عمومیکسب و کار های برتر ایجی مارکت

آیا کیف پول های سخت افزاری قابل تحریم هستند؟

دور زدن تحریم ها با ارز های دیجیتال

مقالات آموزش کیف پول لجر: چند وقت پیش بود که خبرگذاری رویترز مدعی شد که حدود 4.5 درصد از کل فرآیند در ایران انجام میشه و ایران از بیت کوین برای واردات کالا و کاهش اثرات تحریم ها استفاده می کنه. برآورد میشه که درآمد حاصل از استخراج بیت کوین در ایران، سالانه به بیش از 1 میلیارد دلار برسه که رقم قابل توجهیه. در حال حاضر در دنیا رمز ارز ها با سرعت فزاینده ای به رسمیت شناخته میشن و همین باعث میشه تا بتونیم باهاشون خرید و فروش بین المللی انجام بدیم و در صورت نیاز اقدام به واردات کالا کنیم. پس دیدیم که رمز ارز ها، فرصت مناسبی برای کشور ما فراهم کردن تا تحریم های امریکا رو دور بزنیم و از اثرات این تحریم ها و فشار های اقتصادی کمتر کنیم. در این بین امریکا هم با درک این موضوع در صدد تحریم کاربران ایرانی و تحریم کیف پول های ایرانی هستش. در مقاله “صفر تا صد تحریم کیف پول های ایرانی توسط امریکا”  میخوایم بررسی کنیم که ایا تحریم کاربران ایرانی و تحریم کیف پول های ایرانی من جمله مسدود شدن تتر و تحریم ارز دیجیتال تا چه اندازه به واقعیت نزدیکه.

آیا تحریم ارز دیجیتال و مسدود شدن کیف پول ممکنه ؟

فناوری بلاکچین (Blockchain) با این هدف متولد شد که از جریان گردش و ذخیره سازی اطلاعات تمرکز زدایی کنه. در حال حاضر همه اطلاعات در فضای اینترنت و دنیای مجازی توسط سرور های شرکت های بزرگ فناوری نگه داری میشه و شاهد اعمال نفوذ این شرکت ها و دولت ها در فرآیند گردش آزاد اطلاعات هستیم. در بلاکچین، شخص یا نهاد خاصی داده ها رو در اختیار نداره و کنترل نمی کنه ، بلکه اطلاعات در کل شبکه پراکنده هستن و محدودیتی در انتقال اونا بین دو نقطه کره زمین وجود نداره و در واقع تحریم ارز دیجیتال بی معنیه. به دلیل ذات غیر متمرکز بودن این فناوری، امکان محدود کردن یا تحریم ارز دیجیتال به طور مستقیم وجود نداره و فقط میشه یک سری از جنبه های کاربردی اون رو محدود کرد. برای مثال فقط میشه روی صرافی هایی که خدمات ارائه میدن، کیف پول های ارز دیجیتال که توسط شرکت های مشخصی طراحی و ساخته میشن، اعمال نفوذ کرد و با مسدود شدن کیف پول به این هدف رسید. دولت امریکا اخیرا اعلام کرده که در راستای افزایش فشار اقتصادی بر ایران، قصد داره که تحریم هایی رو علیه ایران در حوزه صنعت کریپتوکارنسی انجام بده. اخبار این چنینی که منتشر شده باعث شده تا بعضی از کاربران نگران بشن و دلهره این رو داشته باشن که ممکنه سرمایشون از بین بره. در این مقاله قصد داریم در این مورد حرف بزنیم و موضوع تحریم کیف پول های ایرانی رو بررسی کنیم و ببینیم که اصلا این کار شدنی هست و جای نگرانی داره یا نه .

تحریم کیف پول های ایرانی و تحریم کاربران ایرانی

های ارز دیجیتال یک ابزار کلیدی برای فعالان بازار رمز ارز ها هستن. چرا که محل نگه داری و ذخیره شدن دارایی کاربران می باشن. کیف پول ها کلید های عمومی و کلید های خصوصی کاربران رو تولید و نگه داری می کنن که برای انتقال رمز ارز ها ضروری هستن. کلید عمومی به منزله یک آدرس عمومی برای کیف پول هستش که سایر کاربران می تونن برای واریز ارز ازش استفاده کنن. در مقابل کلید خصوصی به منزله رمز عبور حساب کاربری هستش و هر کس که اون رو در اختیار داشته باشه، می تونه دارایی کیف پول رو هم کنترل کنه. از همین رو چون که شرکت های سازنده کیف پول، خودشون هم کلید های عمومی و خصوصی رو تولید می کنن می تونن در مواقعی دسترسی هایی هم داشته باشن. تحریم کیف پول های ایرانی اخیرا به عامل نگرانی کاربران ایرانی تبدیل شده و به همین جهت به کاربران ایرانی توصیه داریم که همیشه موقع استفاده از کیف پول هاشون مثل تراست ولت، اتمیک و … همواره از یک VPN آی پی ثابت استفاده کنن تا هویت ایرانیشون احراز نشه. VPN به شما کمک می کنه تا شرکت ارائه دهنده خدمات شما رو با یک آی پی آدرس خارجی تلقی کنه و به طبع حساسیت کمتری هم بروز خواهد داد و در نتیجه احتمال مسدود شدن کیف پول به طور محسوسی کاهش پیدا خواهد کرد.

