فواید مدیتیشن – 20 دلیل برای اینکه عاشق مدیتیشن باشید

فواید مدیتیشن چیست

فواید مدیتیشن – ۲۰ دلیل برای اینکه عاشق مدیتیشن باشید

اگر هنوزم برای شروع مدیتیشن شک دارید پس این مقاله را تا آخر بخوانید.

  1. با مدیتیشن خواب بهتری خواهید داشت

مطالعات انجام شده از سوی دانشگاه یوتا در زمینه تمرینات مدیتیشن صوتی برای خواب عمیق اثبات می کند که این تمرینات نه تنها در کنترل بهتر احساسات و عواطف موثر است، بلکه در بهبود خواب شبانه نیز تاثیرگذار است.

گزارش شده افرادی که به صورت فعالانه در تمرینات مدیتیشن شرکت می کنند کنترل بهتری بر روی احساسات و رفتارهای خود در طی روز دارند. بعلاوه محققان اعلام کردند که: مدیتیشن های پیشرفته، از فعالیت مغز در هنگام خواب می کاهد و همین امر مزایای فراوانی در کیفیت خواب و حتی فراتر از این، یعنی کنترل استرس دارد.

  1. اجازه می دهد خود واقعیمان را بشناسیم

با مدیتیشن خود واقعیمان را بشناسیم. مدیتیشن کمک می کند تا از خوش بینی افراطی نسبت به خودمان دست برداشته، رفتار و کردار خود را معقولانه تر تجزیه  تحلیل کنیم.

نتایج مطالعاتی که در مجله ای در زمینه دانش روانشناسی به چاپ رسید، اثبات کرد که با مراقبه می توانیم بر نقاط ضعفی که گاه عیب های ما را بزرگ تر و گاه کوچک تر از حد واقعی جلوه می دهند، غالب شویم.

  1. سبب رشد و تعالی فردی شما می شود

محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا، دریافتند که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که تمرینات مدیتیشن انجام می دهند در دروسی که نیازمند استدلال های کلامیست، عملکرد بهتری دارند و همچنین تاثیرات مثبتی را در حافظه فعالشان تجربه کرده اند.

محققان در مجله دانش روانشناسی آورده اند که: “یافته  های ما بر این امر اشاره دارد که انجام فعالیت های مدیتیشن به صورت حرفه ای، تکنیکی موثر و کارآمد در بهبود عملکرد شناختی درجهت حصول دستاوردهای ارزشمند است.”

  1. مدیتیشن سبب کارآمدی سربازان می شود

نیروی دریایی ایالات متحده در پی کشف این است که مدیتیشن های مراقبه ای چطور موجب افزایش کارایی سربازان می شود و امکان کنترل استرس و رهایی از افکار استرس زا را برای سربازان فراهم می آورد.

  1. به افراد مبتلا به آرتروز کمک شایانی می کند

در سال 2011 مقاله ای در مجله سالنامه بیماری رماتیسم به چاپ رسید که نشان می داد، اگرچه تمرینات مدیتیشن کمکی به کاهش دردهای ناشی از آرتروز مفاصل نمی کند اما از میزان استرس و خستگی مفرط این بیماران می کاهد.

  1. مدیتیشن عملکرد حفاظتی مغز را تغییر می دهد

محققان دانشگاه اورگان دریافتند که ترکیبی از فعالیت های جسمانی و ذهنی در کنار هم که از تکنیک های مدیتیشن است، در واقع تغییراتی در عملکرد مغز پدید می آورد که منجر به ایستادگی مغز در برابر بیماری های روحی می شود. در عین حال تمرینات مدیتیشن میزان سیگنال هایی که به مغز مخابره می شود و تراکم آکسونی خوانده می شود را افزایش داده و همین امر موجب افزایش بافت های محافظ مغز در اطراف آکسون ها واقع در منطقه کمربندی قدامی مغز می گردد.

  1. کنترل کننده شدت و ضعف عملکرد مغز است

آیا از اینکه مراقبه شما را متمرکز تر و متفکرتر کرده، شگفت زده نیستید؟

بر طبق نتایج مطالعاتی که در مجله Human Neuroscience منتشر شد: مدیتیشن به مغز کمک می کند تا کنترل بهتری روی پردازش درد و احساسات داشته باشید، به خصوص در کنترل ریتم امواج آلفا (که نقش مهمی در درک احساساتی که مغز تمرکز بیشتری روی آن دارد ایفا می کند).

  1. مدیتیشن نوای موسیقی را دلنشین تر می کند

بر اساس یافته های منتشر شده در زمینه روانشناسی موسیقی، مراقبه تعامل کانونی ما را با موسیقی افزایش می دهد، به ما کمک می کند تا حقیقتا از موسیقی که گوش می دهیم لذت برده و آن را با اعماق وجودمان حس کنیم.

  1. حتی هنگامی  که در حین تمرینات مدیتیشن نباشیم هم به ما کمک می کند.

لزومی ندارد برای بهره گیری از مزایای پردازش  احساسات از سوی مغز، عملا در حال مدیتیشین باشید.

یکی از یافته های منتشر شده در مجله Human Neuroscience نشان می دهد که ناحیه آمیگدال که مسئول واکنش های احساسی است با مدیتیشن دستخوش تغییرات مثبتی می شود و این روند حتی هنگامی که فرد عملا در حال مدیتیشن هم نیست، ادامه دارد.

فواید مدیتیشن,چرا مراقبه کنیم

فواید مدیتیشن

  1. دارای 4 المان است که به روش های گوناگون به ما کمک می کند

طبق مطالعات توصیفی در زمینه دانش روانشناسی، مزایای مدیتیشن بر روی سلامت را می توان در 4 اصل اساسی خلاصه نمود: شناخت جسم ، خودشناسی، تعدیل عاطفی و تعدیل حواس.

