کلینیک دندانپزشکی دکتر نوربخش بهترین مرکز تخصصی زیبایی دندان در تهران

ونیر کامپوزیت دندان از جمله شیوه های محبوب و اثرگذار در حیطه دندانپزشکی است که می تواند ظاهر دندان شما را بهبود بخشد. رنگ کامپوزیت مشابه دندان بوده و شما با استفاده از آن می توانید عیوب دندانی همچون تغییر رنگ شکستگی فاصله بین دندان ها و نامنظمی های جزئی را برطرف نمایید. ظاهر طبیعی ماندگاری بالا و هزینه مناسب از جمله دلایل اصلی محبوبیت این شیوه درمانی محسوب می شوند.

مجله سلامت

معرفی کامپوزیت دندان

کامپوزیت از جمله درمان های دندانپزشکی بوده که با هدف ترمیم شکستگی پوسیدگی و رفع ترک تغییر سایز حالت و رنگ دندان انجام می گیرد. ونیر کامپوزیت دندان درواقع به ماده ای گفته می شود که برای ساخت آن مواردی مانند رزین های مصنوعی ذرات پرکننده معدنی و رنگدانه ها با یکدیگر ترکیب شده اند. تولید این مواد در رنگ ها و با بافت های متنوعی انجام می گیرد و شما می توانید آن را با دندان های طبیعی خود تطبیق دهید. از جمله ترکیبات موجود در این ماده می توان به یک ماتریس رزینی و یک پرکننده معدنی اشاره کرد.

انواع مدل های ونیر کامپوزیت دندان

تفاوت های بسیاری از لحاظ ساختار میان انواع ونیر کامپوزیت دندان دیده می شوند که می توانند خواص و میزان کارایی آن ها را در زمینه ترمیم دندان تحت تاثیر قرار دهند. این اختلاف ها اغلب از اندازه فرم و نوع پرکننده های معدنی موجود در کامپوزیت نشات می گیرند. موارد زیر به انواع مدل های کامپوزیت دندان اشاره دارند.

کامپوزیت سایز ماکرو یا درشت دانه

پرکننده های سایز ماکرو درواقع به آن دسته از کامپوزیت دندان اشاره داشته که در مقایسه با پرکننده های میکرو سایز بزرگ تری دارند. این ذرات اغلب از یک سری مواد معدنی همچون کوارتز شیشه یا سرامیک تشکیل شده اند. از آنجایی که این مدل پرکننده ها از میزان مقاومت مکانیکی بالایی برخوردار هستند در راستای ترمیم دندان های آسیاب و پیش آسیاب که فشار جویدنی بیشتری به آن ها وارد می شود مورد استفاده قرار می گیرند. کامپوزیت سایز ماکرو در مواردی می تواند هسته اولیه را نیز بسازد تا موجب افزایش استحکام ترمیم گردد.

کامپوزیت سایز میکرو یا ریزدانه

پرکننده های میکرو یکی دیگر از انواع کامپوزیت ونیر بوده که متشکل از سیلیس های کلوئیدی با اندازه ذرات بسیار ریز (۰.۴ میکرومتر) هستند. این ذرات ریز به خوبی می توانند سطح تماس بین پرکننده و رزین شده را افزایش دهند و به این شکل سبب تقویت پیوند مکانیکی بین این دو جزء گردند. این مدل کامپوزیت دارای ذرات ریزی بوده و سطح تماس بسیاری میان پرکننده و رزین ایجاد می کند. همین مسئله سبب شده تا میزان مقاومت مکانیکی کامپوزیت های میکرو در مقایسه با کامپوزیت های دارای پرکننده های ماکرو پایین تر باشد.

دو ویژگی بارز این مدل کامپوزیت ها یعنی زیبایی شناسی بالا و پولیش پذیری خوب سبب شده تا آن ها در زمینه ترمیم دندان های قدامی کاربرد داشته باشند. کامپوزیت های میکرو در زمینه بهبود ظاهر دندان ها و ایجاد لبخند زیبا نیز کاربرد دارند. دندانپزشک با استفاده از این مدل کامپوزیت می تواند حفره های کوچک و سطحی را ترمیم نماید.

کامپوزیت دندان ترکیبی

کامپوزیت های دندانی ترکیبی از دیگر مدل های کامپوزیت به حساب می آیند که می توان آن ها را نسل جدیدی از مواد ترمیمی نیز دانست. در این مدل کامپوزیت خصوصیات مثبت کامپوزیت های دارای ذرات درشت و ریز با یکدیگر ترکیب شده و به این شکل کارکرد و زیبایی ترمیم های دندانی بهبود یافته است. این مدل پرکننده ها طیف گسترده ای از سایزهای مختلف ذرات پرکننده را تشکیل می دهند و موجب می گردند تا ترمیم دندان استحکام دوام و ظاهر طبیعی خود را داشته باشد.