نگرانی درباره مسدود شدن تتر در نتیجه مسدود شدن کیف پول کاربران ایرانی

تحریم تتر و مسدود شدن تتر امکان پذیره آیا ؟ اول یک معرفی اجمالی از تتر داشته باشیم. یک استیبل کوین در دنیای ارز های دیجیتال هستش. استیبل کوین به ارز هایی گفته میشه که ارزش ثابت دارن و معمولا با پشتوانه یکی از ارز های فیات مثل دلار، یورو و … هستن. بیشتر خرید در بازار ارز های دیجیتال با استفاده از تتر انجام میشه و کاربران برای معامله در بازار رمز ارز ها نیاز به تتر دارن. هر تتر هم معادل یک دلار هستش. با مطرح شدن بحث تحریم های امریکا بر رمز ارز ها، اولین چیزی که نگرانی کاربران رو جلب کرد، این بود که آیا ارز متمرکزی مثل تتر، برای کاربران ایرانی مسدود خواهد شد یا نه ؟ آیا در عمل چنین امکانی وجود داره و امریکا می تونه این کار یعنی تحریم تتر و مسدود شدن تتر رو انجام بده ؟ تحریم تتر و مسدود شدن تتر چه عواقبی برای کاربران ایرانی خواهد داشت ؟

در کد منبع (Source code) قرارداد هوشمند تتر که بر روی اتریوم عرضه شده است تابعی به اسم addBlackList داریم که با استفاده از اون میشه آدرس های مشخصی رو بلوکه و به لیست سیاه اضافه کرد و بدین طریق اقدام به تحریم تتر کرد. این یعنی که توسعه  دهندگان تتر از همون اول امکانی را پیش  بینی کرده بودن تا بتونن در صورت نیاز آدرس  های مشخصی رو مسدود کنن و اقدام به تحریم برای یک سری از کاربران با مسدود شدن تتر کنن. باید بدونید که امکان مسدود کردن یک آدرس برای تمام شبکه  هایی که استیبل کوین تتر در اونا عرضه میشه وجود داره و برای تحریم تتر فرقی نمی کنه که دارایی خودتون رو در کیف پول شخصی ذخیره کنید یا کیف پول صرافی.

خب حالا سوال اینکه آیا تتر سرمایه ایرانی ها رو مسدود خواهد کرد و با مسدود شدن تتر امکان معامله منتفی میشه ؟ اول از همه باید بگیم که تا به امروز تتر تلاشی برای تحریم تتر و  مسدود شدن تتر برای آدرس های مربوط به یک کشور خاص انجام نداده و همه مسدودی هایی که از طرف این شرکت بوده مربوط میشن به جرایم مالی و سایبری. از همین رو خیلی از کارشناسان معتقدن که این شرکت تصمیم به تحریم تتر مسدود کردن دارایی خرد کاربران چند کشور خاص مثل ایران نخواهد گرفت، چرا که این کار برای تتر از نظر ابعاد اقتصادی و امنیتی پیامد های فراوان داره و مهم تر از همه اعتبار این رمز ارز رو به طور نامحسوسی کاهش میده. فعالان بازار کریپتوکارنسی بر تمرکز زدایی و عدم محدودیت رمز ارز ها تاکید دارن و اقداماتی مثل مسدود کردن، اعمال نفوذ و تحریم تتر، قطعا بر نظر جامعه فعال این صنعت تاثیر منفی خواهد گذاشت.

از طرفی هم از بعد فنی، اینکه فقط بشه کاربران ایرانی رو مسدود کرد و در این بین برای سایر کاربران شبکه هم مشکلی پیش نیاد بعید به نظر میرسه. در مورد تحریم کیف پول های ایرانی هم پیش تر هم گفته شده بود که تاکنون از بین میلیون ها آدرس اتریومی که تتر نگه داری می کنن فقط در حدود 500 آدرس مسدود شده که اون هم مربوط به جرایم بزرگ سایبری هستش.

موضوع بعدی که سیاست گذاران تتر حتما مد نظر دارن، رقابت تتر با استیبل کوین های غیرمتمرکزی مثل دای (DAI) هستش. قطعا اگر فعالان بازار ببینن که تتر برای کاربران خودش محدودیت ایجاد می کنه، اقبال به سمت استیبل کوین های رقیب مثل دای افزایش خواهد داشت و این موضوع اصلا مطلوب تتر نیست. با همه این تفاسیر ایران بایننس به کاربران خودش اطمینان میده که تراکنش تتر در این ، هیچ خطری برای کاربران نخواهد داشت و ایران بایننس با بهره گیری از یک تیم فنی زبده و امکانات خودش در داخل و خارج کشور بستر امن و مطمئنی رو برای تراکنش های تتر فراهم کرده و نهایت اطمینان خاطر رو به کاربران خودش ارائه میده و نباید نگرانی از این بابت داشته باشید.

تحریم کیف پول صرافی های خارجی ارز دیجیتال

صرافی های ارز دیجیتال، بر عکس خود ارز های دیجیتال که ماهیت غیرمتمرکز دارن، اکثرا متمرکز هستن و شرکت ها و دولت ها می تونن اعمال نفوذ کنن. برای مثال صرافی بزرگ و معروف بایننس از همان ابتدا به کاربران ایرانی و چند کشور دیگه خدمات ارائه نمیداد و از همین رو کاربران ایرانی با هویت سازی مجازی و جعل آی پی کشور دیگه ای با استفاده از VPN و VPS اقدام به فعالیت می کردن. این روال تا چند وقت پیش برقرار بود تا صرافی بایننس تصمیم گرفت احراز هویت برای همه کاربران خودش رو اجباری کنه

 

دکمه بازگشت به بالا