چرا نباید در نمای داخلی ساختمان از گرانیت استفاده کرد

 چرا از سنگ گرانیت در نمای ساختمان استفاده میشود؟

اهمیت دلیل استفاده از سنگ گرانیت در نمای ساختمان چیست؟ سنگ لایم استون یعنی سنگ گرانیت یکی از پرمصرف ترین سنگ ها در نمای ساختمان است که در کف، دیوار و راه پله کاربرد دارد. در این مقاله قصد داریم تا به طور کامل با دلیل استفاده از سنگ گرانیت در نمای ساختمان و همچنین مزایا و معایب این نوع سنگ صحبت کنیم. با همراه باشید.

آشنایی با سنگ گرانیت در نمای ساختمان

این نوع سنگ دارای بافتی با دانه های متوسط ​​تا درشت است و علیرغم اینکه مواد معدنی موجود در آن متفاوت است. در رنگ های مختلف از صورتی تا خاکستری تیره و حتی سیاه یافت می شود. باید بدانید که گرانیت یکی از سنگین ترین سنگ هاست و استحکام و مقاومت بالایی دارد. با وجود این، این سنگ نه تنها می تواند نقش مهمی در استحکام بخشی بنا داشته باشد، بلکه به دلیل تنوع رنگ، به عنوان عنصری برای تزئین ساختمان های مختلف نیز استفاده می شود.

مزایای سنگ گرانیت

  • استحکام و مقاومت بالا
  • مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی
  • زیبایی و سطح صاف
  • رنگ سنگ گرانیت
  • استحکام و مقاومت بالا

معایب سنگ گرانیت

با وجود آنچه در مورد مزایای سنگ های گرانیت گفته شد، باید بدانید که این سنگ ها معایبی نیز دارند که بهتر است قبل از انتخاب و استفاده از آن به عنوان متریال در ساخت خود، از آن ها آگاه باشید.

1/ وزن زیاد و چسبندگی کم
به دلیل وزن زیاد گرانیت ها، استفاده از آن به عنوان نما، وزن مرده ای را به ساختمان تحمیل می کند و باید توجه داشته باشید که اگر بخواهید از ملات برای چسبندگی این نوع سنگ ها استفاده کنید، زمان بر است.

2/ عایق نبودن صدا و گرما
یکی دیگر از معایب سنگ های گرانیت این است که این سنگ ها عایق حرارتی و صوتی نیستند که باعث هدر رفتن انرژی در ساختمان ها می شود.

3/ تشعشعات مضر برای بدن انسان در شرایط خاص
برخی از انواع گرانیت دارای محتوای آهن بالایی هستند که در صورت استفاده در مکان هایی که در معرض اشعه گاما و ایکس قرار دارند می تواند برای بدن انسان مضر باشد.

4/ زنگ زدگی در انواع خاص
گرانیت حاوی آهن است و آهن بیشتری در انواع خاصی از این سنگ یافت می شود. این اتو با قرار گرفتن در معرض رطوبت به تدریج زنگ می زند و زیبایی خود را از دست می دهد. بنابراین بهتر است از آن در فضای باز و محیط های مرطوب استفاده نکنید.

کاربرد سنگ گرانیت در نمای ساختمان

سنگ خارا به دلیل استحکام و استحکام بالایی که دارد در هر قسمت از ساختمان چه در داخل و چه در بیرون ساختمان قابل استفاده است. اما برخی از مهمترین کاربردهای این نوع سنگ عبارتند از: پله، سنگ فرش (معمولاً به صورت سنگ مکعبی)، کفپوش، دیوارپوش، محوطه سازی، نمای ساختمان، سنگ قبر یا سنگ قبر، اطراف سینک، سنگ آسانسور، پیشخوان آشپزخانه – بالای میز سنگی روبروی مبل است.

همچنین بخوانید: چرا سنگ گرانیت می تواند مضر باشد

برخلاف تمام مزایای منحصر به فرد سنگ گرانیت لازم دانستیم در این مقاله از گروه آتی سنگ معایب سنگ گرانیت را ذکر کرده تا بتوانیم به شما کمک کنیم که در انتخاب سنگ مناسب برای فضای خود دید مناسب تری داشته باشید.

سنگ گرانیت چیست؟

سنگ گرانیت در مقایسه با دیگر سنگ های ساختمانی بسیار سخت و بادوام  بالا بوده و از قابلیت صیقل پذیری خوبی دارد و در رنگ های قرمز، مشکی، قهوه ای، شکلاتی، صورتی، آبی و سبز در ایران تولید می شوند و می توان به دانه بندی درشت آن ها اشاره کرد است که با چشم قابل مشاهده هستند.