  1. به پزشکتان کمک می کند تا عملکرد بهتری داشته باشد

دکترها، گوش بدهید: مراقبه به شما کمک می کند تا به بیمارانتان اهمیت بیشتری بدهید.

تحقیقات صورت گرفته در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر اثبات کردند که پزشکانی که به تمرینات مراقبه ممارست دارند کمتر قضاوت می کنند، بیشتر خودآگاهی دارند و در تعامل با بیماران و گوش دادن به مشکلات آنان شنوندگان بهتری هستند.

  1. مدیتیشن از شما فرد بهتری می سازد

شک نکنید که ما عاشق همه جنبه های مدیتیشن خواهیم شد. یافته های منتشر شده در مجله دانش روانشناسی حاکی از این است که مدیتیشن از ما فرد دلسوزتری می سازد و این به نفع افرادیست که با آنها در تعامل هستیم. محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که مدیتیشن با فضائل اخلاقی در ارتباط است و از شما فرد نیکوکاری می سازد.

  1. در رویارویی با سرطان کمی از فشار روحی شما می کاهد

محققان اثبات کردند که مدیتیشن و هنردرمانی دو عنصر جدایی ناپذیرند که به طرز چشمگیری از فشارهای روحی زنان مبتلا به سرطان سینه می کاهد. بعلاوه با تصویربرداری هایی از مغز  اثبات کردند که در واقع مدیتیشن با تغییرات مغز در برابر فشارهای روحی، بروز احساسات و اعمال خیرخواهانه پیوند خورده است.

همچنین بخوانید: مدیتیشن و مراقبت از بدن پس از سرطان
  1. مدیتیشن به سالمندان کمک می کند تا کمتر احساس تنهایی کنند.

احساس تنهایی در بین سالمندان امریست خطرناک و همین امر خطر بروز بسیاری از بیماری ها را در بین آنان تقویت می کند. اما محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که مراقبه به کاهش حس تنهایی در بین افراد سالمند کمک شایانی می کند و از آنجایی که بروز ژن های مرتبط با التهابات را سرکوب می کند، موجب تقویت نیروی سلامتی در بدن آنها می گردد.

  1. موجب کاهش هزینه های درمان می شود

مراقبه نه تنها برای حفظ سلامت مفید است، بلکه در حفظ پول هایتان هم بی تاثیر نیست. تحققیات منتشر شده در مجله ترویج سلامتی نشان می دهد که افرادی که به صورت حرفه ای به مدیتیشن می پردازند، در مقایسه با افرادی که از انجام تکنیک های مدیتیشن خودداری می کنند، سالانه هزینه کمتری را صرف امور درمانی می کنند.

  1. مدیتیشن اسلحه ای در فصل سرماست

علاوه بر اینکه تمرین های آن حافظ بهداشت و سلامت است، مراقبه و تمرینات مدیتیشن، عواقب ناخوشایند سرماخوردگی را کاهش می دهند.

محققان دانشگاه پزشکی و سلامت ویسکانسین دریافتند که افرادی که در فعالیت های مدیتیشن شرکت می کنند، کمتر به بیماری های عفونی تنفسی حاد مبتلا و به طبع مرخصی های استعلاجی کمتری درخواست می کنند و همچنین طول درمانشان کوتاه تر وعلائم بیماری هایشان از شدت کمتری برخوردار است.

  1. خطر ابتلا به افسردگی را در بین زنان باردار کاهش می دهد

از آن جایی که از هر 5 زن باردار 1 نفر افسردگی بارداری را تجربه می کنند، آن دسته از زنانی که به ویژه خطر ابتلا به افسردگی در آنها بالاست، می توانند از تمرینات یوگا بهره مند شوند.

دکتر ماریا موزیک در بیانیه ای اعلام کرد، مطالعات در زمینه تاثیرات یوگا بر زنان باردار محدود است، اما بسیار دلگرم کننده . این مطالعه زمینه ساز مطالعات بیشتر در ارتباط با اینکه چطور یوگا منجر به قدرت و احساس مثبت در زنان باردار می شود شده است.

  1. خطر ابتلا به افسردگی را در بین نوجوانان نیز کاهش می دهد.

بر اساس مطالعات انجام شده از سوی دانشگاه لووین، آموزش تمرینات یوگا در خلال برنامه های تحصیلی به نوجوانان کمک می کند تا فشارهای روحی، اضطراب و افسردگی کمتری را متحمل شوند.

  1. در راستای هدف کاهش وزن با شما همراهی می کند

آیا در تلاشید که برای حفظ سلامت خود چند کیلو از وزنتان را کاهش دهید؟ بر اساس بررسی های انجام شده از سوی روانشناسان که در یکی از مجلات آمریکا به چاپ رسید و همچنین اعلان انجمن روانشناسی امریکا، مدیتیشن بهترین همراه شما خواهد بود.

طبق بررسی های انجام شده از هر 10 روانشناس 7 نفر تمرینات مراقبه را فوق العاده ترین و پسندیده ترین استراتژی برای کاهش وزن تلقی می کنند.

  1. استرس را کاهش می دهد

نتایج تحقیقاتی که ماه گذشته در مجله روانشناسی سلامت منتشر شد، نشان داد که مراقبه  نه تنها با کاهش استرس در ارتباط است، بلکه از میزان ترشح هورمون های استرس موسوم به کورتیزول نیز می کاهد.

همچنین بخوانید: چگونه مدیتیشن کنیم؟

مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.

دکمه بازگشت به بالا