خواص جو – 10 خاصیت انواع جو برای سلامتی بدن
اگر از بیماری هایی همچون آسم،آرتروز،ورم مفاصل، ناتوانی جنسی، مشکلات پوستی، کم خونی، چاقی، یبوست، دیابت، پرفشاری خون، مشکلات کلیوی یا بیماری های قلبی رنج می برید، شاید زمان آن فرا رسیده باشد تا سوپ جو بیشتری بخورید و در مورد خواص جو برای سلامتی اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف جوی سبوس دار می تواند سطح قند خون را تا حد زیادی تنظیم کند. مزایای جو برای سلامتی عمدتا مربوط به هشت آمینواسید ضروری است که در آن وجود دارد. این موضوع بدین معناست که جو می تواند یک پروتئین کامل در رژیم غذایی افراد باشد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که در سال های اخیر رژیم غذایی ما حاوی مواد مغذی مهم نبوده است.
یکی از مهم ترین مواردی که اغلب نادیده گرفته می شود فیبر است. جو یک منبع عالی برای فیبرهای محلول و نامحلول است و همین امر شما را مطمئن می سازد که جو سرشار از مزایای زیاد برای سلامتی بدن است.
قبل از اینکه سراغ مزایای جو برویم باید بدانید که این ماده را می توان به صورت های مختلفی همچون سوپ، سالاد و حتی در مرغ مورد استفاده قرار داد.
سوپ سبزیجات با جو درست کنید و از تمام خواص زیر بهره مند شوید.
-
مصرف جو روده و دستگاه گوارش را سالم نگه می دارد
همانطور که قبلا نیز گفتیم، جو سرشار از فیبر است و می تواند بدن شما را از سموم پاکسازی کند. این ماده منبع غنی از فیبر است و می تواند به عنوان منبع سوختی برای باکتری های خوب موجود در روده عمل کند. این باکتری ها به تخمیر شدن محتوای فیبر در بدن کمک می کند.
در نتیجه اسید بوتیریک تشکیل می شود که سوخت اصلی و اولیه برای سلول های روده است.
جو همچنین برای سالم نگه داشتن سلامت روده بسیار موثر است. با وجود سلامت کلی روده، جو به کاهش زمان اجابت مزاج کمک خواهد کرد و همین امر شکم شما را تمیز می کند. این ماده می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و بواسیر را کاهش دهد.
-
از بروز سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند
جو می تواند به خانم ها در پیشگیری از توسعه سنگ کیسه صفرا کمک فراوانی بکند. از آنجایی که این ماده سرشار از فیبر نامحلول است می تواند به کاهش ترشح اسید صفراوی کمک کند و همین امر موجب افزایش حساسیت به انسولین و کاهش سطح تری گلیسیرید خواهد شد.
مطالعات انجام شده نشان می دهدزنانی که از جو و محتوای فیبری آن بهره مند شده اند 17 درصد نسبت به سایر افراد خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرای کمتری دارند.
-
از پوکی استخوان جلوگیری می کند
فسفر و مس موجود در جو می تواند سلامت کلی استخوان ها را تضمین نماید. محتوای فسفر در جو در درمان و نگهداری از استخوان و دندان ها موثر خواهد بود. اگر به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستید، این ماده می تواند به عنوان یک درمان طبیعی محسوب شود.
آب جو نیز 11 برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد. کلسیم یکی از عناصر ضروری برای محافظت از استخوان هاست. منگنز موجود در آن به همراه ویتامینB کار می کند و می تواند سلامت روده را تضمین نماید. بدن ما برای محافظت طبیعی از استخوان ها به منگنز نیاز دارد.
-
از سیستم ایمنی بدن محافظت می کند
ویتامین C موجود در جو دوبرابر بیشتر از پرتغال است. این ویتامین می تواند به قوی شدن سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به آنفلونزا مفید باشد.آهن موجود در آن می تواند حجم خون را بهبود ببخشد و از بروز کم خونی و خستگی جلوگیری نماید.
این ماده به عملکرد مناسب کلیه کمک می کند و در توسعه سلول ها ضروی است. علاوه بر این، جو حاوی مس است که در تشکیل هموگلوبین و گلبول های قرمز خون دخیل است.
-
الاستیسیته پوست را نگه می دارد
جو منبع بسیار خوبی از سلنیم است که همین امر باعث می شود در نگهداری کشسانی پوست به بدن کمک کند. همچنین این ماده از آسیب رادیکال های آزاد و شل شدن پوست جلوگیری می کند.
علاوه بر این، می تواند قلب، پانکراس و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهتر کند. کمبود سلنیوم می تواند به سرطان پوست، روده، پروستات، کبد، شکم و سینه منجر شود.
-
سطح کلسترول خون را کنترل می کند
فیبر نامحلولی که در فیبر وجود دارد می تواند به کنترل سطح کلسترول خون کمک کند. جو حاوی فیبرهای محلول و نامحلول است و به خاطر خواص کم کلسترول و کم چربی اش توصیه می شود.
-
دیابت را کنترل می کند
جو می تواند دیابت نوع 2 را کنترل کند. با اینحال ما می توانیم با کاهش وزن و انجام فعالیت های ورزشی و استفاده از رژیم غذایی مناسب از بروز دیابت جلوگیری کنیم. بنابراین غذاهایی که حاوی فیبر بالایی هستند باید در رژیم غذایی افراد دیابتی قرار گیرند.