مزایای سنگ گرانیت

  • استحکام و مقاومت بسیار بالا
  • مقاومت در برابر نفوذ آب و مواد شیمیایی
  • شفافیت زیاد و سطح یکدست
  • تنوع رنگ بالای گرانیت
  • مقاومت عالی گرانیت در برابر ضربه
  • همخوانی با دیگر مصالح ساختمانی
  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر خوردگی

علیرغم تمام ویژگی های بسیارخوب سنگ گرانیت و کاربرد فراوان این سنگ در مکان ها و فضاهای مختلف ساختمان ( – دیوار – کف) در سال های اخیر تحقیقاتی جامعی بر روی سنگ گرانیت به عمل آمده و مشخص شده است که سنگ گرانیت مضرات و معایبی نیز دارد که در این مقاله به صورت مختصر به معایب سنگ گرانیت خواهیم پرداخت.

 مضرات سنگ گرانیت بر سلامتی انسان

آزمایش های صورت گرفته نشان داده است که سنگ های گرانیت دارای عناصر سنگین پرتوزا مانند اورانیوم، توریوم و… هستند که  از عوامل بیماری سرطان در عصر حاضر هستند. گاز رادون که از واپاشی اورانیم در گرانیت تولید می شود دومین عامل سرطان بعد از سیگار است که با تجمع در محیط قادر به ورود به سیستم ریه انسان بوده و با ماندگاری خود می تواند اثرات زیانباری در سلامتی ساکنین بر جای گذارند. نتیجه  ای که می توان گرفت استفاده از سنگ گرانیت در مکان های پوشیده تاثیرات مضری بر سلامت انسان دارد قابل ذکر است که عناصر سنگین در گرانیت های مختلف مقادیر متفاوتی دارند و ما به صورت کلی بررسی کرده ایم. تعداد زیادی از کارشناسان اتفاق نظر دارند که استفاده از میز های گرانیت در آشپزخانه موجب انتشار تشعشعات می شوند.

اطلاعات بیشتر:

کاربرد مناسب سنگ گرانیت

با توجه به مطالب گفته شده استفاده از سنگ گرانیت در فضاهای بسته مثل اتاق خواب توصیه نمی شود تا از تجمع گازهای پرتوزا مانند جلوگیری شود. استفاده از گرانیت در راه پله ها و حتی فضاهای بسته ای که تهویه مناسب دارند ریسک بسیار پایینی دارد. پس نتیجه ای که می توان گرفت این است که از سنگ گرانیت در فضاهای باز استفاده کنید یا فضاهای بسته ای که مجهز به سیستم تهویه هستند.

دیگر معایب سنگ گرانیت

زنگ زدن فلز آهن موجود در سنگ گرانیت

عنصر آهن در انواع سنگ های گرانیت یافت می شود ولی در سنگ گرانیت مراورید مشهد بیشترین درصد را نسبت دیگر گرانیت ها دارد. وجود عنصر آهن در سنگ گرانیت موجب زنگ زدگی سنگ می شود که زیبایی گرانیت را به شدت کاهش می دهد. استفاده از سنگ گرانیت در نما که مستقیم در معرض بارندگی است که بعد از گذشت زمان زنگ زدگی اتفاق می افتد. البته شرکت هایی وجود دارند که با تهیه موادی از زنگ زدگی گرانیت جلوگیری می کنند که با سرچ در گوگل به راحتی دسترسی پیدا می کنید.

عدم چسبندگی سنگ گرانیت به ملات

به دلیل تخلخل پایین سنگ گرانیت قدرت چسبندگی به سیمان نیز پایین است که وقتی در نمای دیوار استفاده می شود به دلیل وزن بالای گرانیت و برخی عوامل ناپایدارکننده از ملات جدا شده و سنگ سقوط می کند به هیمن دلیل باید برای جلوگیری از سقوط گرانیت آن را به دیوار پیچ کرد و به صورت دوره ای چک شود تا مشکلی ایجاد نشود.

عایق نبودن سنگ گرانیت

سنگ گرانیت عایق حرارتی و صوتی نیست که باعث هدررفت انرژی در ساختمان می شود.

سخن پایانی:

بهتر است از سنگ های گرانیت در نمای داخلی ساختمان و محیط های بیمارستانی و آزمایشگاهی و به صورت کلی در فضاهای بسته استفاده نشود بلکه این سنگ به خاطر مقاومت بالای خود با استفاده از ملزومات ایمنی در نمای بیرونی و همچنین برای فرش کردن سطوحی که رفت و آمد در آن زیاد است مناسب است.

 

دکمه بازگشت به بالا