سلامتی و پزشکی

همه چیز درباره‌ی مکمل‌ های غذایی

تاریخ ارسال:

17 جولای 2021

امروزه مکمل های غذایی به بخشی ضروری در حفظ و بهبود سلامتی ما تبدیل شده اند. بسیاری از ما به توصیه پزشکان یا به میل خود از مکمل های غذایی استفاده می کنیم ؛ با این وجود تعداد کمی از مردم اطلاعات کاملی در مورد انواع مکمل های غذایی دارند و حتی برخی از افراد این محصولات را با داروهای درمانی اشتباه می گیرند! بنابراین ، در این مقاله در مجله پزشکی Apple Health ، قصد داریم انواع مکمل های غذایی را در زیر ذره بین بررسی کرده و به همه مواردی که باید بدانید اشاره می کنیم ؛ با ما همراه باشید.

مکمل های غذایی چیست؟
مکمل های غذایی ، که به عنوان مکمل های غذایی یا مکمل های غذایی نیز شناخته می شوند ، برای تهیه موادی ساخته شده اند که ممکن است به اندازه کافی از رژیم خود دریافت نکنیم. این مکمل ها شامل ویتامین ها ، مواد معدنی ، گیاهان ، پروتئین ، اسیدهای آمینه و آنزیم ها هستند. مکمل های غذایی به صورت قرص ، کپسول ، پودر مکمل یا نوشیدنی های مایع تولید و استفاده می شوند و استفاده از مکمل های غذایی بیشتر از سایر گزینه ها رایج است.

برخی از مکمل ها که بیشتر از سایر مکمل ها استفاده می شوند شامل مکمل های حاوی ویتامین های D ، E و B ، کلسیم و آهن ، کوآنزیم ها از جمله کوکی ها (CoQ10) و گیاهان دارویی از جمله اکیناسه و اکیناسه است. سیر محصولات خاصی مانند گلوکوزامین ، پروبیوتیک ها و روغن ماهی را ذکر می کند.
برچسب واقعیت تکمیلی
همه محصولات مکمل دارای برچسب یا شناسه مکمل های غذایی هستند. شناسه شامل نوع ماده تشکیل دهنده مکمل ، تعداد مواد تشکیل دهنده هر مکمل و لیستی از سایر مواد افزودنی است. برخی از مکمل ها همچنین دارای برچسب هایی برای استفاده و دوز هستند. به عنوان مثال ، برچسب یک مکمل مولتی ویتامین محتوای هر ویتامین را نشان می دهد.
مکمل های غذایی چه کاربردهایی دارند؟
درک هدف از مکمل های غذایی و افرادی که آنها مصرف می کنند یکی از مهمترین موارد مکمل های غذایی است. هیچ یک از این مکمل ها نمی توانند جایگزین یک رژیم غذایی سالم شوند.همانطور که از نامش پیداست ، آنها مکمل رژیم روزانه شما هستند.
یک رژیم غذایی سالم شامل مقدار زیادی میوه ، غلات کامل ، منابع پروتئینی و چربی های سالم است. هر یک از این مواد مغذی حاوی مواد مغذی و آنزیم هایی هستند که برای سلامتی و عملکرد ضروری هستند. اگر بدن از طریق علائم خاص یا آزمایشات پزشکی فاقد مواد مغذی یا آنزیم است ، توصیه می شود از این مکمل ها تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه استفاده کنید تا این کمبود را جبران کنید.
اثربخشی مکمل های غذایی
برای برخی از افراد ، علی رغم دریافت مواد مغذی ، به دلیل سوi هاضمه یا جذب ناقص مواد مغذی ، نیاز مبرم به مکمل های غذایی در رژیم روزانه آنها وجود دارد.به عنوان مثال ، کلسیم و ویتامین D نقش اساسی در حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان دارند ، یا مصرف اسید فولیک در دوران بارداری می تواند خطر ابتلا به برخی ناهنجاری های جنین را تا حد زیادی کاهش دهد. علاوه بر این ، مصرف کپسول روغن ماهی ممکن است به پیشگیری یا کنترل بیماری های قلبی کمک کند.

