سلامت گوش ها با انواع ایرماف

انواع ایرماف را بشناسید

محافظ های گوش در برابر صداهای بلند و نویز های خطرناک را گوشی روی گوش یا همان ایرماف می نامند. گوشی ایرماف جزو تجهیزات محافظ شخصی (PPE) است که برای محافظت از افراد در برابر نویزهای شدید استفاده می شود. آنها برای محافظت از گوش در برابر آلودگی صوتی با کاهش سطح صدایی که به گوش می رسد طراحی شده اند. ایرماف ها دارای فنجان های سخت و مستحکمی هستند که روی گوش ها قرار می گیرد، این فنجان ها دارای بالشتک هایی نرم هستند که روی لبه ها برای ایجاد راحتی فرد پوشنده ایجاد شده است.  برخی از گوشی های روی گوش به گونه ای طراحی شده اند که با یک هدبند محکم شوند و شبیه هدفون به نظر برسند، در حالی که برخی دیگر در دو طرف کلاه ایمنی، محکم نگه داشته می شوند. گوشی ایرماف دارای انواع خاصی از جمله سیستم های رادیویی، موسیقی داخلی و همچنین ارتباطات دو طرفه هستند. طبق قانون، کارفرمایان برای کمک به محافظت از شنوایی کارگران، باید کارگران را از قرار گرفتن در معرض صدای بلند محافظت نمایند. هر گونه تجهیزات حفاظت شنوایی که توسط کارفرمایان انتخاب می شود، باید سطح خطر را برای کارگران در آن محیط مشخص نماید .

سلامت گوش ها با انواع ایرماف

ایرماف چگونه کار می کند؟

محفاظت از شنوایی در ایرماف عموماً توسط فوم آکوستیک انجام می شود که امواج صوتی را با افزایش مقاومت هوا جذب می کند. سپس دامنه امواج را کاهش می دهد تا از رسیدن آنها به پرده گوش جلوگیری شود. تصویر زیر اطلاعات بیشتری را در این مورد نشان می دهد:

گوشی ایرماف از چه چیزی ساخته شده است؟

هدبند و پوشش بیرونی گوشی ایرماف معمولا از یک ترموپلاستیک سخت یا فلز ساخته می شود، که این به جهت داشتن استحکام بیشتر و دوام و طول عمر ایرماف می باشد. بالشتک روی فناجانک ایرماف از فوم آکوستیک ساخته شده است.

نحوه ی نگهداری ایرماف

در برخی از مدل های ایرماف پدهای روی فنجان گوشی قابل تعویض هستند که این باعث افزایش طول عمر محافظ گوش می شود. برخی از تولیدکنندگان بسته به میزان استفاده ی ایرماف توسط کاربر، توصیه می کنند که هر شش ماه یکبار پدها را تعویض کنید. برای اطمینان از اینکه گوشی ایرماف شما بهترین محافظت را از شنوایتان ارائه می دهد، در اینجا چند نکته و چیزهایی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

  • مطمئن شوید که فوم آسیب نبیند یا تغییر شکل ندهد، زیرا این می تواند بر سطح محافظت ایرماف تأثیر بگذارد.
  • سعی کنید که بالشتک همیشه تمیز نگه داشته شود یا در صورت نیاز تعویض گردد.
  • بررسی کنید که گوشی بیرونی و هدبند ترک خورده یا شکسته نباشد. اگر این اتفاق افتاد، باید به طور کامل جایگزین شود.

با 7 نوع مختلف ایرماف آشنا شوید

  1. ایرماف ساده: این ها به یک هدبند متصل می شوند که به راحتی روی سر کاربر قرار می گیرد. اگر نیازی به لباس های محافظ دیگر مانند کلاه سخت نباشد، می توان از این طرح گوشی استفاده کرد. آنها همچنین با هدبندهای تاشو در دسترس هستند، که می توان آنها را به راحتی حمل کرد یا درکیف نگهداری کرد.

