پرچ بادی برای چه مواردی استفاده می شود؟

پرچ کن بادی دستگاهی است که برای اتصال دو قطعه فلزی نازک استفاده می شود. این نوع از میخ پرچ کن توسط نیروی بادی عملیات پرچ کردن را انجام می دهد.

به طور کلی ابزار آلات بادی به آن دسته از ابزارها گفته می شود که با نیروی باد کار می کنند. در این ابزارها هوای محیط توسط یک کمپرسور باد مکیده شده و در مخزن دخیره و فشرده می شود. این هوای فشرده در واقع نیروی محرکه دستگاه است. در قدیم برای نصب مهره یا ایجاد جای مهره در انواع قطعات از روش های مختلفی مانند جوشکاری یا دریل کاری استفاده می شد.

از مهم ترین معایب این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرف زمان زیاد برای انجام کار
  • صرف هزینه بیشتر برای پروژه های کاری
  • جوشکاری سخت به دلیل کثیف کاری محل اتصال

اما امروزه با استفاده از ابزار آلات بادی علاوه بر کاهش زمان و هزینه، به دلیل تمیز بودن قطعات جوشکاری راحت تر و خروجی کار بسیار مناسب تر است به گونه ای که بعد از اتمام کار برای رنگ کردن قطعات دیگر احتیاجی به تمیز کاری مجدد نیست. پرچ کن بادی یکی از است که در مقایسه با نوع برقی آن بسیار سبک تر و کارآمدتر است. قدرت ابزارهای بادی در مقایسه با نوع برقی آن ابزار قدرت کمتری ندارد بلکه در برخی از انواع آن پرقدرت تر نیز هستند.

کاربردهای پرچ کن بادی

پرچ کن بادی برای یک فرآیند درج مهره با سرعت بالاتر ساخته شده اند که استفاده از آن سرعت تکمیل کار را نسبت به استفاده از ابزار دستی مشابه آن، به شدت افزایش می دهد. استفاده از ابزار آلات دستی موجب خستگی بیشتر و زودتر کاربر می شود و استفاده از ابزار برقی به دلیل سنگین تر بودن به دست فشار بیشتری وارد می کند.

اما ابزار آلات بادی علاوه بر افزایش سرعت در کار، به دلیل سبک بودن، استفاده بسیار راحت تر و بهتری دارند.

این ابزار می تواند در طیف گسترده ای از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

اتصال دهنده های مهره طیف وسیعی از ابزارهای نصب را ارائه می کنند،که همه آن ها از مواد باکیفیت ساخته شده و عملکرد و قابلیت اطمینان بیشتری دارند.

پرچ کن بادی مهره به 2 صورت چرخشی و کششی موجو هستند.

این ابزار برای آویز کردن مهره به مندریل می چرخد و سپس مندریل را می کشد تا مهره به اندازه کافی جم گردد.

سپس ابزار به یک فشار یا یک کورس تنظیم می شود تا جایی که مهره در قطع کار محکم گردد.

کورس یا نیروی این ابزار قابل کنترل است و بسته به طول مهره پرچ و ضخامت قطع کار تغییر می کند.

اگر اندازه و طول مهره پرچین کور به ضخامت مواد یکسان تنظیم گردد، می توانید یک کورس با تنظیم ثابت را استفاده نمایید.

امروزه به دلیل مزایای فراوان ابزارهای بادی، این نوع از ابزارها در بازار بسیار پرطرفدار و کارآمد هستند.

مزایای پرچ کن بادی

  • خوش دست و جمع و جور بودن
  • دارای تکنولوژی چرخشی و کششی
  • دارای مدل های عملکرد اتومات برای تنظیم چرخش یا خاموش کردن آن
  • مورد استفاده برای کلیه مواد و آلیاژها
  • دارای استانداردهای امپریال و آمریکا
  • امکان تنظیم فشار کورس و فشار در تمامی مدل ها
  • تعمیر و نگهداری آسان

امکان ثابت کردن تنظیمات برای استفاده های بعدی در صورت یکسان ب( پرچ زن بادی ) دستگاهی است که برای اتصال دو قطعه فلزی نازک استفاده می شود. این نوع از میخ پرچ کن توسط نیروی بادی عملیات پرچ کردن را انجام می دهد. به طور کلی به آن دسته از ابزارها گفته می شود که با نیروی باد کار می کنند. در این ابزارها هوای محیط توسط یک مکیده شده و در مخزن دخیره و فشرده می شود. این هوای فشرده در واقع نیروی محرکه دستگاه است. در قدیم برای نصب مهره یا ایجاد جای مهره در انواع قطعات از روش های مختلفی مانند جوشکاری یا دریل کاری استفاده می شد.