جو نیز به خاطر محتوای فیبر بالایش برای این بیماران عالی است. دانه جو حاوی ویتامین های ضروری و مواد معدنی است و می تواند جذب گلوکز را کندتر کند. مطالعات انجام شده در سال 2006 نشان می دهد که مصرف جو در افرادی با مقاومت به انسولین، می تواند سطح گلوکز را کاهش دهد.
-
از بیماری های قلبی و سرطان پیشگیری می کند
جو حاوی انواع متعددی از مواد مغذی گیاهی همچون لیگنان است که در بدن به لیگنان پستانداران تبدیل می شود. یکی از این لیگنان ها آنترولاکتون نام دارد که به پیشگیری از سرطان و سایر سرطان های هورمونی و نیز بیماری های قلبی کمک می کند.
-
در برابر آترواسکلروز از بدن محافظت می کند
آترواسکلروز شرایطی است که در آن دیواره شریان ها ضخیم تر می شود. این فرایند معمولا به خاطر رسوب موادی همچون کلسترول رخ می دهد. جو سرشار از نیاسین است که از افزایش سطح کلسترول خون جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد.
زنان یائسه ای که فشار خون بالا، کلسترول زیاد یا بیماری های قلبی-عروقی دارند بهتر است 6 بار در هفته جو مصرف کنند.
-
از بروز آسم جلوگیری می کند
قبل از اینکه به فکر خرید جو بیفتید، انواع آن را مد نظر داشته باشید. انواع مختلفی جو وجود دارد که دارای ارزش های تغذیه ای متفاوتی هستند. جوی کامل( سبوس دار) دارای بیشترین ارزش تغذیه ای است و می تواند برای افراد بسیار مفید باشد.
- 326 کالری
- 5 گرم از پروتئین
- 2 گرم چربی
- 0 گرم کلسترول
- 68 گرم کربوهیدرات
- 16 گرم فیبر غذایی
مواد معدنی موجود در جو بر اساس نیاز روزانه:
- 3 درصد از کلسیم
- 18 درصد از آهن
- 40 درصد از تیامین
- 15 درصد از ریبوفلاوین
- 21 درصد از نیاسین
- 15 درصد از ویتامین B6
- 5 درصد از فولات
- 30 درصد از منیزیم
- 25 درصد از فسفر
- 12 درصد از پتاسیم
- 17 درصد از روی
- 23 درصد از مس
- 50 درصد از سلنیوم
- 90 درصد از منگنز
انواع جو
چمن جو نهال گیاه جو است. این چمن معمولا تقریبا 200 روز بعد از کشت برداشت می شود. افراد، جو را در این شکل مصرف می کنند زیرا برگ های جوان آن غنی از ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه است.
اگرچه دانه های جو فیبر بیشتری در خود دارد اما چمن آن کلروفیل بیشتری دارد و می تواند سم زدای بهتری باشد.
-
جوی پوست کنده:
معمولا این جو را بعد از خارج کردن پوست غیر قابل مصرف و پوسته بیرونی آن می خورند. زمانی که پوسته بیرونی برداشته شد، با عنوان جوی پوست کنده شناخته می شود. جوی پوست کنده منبع غنی از مواد مغذی است.
زمانی که برای مصرف روزانه و منظم در نظر گرفته می شود باید به صورت طولانی مدت خیس گردد. با اینحال صرف زمان برای مصرف این جو بسیار ارزشمند است.
-
جوی نیم کوب:
این جو را می توان در خواربارفروشی ها پیدا کرد. استفاده از آن در وعده غذایی صبحانه توصیه می شود. دستورهای غذایی زیادی در مورد جوی نیم کوب در سرتاسر جهان وجود دارد. این جو در اصل جوی پوست کنده است که پردازش شده است و سبوس آن برداشته شده است.
-
پودر سبز جو:
این ماده همچنین به خاطر مزایای پزشکی آن بسیار مشهور است. این ماده در واقع پودری است که از چمن جو به دست می اید و گاهی اوقات با مواد معدنی و ویتامین های دیگر ترکیب می شود.
امروزه بیشتر شرکت ها پودر جویی را به فروش می رساند که از چمن جوی خالص به دست می اید. علاوه بر این، شما می توانید آن را به عنوان آب جو مصرف کنید.
-
آرد جو:
آرد جو اغلب به عنوان یک جایگزین برای آرد گندم در نظر گرفته می شود. آردی که از جوی کامل به دست می اید بسیار غنی تر از آردی است که از جوی نیم کوب حاصل می شود. این ارد معمولا از سابیدن جوی کامل به دست می اید و حاوی گلوتن است.
-
آب جو:
زمانی که کلیه های شما نیاز به استراحت دارد این ماده بسیار مفید خواهد بود. افرادی که از بیماری های کلیوی و مثانه رنج می برند، مصرف آن می تواند مفید باشد.
جو به عنوان یک محصول تجاری در سرتاسر جهان وجود دارد. شما باید اشکال مختلف آن را بشناسید و بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید. هر کدام از این اشکال دارای کاربردهای متفاوتی هستند. جو را می تواند به صورت فله ای یا بسته بندی خریداری کرد.
اگر جو را به صورت بسته بندی خریداری می کنید مطمئن شوید که به درستی از آن استفاده می کنید. وجود رطوبت بسیار اندک نیز می تواند آن را خراب کند. جو را در یک ظرف تمیز و عاری از رطوبت نگه دارید.در طول تابستان بهتر است جو را در یخچال نگه دارید.
مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.