انواع ایرماف

  1. ایرماف متصل به کلاه ایمنی: این نوع ایرماف ها را می توان همزمان با کلاه ایمنی پوشید و برای کارهای ساختمانی و صنایع معدنی بسیار مفید است. آنها به سادگی مستقیماً به دو طرف کلاه ایمنی می چسبند تا با پوشش سر استفاده شوند. برخی از طرح ها می توانند برای همیشه به کلاه ایمنی متصل شوند، حتی زمانی که از آنها استفاده نمی شود بنابراین نیازی به تعمیر و بازکردن آنها نیست.

انواع ایرماف

  1. ایرماف بلوتوث دار : برخی از مدل های ایرماف دارای فناوری بلوتوث داخلی هستند. این برای برخی از فعالیت ها راحت و گاهی ضروری است، زیرا به کاربر اجازه می دهد تماس های مهم را دریافت کند. اکثر مدل های بلوتوث مدرن را می توان از طریق پورت mini USB شارژ کرد، با این حال، برخی از این نوع ایرماف هنوز به باتری نیاز دارند. در نظر داشته باشید ایرماف باتری دار ممکن است نسبت به سایر ایرماف ها سنگین تر باشد.

انواع ایرماف

  1. ایرماف با میکروفون : یکی از چالش های محافظ گوش این است که گاهی اوقات کارمندان ممکن است نیاز به صحبت با سایر افراد باشد و این نوع ایرماف استفاده کنندگان را قادر می سازد تا در ارتباطات دو طرفه شرکت کنند. بنابراین پوشنده می تواند به صداها با صدای معمولی گوش دهد در حالی که همچنان از سایر نویزها محافظت می شود.

انواع ایرماف

  1. ایرماف با گردنبند : برخی از ایرماف ها دارای بند گردن و همچنین هدبند هستند که به آنها اجازه می دهد در کنار گیره ها یا کلاه ایمنی استفاده شوند بدون اینکه بر ایمنی فرد تأثیر منفی بگذارند.

انواع ایرماف

  1. ایرماف الکترونیکی : اینها پیشرفته تر از نوع استاندارد ایرماف هستند. دارای سیستم بازتولید صدای الکترونیکی می باشند.

انواع ایرماف

  1. ایرماف با رادیو FM: اینها یک رادیو FM داخلی دارند تا کاربران بتوانند به موسیقی یا رادیو گوش دهند.

انواع ایرماف

نحوه انتخاب ایرماف مناسب

هنگام انتخاب بهترین محافظ شنوایی برای یک کار یا محیط خاص، مهم است که نه تنها به کاهش نویز مورد نیاز توجه کنید، بلکه باید در نظر بگیرید که چه صداهایی باید حفظ شوند. همچنین مهم است که اطمینان حاصل شود که هر محافظ شنوایی که انتخاب می کنید باید مطابق با استانداردهای ایمنی اروپا باشد. ابتدا، درک کنید که چه سطحی از صدا باید کاهش یابد تا بفهمید که چند دسی بل حفاظت لازم است. اکثر محافظ های شنوایی دارای درجه نوردهی هشت ساعته هستند. در اینجا راهنمای محدوده دسی بل برای نویزهای رایج در محیط های کاری و روزمره آمده است:

انواع ایرماف

  • راحتی: بعد از انجام سطح صحیح محافظت مورد نیاز، نکته بعدی این است که مطمئن شوید ایرماف برای پوشیدن راحت است، نباید کاربران وسوسه شوند که آن را درآورند.
  • سازگاری با سایر تجهیزات : مطمئن شوید که در کنار سایر تجهیزات حفاظتی مانند کلاه ها و گیره ها امکان استفاده از ایرماف وجود دارد.

ایرماف 3M  یکی از معروف ترین تجهیزات شنوایی و محافظ گوش از نوع رو گوشی از برند 3M  امریکا بوده که در بسیاری از صنایع و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد. انواع گوشی این برند در بازار ایران نیز موجود می باشد.

