مهمترین خواص عناب | مجله سیب

میوه عناب (به انگلیسی Jujube ) که به عنوان خرمای چینی یا خرمای قرمز نیز شناخته می شود، یک میوه بومی در مناطق شمالی آسیا است اما در سال های اخیر در سر تا سر جهان از محبوبیت خاصی برخوردار شده است. جالب است بدانید که در کنار طعم مطبوع و رنگ جذاب قرمز، خواص عناب نیز یکی از دلایل محبوبیت بالای آن به حساب می آید.

خواص-عناب-تازه-چیست

در این مطلب میوه عناب را زیر ذره بین خواهیم برد و به همه نکات پیرامون آن اشاره خواهیم کرد. بنابراین، اگر می خواهید بدانید که ارزش غذایی عناب چیست و این میوه چگونه بر روی سلامت شما تاثیر می گذارد در ادامه با مجله پزشکی سلامت سیب همراه باشید.

درخت عناب

تاریخچه درخت عناب به کشور چین برگشته و به عنوان یک درخت بومی چینی شناخته می شود. درخت عناب با اندازه ای متوسط می تواند تا 12 متر رشد کرده و برگ هایی صاف و سبز، و پوست قهوه ای روشن را شامل می شود. این درخت مخصوص آب و هوای گرم و مرطوب بوده و میوه های آن در ابتدا به رنگ سبز و پس از رسیدن به قهوه ای تیره یا قرمز در خواهند آمد.

عناب میوه ای شیرین مزه بوده که در اویل بهار برداشت می شود. این میوه به دلیل شباهت زیاد به خرما در برخی کشورها به عنوان خرما چینی، خرما کره ای، خرمای قرمز یا خرمای هندی شناخته می شود.

مهمترین خواص عناب روی سلامتی

عناب خواص زیادی برای سلامتی دارد و در بسیاری از کشورها گزینه ای پر کاربرد در طب سنتی است. این میوه از جمله میوه های کم کالری بوده که درصدی بالا از فیبر، ویتامین ها، و مواد معدنی را شامل می شود. ارزش غذایی هر 100 گرم از نوع نرسیده عناب به شرح زیر است:

کالری: 79

پروتئین: 1 گرم

چربی: 0 گرم

فیبر: 10 گرم

کربوهیدرات: 20 گرم

ویتامین ث: 77 درصد از ارزش روزانه (DV)

پتاسیم: 5 درصد میزان ارزش روزانه

خاصیت عناب برای فشار خون و کم خونی

به دلیل خواص عناب برای فشار خون این میوه یکی از انتخاب های رایج برای کنترل فشار خون بالا در طب سنتی به حساب می آید. خرما چینی سرشار از مواد معدنی مثل پتاسیم، فسفر، منگنز، آهن و روی است. به لطف چنین مینرال هایی، جریان خون در بدن بهبود یافته و همچنین به دلیل افزایش هموگلوبین  خون ناشی از آهن موجود در عناب، خطر ابتلا به کم خونی نیز کاهش پیدا می کند. بنابراین، علاوه بر مزه شیرین و دلچسب، خواص عناب برای فشار خون و کم خونی می تواند دلیل دیگری برای گنجاندن این میوه در رژیم غذایی شما باشد.

خاصیت عناب برای کبد

بنا به گزارش سال 2009 مجله سلامت هلندی Ethnopharmacology که به بررسی تاثیر مواد طبیعی بر روی سلامت می پردازد، عناب به سبب سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها می تواند باعث پیشگیری از آسیب  دیدن کبد شود. رادیکال های آزاد موادی هستند که از طریق مواد سمی، سیگار کشیدن و همچنین قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس، آلاینده های هوا و مواد شیمیایی صنعتی در بدن به وجود آمده و یکی از تاثیرات آن ها بر روی بدن آسیب دیدن کبد است. آنتی اکسیدان ها به نحوی نقطه مقابل رادیکال های آزاد به حساب آمده و می توانند اثرات منفی آن ها را خنثی کنند. از این رو، می توان به خواص عناب برای کبد به عنوان منبعی مناسب از آنتی اکسیدان ها پی برد.

