برای دندان پوسیده عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت؟

برای دندان پوسیده عصب کشی بهتر است یا ایمپلنت؟

عصب کشی دندان که با نام (root canal) نیز شناخته می‌شود روشی برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده و نجات آن‌ها از پوسیدگی و عفونت است. در برخی شرایط با عصب کشی دندان، دیگر نیازی به کشیدن دندان نبوده و خیلی آسان می‌توان چنین مشکلاتی را درمان کرد.

در گذشته عصب کشی دندان با درد همراه بود، اما با گذر زمان و پیشرفت علم پزشکی و همچنین استفاده از داروهای بی‌حس کننده، اغلب افراد عصب کشی دندان را بدون درد پشت سر می‌گذارند.

ممکن است برای بسیاری از افراد سوال باشد «کشیدن دندان و در پی آن ایمپلنت دندان، مناسب‌تر است یا عصب کشی دندان؟» برای پاسخ به این سوال باید اطلاعات بیشتری در مورد هر دو روش درمان داشته باشید تا بتوانید این دو را با هم مقایسه کرده و مناسب‌ترین روش را انتخاب کنید.

البته نظر یک دندانپزشک متخصص در این مورد بهترین جواب است. تجربه و مهارت دندانپزشک در انجام هر کدام از این روش‌ها مؤثرترین عامل در انتخاب روش درمان است.

اگر دندان‌های شما آسیب دیده است و نمی‌دانید کدام روش درمان برای شما مناسب‌تر است، علاوه بر مقایسه این دو روش، می‌توانید به مطب دکتر نوشیدن نصیری مراجعه کنید تا ایشان با معاینۀ دندان‌های شما بهترین روش را برای درمان انتخاب کنند.

دکتر نوشین نصیری یکی از بهترین دندانپزشک‌های ایران به شمار می‌روند که می‌توانید با خیالی راحت به مطب ایشان مراجعه کرده و روند درمان خود را آغاز نمایید.

عصب کشی دندان چیست؟

دندان درد تجربۀ تلخ و دردناکی است که بسیاری از ما حداقل یکبار آن را تجربه کرده‌ایم. دندان درد، ممکن است به دلیل بروز عفونت در یکی از دندان‌ها رخ دهد.

اگر عفونت به بخش داخلی دندان که با نام پالپ دندان نیز شناخته می‌شود برسد، عصب کشی، یکی از راه‌‌های درمانی است. پالپ دندان بخشی از دندان است که رگ‌های خونی و عصب‌ها در آن قرار گرفته و به رشد دندان کمک شایانی می‌کنند.

عصب کشی دندان، روشی است که بخش نرم یا همان پالپ دندان، از عفونت تخلیه شده و بعد از آن با استفاده از مواد خاصی پر می‌شود.

لزوم عصب کشی دندان

لینک مفید: ایمپلنت یک روزه دندان در تهران

چه کسانی باید عصب کشی انجام دهند؟

عصب کشی زمانی انجام می‌شود که پالپ دندان آسیب دیده دچار التهاب و عفونت شده باشد. معمولاً اگر عفونت به بخش نرم دندان رسیده باشد، افراد در شب بیشتر از هر زمان دیگری دندان درد را تجربه می‌کنند، اما این موضوع به این معنا نیست که چنین افرادی فقط شب‌ها دچار دندان درد می‌شوند.

اگر هر یک از نشانه‌های زیر را داشته باشید، احتمالا عفونت به پالپ دندان رسیده و شما به عصب کشی احتیاج دارید. این نشانه‌ها عبارتند از:

  • بعد از مصرف غذاهای سفت، دچار دندان درد می‌شوید.
  • هنگام مصرف غذا و آب یا نوشیدنی‌های خیلی سرد، دچار دندان دردهای شدید و ناگهانی شده یا دندان‌های شما تیر می‌کشند.
  • دندان‌ دردهای طولانی و بدون دلیل می‌تواند یکی از نشانه‌های نیاز به عصب کشی دندان باشد.
  • تورم صورت و لثه نیز یکی دیگر از نشانه‌های عفونت دندان است.
  • با رسیدن عفونت به ریشۀ دندان، احتمال لق شدن دندان بالا می‌رود.
  • سیاه شدن دندان و ایجاد حفره‌هایی عمیق روی دندان، یکی دیگر از نشانه‌های نیار به عصب کشی دندان است.
  • اصابت ضربه به دندان ممکن است بدون اینکه دندان ترک بخورد، باعث بروز آسیب به پالپ دندان شود.

کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت

کشیدن دندان‌های آسیب دیده و کاشت ایمپلنت، یکی دیگر از روش‌های درمان دندان‌هایی است که دچار عفونت شده‌اند.

در این روش، بیمار بعد از کشیدن دندان آسیب دیده، مراحل کاشت ایمپلنت را طی می‌کند.

بیشتر دندانپزشکان این روش را توصیه نمی‌کنند و سعی دارند با عصب کشی، دندان طبیعی و آسیب دیده را درمان کرده و حفظ کنند. با این حال دلایلی وجود دارد که باعث می‌شود کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، بهتر باشد.

لینک مفید: علت درد دندان بعد از عصب کشی چیست

کشیدن دندان و ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

در بیشتر موارد کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، روش مناسبی نیست؛ اما با این حال در برخی شرایط چارۀ دیگری وجود ندارد و دندان آسیب دیده باید کشیده شود.

برای مثال یکی از شرایطی که عصب کشی دیگر فایده‌ای ندارد و دندان باید کشیده شود، زمانی است که دندان دچار پوسیدگی شدید شده باشد و عفونت به پالپ دندان رسیده و رشد کرده باشد. در چنین شرایطی کشیدن دندان ارجحیت دارد.

