دانش و فناوریکسب و کار های برتر ایجی مارکت

هیدرولیک در صنعت فولاد

هیدرولیک چیست؟

هیدرولیک از نزدیک به پانصد سال پیش مورد استفاده بشر بوده است. اصول اساسی آن را پاسکال (دانشمند فرانسوی) در سال 1650 بیان نمود و به علمی گفته می شود که در آن از نیروی مایعات تحت فشار استفاده می کنند تا کاری را انجام دهند . به عبارت کلی هیدرولیک یعنی انجام کار توسط مایع تحت فشار یا حرکت. کلمه هیدرو از زبان یونانی گرفته شده است و هیدرو در زبان یونانی به معنی حرکات مایعات می باشد و فن آوری تولید، کنترل و انتقال قدرت توسط سیال تحت فشار است.

در اصل آنچه در این سیستم ها رخ می دهد تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیکی به کمک موتورهای الکتریکی و احتراق در منابع قدرت است. اجزاء مکانیکی پمپ با ایجاد خلاء نسبی، فشار اتمسفریک ایجاد می کنند که این فشار منجر به حرکت سیال به طرف محل ورودی پمپ می شود تا پمپ سیال را به سایر بخش های سیستم حرکت دهد؛ در نهایت قدرت هیدرولیکی که به وسیله پمپ ایجاد شده توسط عملگرها که شامل سیلندر یا موتور هیدرولیکی است به توان مکانیکی مورد نیاز در خروجی تبدیل می کند. با سایت دانیال زاده نمین همراه باشید تا درباره هیدرولیک رد صنایع فولاد بیشتر بدانید.

کاربردهای هیدرولیک صنعتی

صنایع فولاد سازی

در کارخانجات فولاد سازی و نورد، بسیاری از اعمال حرکتی همانند چرخش و جابجایی بستر خنک کن، تغییر زاویه مکانیزمها، تنظیم غلتک ها و…. فقط با زدن یک کلید و یا توسط سیتمهای کنترل مرکزی با بهره گیری از قدرت و دقت سیستمهای هیدرولیک انجام می گردند.

ماشین های ابزار

قدرت، دقت به همراه کنترل و اتوماسیون موجب استفاده از هیدرولیک به عنوان محرک مکانیزم های ماشین های ابزار گردیده است.

پرسها و قیچی ها

قابلیت اطمینان به همراه توانایی کار در ظرفیت های بالا و تامین شرایط ایمنی در کنار مزایای اقتصادی از علل استفاده از هیدرولیک جهت اعمال نیرو ،حرکت و کنترل در پرس ها و قیچی ها به شمار می روند.

طرز کار سیستم هیدرولیک

به طورکلی یک سیستم هیدرولیک چهار کار اساسی انجام می دهد:

-تبدیل انرژی مکانیکی به قدرت سیال تحت فشار به وسیله ی پمپ ها

-انتقال سیال تا نقاط مورد نظر توسط لوله ها و شلنگ ها

-کنترل فشار، جهت و جریان سیال توسط شیرها

-انجام کار توسط عملگرها (سیلندرها و موتورهای هیدرولیک)

اجزای تشکیل دهنده سیستم هیدرولیک

عوامل تشکیل دهنده یک سیستم هیدرولیک، صرفنظر از کاربرد آنها به چهار قسمت اصلی تقسیم می شوند که شامل:

مخزن جهت نگه داری سیال

پمپ جهت به جریان انداختن سیال در سیستم که توسط الکتروموتور و یا محرکه ی دیگری به کار انداخته می شود.

شیرها برای کنترل فشار، جریان و جهت حرکت سیال

عملگرها (سیلندر برای ایجاد حرکت خطی و یا موتور برای تولید حرکت دورانی) جهت تبدیل انرژی سیال تحت فشار به نیروی مکانیکی مولد کار بسته به نوع کاربرد، سیستم های هیدرولیک از پیچیدگی های متفاوتی برخوردار می باشند.

مزایای استفاده از سیستم های هیدرولیک:

1- در صنعت امروز هیدرولیک از لحاظ قدرت در مکان نخست قرار دارد به عبارتی قوی ترین نیروی موجود جهت انجام کار است و کارهایی را که احتیاج به نیروی زیادی دارند توسط این سیستمها انجام میدهند. به عبارت کلی از بین نیروها ی موجود نظیر الکتریک ،پنیوماتیک ، مکانیک؛ نیروی هیدرولیک قوی ترین نیروهاست.

2- چون امروز تمامی قطعات استاندارد هستند المانها یا عناصر سیستم هیدرولیک بسیار راحت نصب و یا درتعمیرا ت تعویض می گردند.