ایرماف برای چه مواردی استفاده می شود؟

در اینجا برخی از وظایف و محیط های رایجی که ایرماف برای آنها استفاده می شود آورده شده است:

  • فرودگاه: با توجه به صدای تولید شده توسط موتورهای جت، کارگران باند به محافظت موثر شنوایی نیاز دارند.
  • کارخانه: در کارخانه هایی که از ماشین آلات سنگین زیادی استفاده می کنند، استفاده از محافظ گوش اجباری است.
  • ساخت و ساز: کارگران در سایت های ساختمانی پر سر و صدا اغلب نیاز به حفاظت دارند. در حالی که برای همه افراد در محل کار ضروری نیست، اغلب برای کارگرانی که وظایف خاصی را انجام می دهند مورد نیاز است.

چگونه شنوایی می تواند آسیب ببیند ؟

سر و صدا می تواند باعث آسیب به سلول های مو، غشاء، اعصاب یا سایر قسمت های گوش شود که منجر به از دست دادن شنوایی موقت یا دائمی می شود. آیا میدانستید؟ هر فرد به طور متوسط ​​با حدود 16000 سلول مویی در حلزون گوش متولد می شود.

گوش سالم انسان به طور کلی می تواند فرکانس های صوتی از 20 هرتز تا 20000 هرتز را بشنود. اما کاهش شنوایی زمانی اتفاق می افتد که بخش هایی از اعصاب که اطلاعات صوتی را به مغز منتقل می کنند به طور طبیعی کار نکنند. کم شنوایی ناشی از سر و صدا (NIHL) به طور کلی چیزی است که از قرار گرفتن در معرض صداها در محل کار رخ می دهد. ابزارهای برقی، موتورهای هواپیما یا ترافیک سنگین می توانند باعث آسیب به سلول های مویی در حلزون گوش شوند، به همین دلیل شنوایی آسیب می بیند. این به این دلیل است که با گذشت زمان سلول های مو در اثر ارتعاشات صوتی آسیب می بینند یا می شکنند و زمانی که تعداد زیادی از آنها آسیب ببینند، از دست دادن شنوایی رخ می دهد. صدا بر حسب دسی بل (dB) اندازه گیری می شود. به این دلیل که گوش انسان می تواند صداها را در طیف وسیعی از شدت ها ثبت کند، به این معنی که مقیاس خطی برای اندازه گیری صدا مناسب نیست. برای قرار دادن این موضوع در یک زمینه واقعی، یک زمزمه تقریباً 30 دسی بل، یک مکالمه با حجم معمولی حدود 60 دسی بل و یک موتور موتور سیکلت حدود 95 دسی بل است. با شرکت در یک کنسرت موسیقی زنده، که 105 تا 110 دسی بل است، کاهش شنوایی به طور بالقوه می تواند در کمتر از پنج دقیقه رخ دهد. بنابراین، کارفرمایان باید سطح صدا را به حدود 80 دسی بل کاهش دهند.

چرا استفاده از محافظ گوش مهم است؟

محافظ گوش و شنوایی از کاربران در برابر سطوح بالای سر و صدای خطرناک محافظت می کند. بسیاری از مردم از اینکه صداهای معمولی مانند ماشین چمن زنی چقدر می تواند مخرب باشد آگاه نیستند. در حالی که همیشه نمی توان همه صداهای خطرناکی مانند این را مسدود کرد، اما محیط هایی وجود دارد که باید مراقبت های لازم را انجام داد. صدای مضر یکی از سه خطر اصلی در محل کار است. در سال 2016، مقررات تجهیزات حفاظت فردی رسماً آن را به عنوان یک خطر غیرقابل برگشت سلامت به رسمیت شناخت.

راه های زیادی برای کمک به کاهش نویز در محل کار وجود دارد، از جمله صدا خفه کن برای ماشین آلات با صدای بلند، اما حذف همه خطرات غیرممکن است. به همین دلیل محافظت از شنوایی حیاتی است.

مسوولیت کلیه محتوای سایت بر عهده منابع اصلی بوده و بانک مشاغل اینفوجاب هیچ مسوولیتی در قبال محتوا ندارد.

دکمه بازگشت به بالا