در ادامۀ روند درمان و برای انجام ایمپلنت، محل عفونت باید به طور کامل پاک شود. اگر دهان و دندان‌ شما دچار بیماری‌های پریودنتال شده باشد، کشیدن دندان بهتر از عصب کشی است.

هنگامی که دندان به شکلی آسیب دیده باشد که با عصب کشی نیز درمان نشود، باید آن دندان را بکشید تا از آسیب به سایر دندان‌ها و بروز عفونت جلوگیری کنید.

بهترین زمان ایمپلنت دندان

لینک مفید: همه چیز درباره ایمپلنت دندان

کشیدن دندان یا درمان ریشه؟ کدام بهتر است؟

کشیدن دندان یا درمان ریشه؟ کدام بهتر است؟ سوالی است که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم و ممکن است سوال بسیاری از شما باشد. بیشتر دندانپزشکان و متخصصان ترجیح می‌دهند به جای کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، از عصب کشی یا درمان ریشه استفاده کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که برخی از افراد کشیدن دندان را به عصب کشی ترجیح می‌دهند.

  • برای مثال برخی افراد از درد عصب کشی می‌ترسند و ترجیح می‌دهند دندان آسیب دیدۀ خود را بکشند.
  • برخی دیگر از تغییر رنگ دندان‌ها می‌ترسند.

با پیشرفت علم پزشکی دیگر نباید نگران چنین موضوعاتی باشید؛ زیرا برای هرکدام از آن‌ها، راه‌ حل‌هایی وجود دارد.

بیشتر دندانپزشکان معتقد هستند دندان‌های طبیعی عملکرد بهتری دارند و تا حد امکان باید آن‌ها را حفظ کرد. به همین دلیل عصب کشی دندان به کشیدن دندان ارجیت دارد. اگر امکان و شرایط عصب کشی دندان وجود داشت، پیشنهاد می‌کنیم این روش را انتخاب کنید.

زیرا با عصب کشی دندان، علاوه بر اینکه خطرات جانبی کمتری شما را تهدید می‌کند، روشی ارزان‌تر بوده و می‌توانید با هزینۀ کمتری آن را انجام دهید.

بعد از کشیدن دندان، باید طی فاصله زمانی مشخصی که از طرف دندانپزشک مشخص می‌شود، آن را جایگزین کنید تا با مشکلاتی مانند تحلیل لثه و استخوان فک، رو به رو نشوید.

علاوه بر این، باید به این نکته توجه داشت که با کشیدن دندان، باکتری‌ها شانس بیشتری برای ورود به جریان خون شما دارند. به همین دلیل عصب کشی دندان یا درمان ریشه، به کشیدن دندان اولویت دارند.

گاهی اوقات چارۀ دیگری غیر از کشیدن دندان وجود ندارد که در این شرایط باید آن را انجام دهید. اگر بین کشیدن دندان یا درمان ریشه دچار تردید شدید، می‌توانید از یک دندانپزشک متخصص کمک بگیرید.

دکتر نوشین نصیری می‌تواند شما را در انتخاب نوع درمان یاری کرده و با توضیح مزایا و معایب هر روش، تصمیم گیری را برای شما آسان‌تر کند.

مراقبت‌ های بعد از عصب کشی دندان چیست؟

بعد از عصب کشی دندان، باید برخی از دستورالعمل‌ها را انجام دهید.

  • بعد از از بین رفتن اثرات داروی بی‌حسی، ممکن است لثه‌های شما متورم شده و دچار دندان درد شوید. برای تسکین دندان درد، می‌توانید طبق تجویز دندانپزشک از مسکن‌ها استفاده کنید.
  • بهتر است تا چند روز بعد از عصب کشی، از مصرف غذاهای سفت امتناع کرده و چند روزی را با مصرف سوپ و پورۀ سیب زمینی و سایر غذاهای نرم سپری کنید.
  • همچنین به یاد داشته باشید که نباید از دندان درمان شدۀ خود برای جویدن غذا، استفاده کنید و بهتر است با طرف دیگر دهان خود، غذاها را بجوید.
  • اگر عادت به سیگار کشیدن دارید بهتر است برای مدتی بعد از عصب کشی، آن را کنار بگذارید.
  • مسواک زدن و استفاده از نخ دندان یا به طور کلی بهداشت دهان را بعد از عصب کشی و حتی قبل ازآن، جدی بگیرید.

دندان درد بعد از عصب کشی

بررسی دلایل درد دندان بعد از عصب کشی، می‌تواند در جلوگیری از بروز دندان درد مؤثر باشد.

به طور کلی ممکن است ۳ تا ۵ روز بعد از عصب کشی، همچنان دندان درد را تجربه کنید. همانطور که اشاره کردیم، برای مهار درد می‌توانید مسکن را طبق تجویز دندانپزشک مصرف کنید.

اگر دندان درد شما شدید شد یا مدت طولانی‌تری درد دندان را احساس کردید، دندانپزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.

  • یکی از دلایلی که ممکن است درد دندان بعد از عصب کشی را تجربه کنید، عفونت است.
  • استفاده از روکش‌هایی با سایز نامناسب یا پر کردن بیشتر از حد دندان نیز یکی دیگر از دلایلی است که می‌تواند موجب دندان درد بعد از عصب کشی شود که به راحتی قابل درمان است.

جمع بندی

احتمالاً بعد از خواندن این مطلب جواب سوال «کشیدن دندان یا درمان ریشه؟ کدام بهتر است؟» را گرفته باشید. بیشتر دندانپزشکان عصب کشی دندان را به کشیدن دندان ترجیح می‌دهند. با این حال می‌توانید اطلاعات بیشتری را از دندانپزشک متخصص کسب کنید.

مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.

دکمه بازگشت به بالا