3- استارت راحت وسریع سیستم حتی زمانی که زیر بار قرار دارد.

4- قابلیت تبدل حرکت دورانی به حرکت خطی وبالعکس.

5- قابلیت سریع معکوس کردن جهت حرکت حتی زیر بار.

6- تولید نیروی زیاد توسط پمپهای کوچک از لحاظ وزن و حجم. برای مثال در مقایسه یک پمپ روغنی با یک الکتروموتور که نیروی یکسانی داشته باشند، پمپ هیدرولیک تقریباً یک دهم الکتروموتور از لحاظ وزنی می باشد .

7- عمر طولانی قطعات یا المانهای هیدرولیک زیرا توسط روغن موجود درسیستم روغن کاری میشوند .

8- قابلیت سرعت و قدرت.

9- قابلیت اتوماتیک کردن سیستمها ( اتوماسیون صنعتی ).

4 کاربرد روغن هیدرولیک ضد آتش در صنعت فولاد

در صنعت فولاد تعداد زیادی از چرخ دهنده ها قلب این فعالیت صنعتی هستند که باید عملکرد کاملی داشته باشند. در اینجا ما به 4 کاربرد روغن هیدرولیک ضد آتش در صنعت فولاد همراه با دسته بندی این روانکار و سایر کاربردهای آن در  این صنعت اشاره می کنیم.

آسیاب های فولاد و غلتان در صنعت فولاد به عنوان یک واحد تولیدی بسیار پیچیده در شرایط سختی در محیط کار می کنند که استفاده از تجهیزات و روانکارهای قابل اطمینان و با کیفیت کلید اصلی حفظ بازدهی بالا و کیفیت محصول هستند. کینی اویل به عنوان یک مجموعه معتبر و خوشنام در عرصه فروش انواع روغن صنعتی و روانکارهای جامد و مایع توانسته است در میان صنعتگران زیادی شناخته شود. شما می توانید برای خرید روغن صنعتی طیف وسیعی از محصولات کینی اویل را در وب سایت مشاهده کرده و به راحتی به صورت تلفنی یا آنلاین خرید خود را انجام دهید. ما در این مجموعه کارشناسانی داریم که می توانند با توجه به اطلاعات و تجربیات خود شما را راهنمایی کرده و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.

اهمیت استفاده از روغن هیدرولیک ضد آتش در صنعت فولاد

سیستم های هیدرولیکی برای هدایت ماشین آلات از مایع تحت فشار استفاده می کنند. اکثر مایعات هیدرولیکی قابل اشتعال هستند و یک سیستم هیدرولیکی اگر در مجاورت با منبع احتراق قرار بگیرد ممکن است منجر به آتش سوزی شود. روغن هیدرولیکی ممکن است مقاومت خوبی در برابر آتش داشته باشد اما اسپری همین روغن به شدت آتش زا خواهد بود. از آنجایی که سیستم های هیدرولیک بسیار تحت فشار هستند، شعله های ناشی از آتش سوزی روغن هیدرولیک می تواند تا ده ها متر پخش شود.

استفاده از روانکارهای هیدرولیکی ضد آتش و نیز تجهیزات الکتریکی یا پنوماتیکی، خطر آتش سوزی را به حداقل ممکن می رساند. روان کننده های هیدرولیکی که در صنایعی همچون تولید آهن، فولاد، زغال سنگ، ساخت خودرو، صنایع دریایی همچون کشتیرانی، صنعت هواپیما باید کاملاً ضد حریق بوده و مقاومت بالایی در این مورد داشته باشد. مطالعه مقاله روغن هیدرولیک می تواند اطلاعات بیشتری را اختیارتان قرار بدهد.

چند کاربرد روغن هیدرولیک ضد آتش در صنعت فولاد

در کنار صنعت خودرو سازی، صنعت فولاد بیشترین استفاده را از روغن هیدرولیک ضد آتش دارد. در زیر به چند مورد از کاربرد های این روانکار اشاره می کنیم:

  • روغن هیدرولیک ضد آتش به عنوان یک روانکار برای برش ورقه های فولادی کاربرد دارد.
  • این روغن نوک مته یا دریل یا هر صفحه برش را به روغن سنتتیک آغشته کرده تا فولاد به دلیل مجاورت با حرارت بالا داغ نکرده و نشکند.
  • کمک به ایجاد برش های مختلف در فولاد و تبدیل آنها به انواع ساده و ویژه
  • تولید فولادهای نسوز که در ساخت محفظه های عملیات حرارتی مهندسی راکتور مخازن تحت فشار، دیگ های بخار و… استفاده می شود.