بنابراین ، تأثیر مکمل های غذایی بر سلامتی غیرقابل انکار است. این مکمل ها نه تنها می توانند نیازهای ما به مواد کمبود در بدن را برآورده کنند ، بلکه در درمان بسیاری از بیماری ها نیز نقش مهمی دارند.
نکات ایمنی و خطرات استفاده از مکمل های غذایی
بسیاری از مکمل های غذایی حاوی مواد موثری هستند که برای اندام های بدن مفید یا گاهی مضر هستند. بنابراین ، عوارض جانبی سوverse مکمل های غذایی نامناسب همیشه باید در نظر گرفته شود. توجه به این نکته مهم است که مکمل های غذایی هرگز نمی توانند منبع کامل و کافی بسیاری از مواد مغذی ضروری در یک رژیم غذایی سالم باشند و همچنین نمی توانند جایگزین داروهای تجویز شده توسط پزشک شوند.
استفاده همزمان از مکمل های مختلف و داروهای خاص تحت شرایط خاص ممکن است باعث تداخل دارویی شود ، که در بسیاری از موارد می تواند خطرناک باشد. برخی از برجسته ترین نمونه های این تداخلات دارویی عبارتند از:

ویتامین K می تواند اثر رقت وارفارین (یا کومارین) را کاهش دهد. بیمارانی که هر روز نیاز به مصرف وارفارین دارند باید توجه ویژه ای به برچسب هر مکمل غذایی که می خواهند ویتامین K مصرف کنند داشته باشند و با پزشک یا داروساز خود مشورت کنند.

ترکیب وارفارین یا آسپرین با جینکو یا ویتامین E ممکن است میزان رقت خون را افزایش داده و بیماران را در معرض خطر خونریزی داخلی قرار دهد.

مکمل گیاه سنت جان می تواند میزان تجزیه را افزایش داده و اثربخشی بسیاری از داروها را کاهش دهد (به عنوان مثال ، بسیاری از داروهای ضد افسردگی ، داروهای ضد HIV ، داروهای صرع و داروهای ضد بارداری ترکیبی).

مکمل های آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C و E می توانند اثر بخشی داروهای شیمی درمانی را کاهش دهند.

برخی از مکمل ها باید دو تا سه هفته قبل از جراحی قطع شوند.

مصرف برخی از مکمل ها مانند آهن و کلسیم می تواند در جذب برخی از داروها (مانند آنتی بیوتیک ها) اختلال ایجاد کند ، بنابراین باید فواصل مناسبی بین مصرف وجود داشته باشد. از پزشک یا داروساز خود کمک بگیرید.

برخی از مکمل ها می توانند مسمومیت یا عوارض جانبی ایجاد کنند. به عنوان مثال ، مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند باعث آسیب کبدی ، سردرد ، کاهش قدرت استخوان یا ناهنجاری های جنین شود. مصرف زیاد آهن می تواند باعث حالت تهوع ، استفراغ یا آسیب کبدی شود.

توجه به این نکته مهم است که برچسب های مکمل های غذایی می توانند حاوی ادعاهای مختلفی برای بهبود سلامت یا پیشگیری از بیماری باشند و برچسب لزوماً نشان دهنده تأیید یا حتی تأیید این ادعاها توسط FDA نیست. بنابراین ، عبارت ذکر شده بر روی برچسب هیچ پایه علمی ندارد. برای استفاده از قرص های پودر ، مایع یا کاهش وزن ، حتما برچسب اجباری داخل آن را بخوانید.برخلاف داروهای تجویز شده ، مکمل های دارویی برای ورود به بازار نیازی به تأیید FDA ندارند. بنابراین ، مصرف کنندگان مکمل های غذایی باید توجه ویژه ای به استفاده یا عدم استفاده از این مکمل ها داشته باشند و با پزشک یا داروساز خود مشورت کنند.
کلمات اخر
مکمل های غذایی حاوی موادی هستند که بدن برای عملکرد مناسب بدن لازم است. این مکمل ها به صورت قرص ، پودر ، آمپول یا مایعات خوراکی وجود دارند و مصرف آنها می تواند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کند. با این حال ، مکمل های غذایی نباید به طور سرسری مصرف شوند ، زیرا استفاده نادرست از برخی از این مکمل های غذایی می تواند اثرات سلامتی داشته باشد و بسیاری از مکمل های غذایی برخی از تداخلات دارویی با داروهای تجویز شده را دارند.
دکتر داروساز_محبوبه مشایخی
منبع:
FDA ، سازمان غذا و دارو ایالات متحده نکاتی برای مصرف مکمل های غذایی.
NIH (م Nationalسسات ملی بهداشت) ، برای تقویت دانش و درک مکمل های غذایی.

کلیه محتوای وب سایت به عهده منبع اصلی است و بانک مشاغل اینفوجاب مسئولیتی در قبال مطالب آن ندارد.

دکمه بازگشت به بالا