کاربرد پرچ کن بادی

سرعت بالایی که این دستگاه دارند یکی از مزیت های بسیار خوب این دستگاه هاست. ابزار آلات دستی باعث زود خسته شدن کارگر می شود و ابزار های برقی هم به دلیل سنگینی زیاد باعث می شود که در هنگام استفاده از دستگاه به دست فشار بیش از حد وارد می کند ، اما ابزار های بادی وزن خیلی کمتری نسبت به ابزار های دیگر دارد و کار کردن با این دستگاه ها سرعت شما را در هنگام کار کردن بیشتر می کند، به همین دلیل این ابزار ها در صنعت کاربرد های فراوانی دارد. اتصال دهنده های مهره طیف وسیعی از ابزار های نصب مهره پرچ کن پنوماتیک ( بادی ) را ارائه می کند که تمامی این دستگاه ها از بهترین قطعات و با کیفیت ترین محصولات ساخته شده و عملکرد و قابلیت اطمینان بیشتری دارد.

انواع پرچ کن بادی

این پرچ کن ها به دو صورت چرخشی و کششی در بازار موجود است. این ابزار برای آویز کردن مهره به مندریل می چرخد و بعد از آن مندریل را می کشد تا مهره به اندازه مورد نیاز جمع شود. سپس ابزار به یک فشار یا یک کورس تنظیم می شود تا جایی که مهره در قطع کار محکم شود. کورس نیروی پرچ کن قابل کنترل است و به طول مهره و قطر ضخامت کار قابل تغییر است.

مزایای پرچ کن بادی

  • خوش دست و جمع و جور بودن
  • دارای تکنولوژی چرخشی و کششی
  • دارای مدل های عملکرد اتومات برای تنظیم چرخش یا خاموش کردن آن
  • مورد استفاده برای کلیه مواد و آلیاژها
  • دارای استانداردهای امپریال و آمریکا
  • امکان تنظیم فشار کورس و فشار در تمامی مدل ها
  • تعمیر و نگهداری آسان
  • امکان ثابت کردن تنظیمات برای استفاده های بعدی در صورت یکسان بودن نوع مواد کار

نکات مهم برای استفاده از پرچ کن بادی

پیش از به کار گرفتن پرچ کن های بادی لازم است به چند نکته ضروری اشاره کنیم. توجه داشته باشید که این نکات نه تنها برای انواع پرچ کن های بادی بلکه برای تمامی ابزار بادی و پنوماتیک باید رعایت شود تا ابزار در سلامت کامل فعالیت کند. از جمله نکات مهم برای استفاده از پرچ کن های بادی می توان به سه مورد زیر اشاره کرد:

فشار باد: تمامی پرچ کن های بادی استاندارد دارای فشار باد مشخصی هستند که توسط کارخانه تولید کننده معین شده است. البته اکثر پرچ زن های بادی با فشار 6.2 بار (معادل 90 PSI) کار می کنند و باید فشار باد کمپرسور هوا قبل از اتصال به پرچ کن بادی روی فشار مجاز تنظیم شود در غیر این صورت منجر به آسیب زدن به دستگاه خواهد شد.

نفوذ رطوبت: برای جلوگیری از نفوذ رطوبت می بایست از فیلتر رطوبت گیر (آب گیر) استفاده کنید. زیرا نفوذ رطوبت به پرچ کن بادی موجب زنگ زدگی و آسیب به قطعات داخلی آن می شود که در نهایت باعث کاهش طول عمر دستگاه می شود.

روغن زنی: ابزار های بادی و پنوماتیک با باد کار می کنند اما تمامی ابزار آلات بادی مانند پرچ های کن بادی میبایست به صورت روزانه روغن کاری شوند، در غیر این صورت قطعات فلزی متحرک داخل پرچ کن بادی در اثر سایش و اصطکاک نابود می شوند. برای روغن زنی پرچ کن بادی می توانید از روغن زن های دستی و اتوماتیک استفاده کنید.

Tamesonمنبع:

 

دکمه بازگشت به بالا