بهبود سیستم ایمنی و مقابله با سرطان

برخی مطالعات حاکی از این هستند که خواص آنتی اکسیدانی عناب می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی و قدرت بخشیدن به بدن برای مقابله با سلول های مضر مثل سلول های سرطانی شود.

خاصیت عناب برای دیابت

خواص عناب برای دیابت و تاثیر آن در پیشگیری از سکته یکی دیگر از دلایل مصرف و محبوبیت این میوه به شمار می رود. همانطور که عنوان شد، خرمای چینی سرشار از ویتامین C است. این ویتامین در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و می تواند از سکته ناشی از دیابت جلوگیری نماید.

براساس برخی مطالعات محدود نیز، کمک به خوب شدن زودتر زخم یکی دیگر از مهم ترین خواص عناب برای دیابت است. زخم ها در بیماران دیابتی خیلی  دیرتر از افراد معمولی بهبود پیدا می کنند؛ پماد یا دیگر اشکال دارویی مالیدنی عناب با بهبود زودتر زخم ها در افراد دیابتی مرتبط شناخته شده اند.

بهبود خواب و عملکرد مغز از خواص عناب

بهبود خواب یکی از کاربرد های متداول عناب در طب سنتی است. مطالعات جدید نیز این مسئله را به برخی آنتی اکسیدان های خاص در این میوه ربط می دهند.

علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی حاکی است آن هستند که مصرف عناب ممکن است که حافظه را بهبود بخشیده و از سلول های مغز در مقابل ترکیبات نابود کننده عصبی جلوگیری نماید.

خاصیت عناب برای یبوست

عناب یک میوه سرشار از فیبر است و همانطور که احتمالا می دانید فیبر بهترین سلاح برای مبارزه با یبوست به شمار می رود؛ همین مسئله، خواص عناب برای یبوست و کارکرد درست روده ها را تایید خواهد کرد. علاوه بر این، به دلیل خواص آنتی اکسیدانی، عناب ماده غذایی مناسب برای بهبود سایر عملکرد های سیستم گوارش نیز به حساب می آید.

مضرات عناب

عوارض عناب در افراد عادی تقریبا صفر است و معمولا برای بیشتر افراد بی ضرر خواهد بود. با این حال، اگر دارو ضد افسردگی ونلافاکسین یا سایر مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SSNRIS)  را مصرف کنید، باید از عناب خوردن اجتناب کنید، زیرا ممکن است این میوه در عملکرد این داروها اختلال ایجاد نماید.

علاوه براین، شیره عناب ممکن است عملکرد برخی داروهای ضد تشنج مثل فنیتوین، فنوباربیتون و کاربامازپین را تشدید نماید.

با اینکه نمی توان از این موارد به عنوان مضرات عناب یاد کرد اما توصیه می شود که اگر حتی یکی از داروهایی که به آن ها اشاره کردیم را مصرف می کند حتما پیش از مصرف عناب با پزشک خود مشورت نمایید.

مهمترین خواص عناب در سلامتی انسان

عناب یک میوه شیرین مزه، کم کالری و سرشار از فیبر است که به سبب شباهت ظاهری به خرما، از آن به عنوان خرمای چینی، خرمای کره ای یا خرمای هندی یاد می شود. این میوه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها بوده و خواص زیادی برای سلامتی دارد. مصرف میوه عناب در بیشتر افراد بی ضرر بوده و هیچ عوارضی را به همراه نخواهد داشت اما ممکن است برخی داروهای افسردگی یا تشنج تداخل داشته باشد.

 

Sources:

www.healthline.com

gardeningknowhow.com

www.livestrong.com

medindia.net

مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.

دکمه بازگشت به بالا