دسته بندی انواع روغن هیدرولیک ضد آتش

روغن هیدرولیک ضد آتش براساس ساختار و نوع موادی که در تولید آن به کار می رود کاربردهای متفاوت و گوناگونی دارد. به طور کلی دسته بندی این نوع روغن صنعتی شامل موارد زیر است:

  • سیال های امولسیون آب در روغن HFB
  • سیال های امولسیون روغن در آب HFA
  • سیال های سینتتیک HFD
  • سیال های آب گلایکول HFD

دسته بندی بالا ممکن است زیر شاخه هایی داشته باشد اما به طور کلی دسته بندی روغن هیدرولیک شامل همان مواردی بود که در بالا اشاره کردیم. هر کدام بسته به ساختار و مقاومتی که در برابر شعله ور شدن دارند کاربردهای مختلفی نیز دارند. شما می توانید به مقاله ویژگی روغن هیدرولیک ضد آتش پایه استری مراجعه کرده و اطلاعات بیشتری را کسب کنید.

وظایف روغن هیدرولیک ضد آتش

این نوع از روغن صنعتی در موراد زیادی استفاده می شود که در زیر به چند مورد از آن اشاره می کنیم:

انتقال توان

مهم ترین وظیفه روغن هیدرولیک ضد آتش انتقال قدرت در تجهیزات است که در صنعت فولاد بسیار مهم و اساسی است. استفاده از سیستم های هیدرولیکی در این صنعت فولاد به دلیل قابلیت ایجاد فشارهای بالا و بدون خوردگی و اصطکاک است.

خنک کاری تجهیزات

انتقال حرارت وظیفه دیگر این روانکار است که در تجهیزات مختلفی مانند پمپ و… در هنگام کار با حرارت بالا استفاده می شود. اگر گرمای تولید شده منتقل نشود موجب صدمه به قطعات مختلف و تجهیزات می گردد. لازم است از روانکار هیدرولیکی با گرانروی بالا برای انتقال حرارت و خنک کاری استفاده کرد.

پاک کنندگی تجهیزات

سیستم های هیدرولیکی دارای فیلترهای مختلفی هستند. هنگامی که روغن در سیستم هیدرولیکی به جریان در می آید روانکار می تواند انواع آلودگی، آب و ذرات معلق را با گردش در سیستم جذب کرده و مانع از آسیب رسیدن به سایر تجهیزات می شود.

ویژگیهای ایده ال روغن هیدرولیک ضد آتش

چند ویژگی مهم وجود دارند که روغن هیدرولیک با داشتن آنها می تواند به یک روانکار ایده آل  تبدیل می کند:

  • خاصیت ضد کف کنندگی
  • مقاومت در برابر اکسیداسیون
  • روانکاری مناسب قطعات
  • شاخص گرانروی مناسب، بدون تغییرات زیاد ویسکوزیته بر اثر دما
  • انتقال حرارت مناسب در تجهیزات
  • پایداری شیمیایی بالا نقطه ریزش پایین و قابلیت کارکرد در دمای پایین
  • تراکم پذیری کم
  • نقطه ریزش پایین و قابلیت کارکردن در دمای پایین
  • دارای خاصیت ضد خوردگی
  • پایداری شیمیایی بالا
  • دارای خاصیت ضد زنگ زنگ زدگی
  • مقاومت هیدرولیکی بالا و جلوگیری از بسته شدن فیلترها
  • دارای مقاومت برشی زیاد
  • نقطه اشتعال بالا جهت ایمنی بیشتر

زمان تعویض روغن هیدرولیک ضد آتش

روغن هیدرولیک براساس کارکرد، خواص شیمیایی و فیزیکی آن پس از مدتی تغییر می کند که این تغییر برروی عملکرد آن تأثیرگذار است. برنامه نگهداری و تعویض روغن هیدرولیک بسیار مهم است. تعویض روغن به صورت دوره ای بوده  که شامل آنالیز روغن و ارتعاشات آن می باشد. در صورتی که هر کدام از موارد زیر را در روانکار مشاهده کردید برای جلوگیری از آسیب به سایر قطعات سریع نسبت به تعویض روغن اقدام کنید:

  • مات یا تیره شدن و هرگونه تغییر رنگ در روانکار
  • بالا رفتن بیش از اندازه میزان ویسکوزیته روغن
  • بررسی سطح تمیزی روغن و وجود ذرات معلق در آن
  • تغییر بوی روغن و احساس بوی نامطبوع سوختگی در آن
  • پایین آمدن بیش از حد نقطه اشتعال
دکمه بازگشت به بالا