با استفاده از کامپوزیت ونیر ترکیبی می توان حفره های کوچک تا متوسط دندان های قدامی و خلفی را ترمیم کرد و ظاهر دندان های لکه دار شکسته یا دارای فاصله بین دندانی را بهبود بخشید. با استفاده از این مدل کامپوزیت همچنین می توان قطعات شکسته دندان را به یکدیگر چسباند و فاصله های کوچک بین دندانی را مسدود ساخت.

کامپوزیت دندان سایز نانو

پرکننده های سایز نانو از جمله فناوری های نوین در زمینه دندانپزشکی محسوب می شوند که تا به امروز توانسته اند تحول بزرگی را در زمینه مواد ترمیمی به وجود آورند. پخش این ذرات بسیار ریز با ابعاد نانومتری به شکل یکسان در ماتریس رزین صورت می گیرد و همین مسئله می تواند خواص مکانیکی زیبایی و دوام مواد کامپوزیت را بهبود بخشد. با استفاده از کامپوزیت دندان سایز نانو می توان به ترمیم دندان های قدامی و دندان های خلفی پرداخت و روکش و لمینت را ساخت.

کاربرد مزایا و معایب کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت در موارد بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله محبوب ترین و پرطرفدارترین شیوه های ترمیم و زیبایی دندان ها به حساب می آید . شما با استفاده از کامپوزیت علاوه بر این که می توانید دندان های خود را پر کنید قادر خواهید بود تا فاصله میان دندان ها را نیز از بین ببرید. از دیگر قابلیت های این شیوه می توان به اصلاح شکل و اندازه دندان ها اشاره کرد و شما می توانید با استفاده از آن به خوبی لکه های روی دندان را پوشش دهید. از طرفی دیگر با وجود کامپوزیت ونیر امکان اصلاح طرح لبخند وجود خواهد داشت.

انجام کامپوزیت ونیر همانند درمان ریشه دندان می تواند مزیت های بسیاری را به همراه داشته باشد. از جمله دلایل محبوبیت این شیوه درمانی می توان به زیبایی و سفیدی دندان ها اصلاح فرم دندان ها بستن فاصله میان دندان ها پوشش لکه ها و تغییر رنگ دندان ها حفظ مینای دندان سرعت و سهولت انجام کار هزینه مناسب قابلیت ترمیم درد کم و طبیعی بودن ظاهر دندان اشاره کرد.

البته این شیوه درمانی در کنار مزیت های بسیار خود دارای یک سری معایب نیز است. معایب کامپوزیت دندان که پیش از انجام آن باید مدنظر قرار دهید شامل دوام کمتر در مقایسه با لمینت امکان تغییر رنگ حساسیت به فشار ساییدگی تدریجی و نیازمندی به مراجعه به دندانپزشک مجرب می شوند.

طول عمر کامپوزیت دندان

طول عمر و ماندگاری ونیر کامپوزیت ۵ تا ۱۰ سال خواهد بود؛ اما در شرایطی که نکات مراقبتی لازم را رعایت نمایید شاهد افزایش این مدت زمان خواهید بود. فاکتورهای اثرگذار بر طول عمر کامپوزیت شامل کیفیت مواد میزان مهارت دندانپزشک مراقبت های پس از عمل عادات شخصی نوع کامپوزیت و مکان نصب کامپوزیت می شوند. شما با انتخاب مواد مرغوب و مراجعه به دندانپزشک متبحر جهت اجرای صحیح شیوه کامپوزیت می توانید تا حدی زیادی دوام کامپوزیت خود را افزایش دهید. بهداشت دهان و دندان و عادت شخصی همچون دندان قروچه جویدن ناخن و باز کردن در بطری به کمک دندان نیز می توانند نقش موثری در تعیین طول عمر آن داشته باشند.

هزینه کامپوزیت دندان

هزینه کامپوزیت ونیر از جمله دغدغه های مهم اشخاصی محسوب می شود که مایل به انجام این درمان زیبایی هستند. قیمت مشخصی را نمی توان به عنوان هزینه کامپوزیت بیان کرد؛ چراکه عوامل بسیاری همانند نوع کامپوزیت تعداد دندان های نیازمند کامپوزیت میزان تخریب دندان و خدمات جانبی می توانند به طور چشمگیری قیمت کامپوزیت دندان را تحت تاثیر قرار دهند. از جمله خدمات جانبی می توان به لیفت لثه رادیوگرافی و ویزیت اشاره کرد.

کامپوزیت ونیر دندان از جمله شیوه های اثربخش در حیطه دندانپزشکی بوده که شامل مدل های متنوعی همچون کامپوزیت سایز ماکرو سایز میکرو کامپوزیت دندان ترکیبی و دندان سایز نانو می شود. کامپوزیت دارای طول عمر ۵ تا ۱۰ ساله است؛ اما شما با رعایت نکات مراقبتی می توانید طول عمر آن را افزایش دهید. عوامل موثر بر طول عمر این شیوه درمانی شامل کیفیت مواد میزان مهارت دندانپزشک مراقبت های پس از عمل عادات شخصی نوع کامپوزیت و مکان نصب آن هستند که پیش از انجام کامپوزیت باید آن ها را مدنظر قرار دهید.

مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.

دکمه بازگشت به بالا