه بتوانید باتری را از خودرو بلند کنید، باید این گیره را بردارید. برای باز کردن این گیره هم به یک آچار سوکت احتیاج دارید.

دکمه بازگشت به بالا