نماینده اختصاصی تلگراف ، به نام MTProto ، فقط مکانیسم جدیدی برای دور زدن فیلتر تلگرافی نیست. این پروتکل (MTProto) توسط آقای نیکولای دورف (برادر پاول دورف) تهیه شده است. اگر کلماتی مانند: MTProxy “” کوه پرتو یا نماینده اختصاصی تلگراف “این به معنای این پروتکل است.
پروتکل مجموعه ای از قوانین و مقررات است که برای ارتباطات دنبال می شود.
MTProto در واقع مخفف ” پروتکل موبایل تلگرام پروتکل امنیتی جدید Telegram متعلق به تیم ، در دو نسخه (MTProto 1.0 و MTProto 2.0) تهیه ، مستقر و به روز شد.
MTP مسئولیت ارسال و ارسال پیام های رمزگذاری شده انتهایی به کاربر را دارد.
در زمان اتصال به این پراکسی ، پیام ها و کلیه داده های ارسال شده قابل رمزگشایی و مشاهده فقط برای فرستنده و گیرنده (شناسایی ساده از پایان تا انتها) می باشند. بنابراین ، در واقع ، این پروتکل (MTProto Proxy) نه تنها برای فیلتر گذر ، بلکه همچنین برای بهبود امنیت است.
سیستم رمزگذاری فوق الذکر برای زمانی بود که به این پراکسی متصل شدم ، اگر کاربر به روش عادی به کابل برود ، چه فرقی خواهد کرد؟
در این حالت پیام از کاربر فرستنده به سرورهای کابل رمزگذاری ، انتقال و رمزگشایی می شود و سپس رمزگذاری و برای کاربر دریافت کننده (!) رمزگذاری می شود. در حقیقت ، پیام ها را می توان در سرورهای کابل رهگیری کرد.
سایر ویژگی های MTproto شامل انواع روش های رمزگذاری است.
این پروتکل شامل روشهای تبادل کلید Diffie-Hellman ، الگوریتم رمزگذاری SHA-256 ، استاندارد AES (رمزگذاری متقارن) و استانداردهایی مانند AES IGE و AES IGE IV است که فقط توسط همان تلگرام ، برنامه توسعه یافته اند.
نکته بسیار جالب و جالب این نوع پروکسی این است که قادر است از هر روشی برای اتصال به بسته ها از جمله UDP ، TCP ، HTTP و HTTPS استفاده کند. بنابراین روند فیلتر و مسدود کردن بسیار دشوار خواهد بود.
MTProto می تواند از جهاتی به HTTPS پیوند دهد ، به جز اینکه HTTPS واسط بین کاربر و سرور است ، که فقط اطلاعات را بین مشتری و سرور رمزنگاری می کند و پیام بر روی سرور رمزگشایی می شود. محتوای پیام قابل نمایش است.
البته این یک نقص در این پروتکل نیست ، زیرا HTTPS عمدتاً برای این منظور یعنی مرور وب ، اشتراک فایل و غیره طراحی و بهینه شده است و هیچ محدودیتی در استفاده از این پروتکل برای اهداف دیگر وجود ندارد.
علاوه بر رمزگذاری محتوای پیام ، MTProto همچنین از رمزگذاری چت و ابرداده پشتیبانی می کند ، در حالی که HTTPS این کار را نمی کند. در حقیقت ، این پروتکل فقط برای این منظور تهیه شده است.
این کابل قبلاً دو نسخه از پروتکل را توسعه داده است ، زیرا MTProto 2.0 MTProto 2.0 حاوی الگوریتم رمزگذاری قوی تر به دلیل استفاده از SHA-256 به جای SHA-1 است. همچنین در اولین نسخه از 2 تا 8 بایت به جای 2 تا 8 بایت استفاده می کند.
منبع: FitNet
جهت دیدن مقالات بیشتردر مجموعه مطالب عمومی کلیک کنید
منبع خبر: MTProto چیست؟ – کاما
مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.