دستگاه جوش لیزری در چه صنایعی کاربرد دارد؟

جوشکاری لیزری یک روش کاملا نوین برای اتصال فلزات همجنس و غیر همجنس بوده که مزیت های زیادی به همراه دارد. این نوعی جوش ذوبی بوده که در آن جوشکار به کمک حرارت و تابش اشعه می تواند فرآیند جوشکاری را انجام دهد. جوش لیزری کاملا پیشرفته بوده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع جوشکاری دقت و سرعت بالا بوده بدین ترتیب توانسته به خوبی رضایت مصرف کنندگان را جلب کند. دستگاه لیزر حرارت و اشعه زیادی را روی سطح فلز ایجاد می کند و آن را به نقطه ذوب می رساند که در این صورت می توان فلزات گرم شده با حرارت را به هم نزدیک و متصل کرد. استفاده از لوازم ایمنی مانند نقاب و ماسک و دستکش در این نوع جوشکاری الزامی بوده و مانع از آسیب رساندن اشعه و گرما به چشم و پوست می شود.

کاربرد جوشکاری لیزری چیست ؟

جوشکاری لیزری به دلیل قابلیت های زیادی که دارد توانسته در صنایع مختلف جای خود را باز کند. ظرفیت و همچنین دقت و سرعت این جوشکاری بالا بوده و بهترین جایگزین به جای نمونه های قدیمی است. این جوشکاری آسان بوده و در کمترین زمان می توان آن را انجام داد. در زیر به صنایعی که در این نوع جوش استفاده می کنند اشاره می کنیم:

  • صنعت الکترونیک
  • صنعت خودرو
  • صنعت هوا فضا
  • صنعت پزشکی
  • جواهر سازی
  • ساخت کالا های تزئینی

کارهای ظریفی که در این صنایع صورت می گیرد تنها به کمک جوش لیزری است. صنعت جواهرسازی توانسته با استفاده از این دستگاه های لیزری جوش هایی ظریف و کاملا مسطح و تمیز را روی جواهرات ایجاد کند که زیبایی آنها در این صورت بیشتر می شود. ساخت تجهیزات پزشکی به صورت کاملا استاندارد تنها به کمک این دستگاه صورت می گیرد. در جوشکاری لیزری متریال با کیفیت استفاده می شود. کاربردهای گسترده ای که این نوع جوشکاری دارد باعث شده تا مورد استقبال صنایع قرار بگیرد. برای ساخت کالاهای تزئینی و اتصال اجزای آنها به یکدیگر جوشکاری لیزری بهترین عملکرد را از خود نشان می دهد.

جوشکاری لیزری چگونه انجام می شود؟

جوشکاری لیزری توسط دستگاه و با دقت و سرعت بالا انجام می شود. گرما و اشعه دستگاه قابل تنظیم بوده و اگر فلز بافت متراکم و ضخامت بالا داشته باشد این اشعه زیاد می شود تا بتواند عمق فلز را برای اتصال ذوب کند. اگر فلز مربوطه نازک و نرم باشد کمترین حرارت و اشعه ای می تواند به اتصال کمک کند. برای شروع کار باید ابتدا از لوازم ایمنی استفاده کنید. سپس سطح فلزات را تمیز کرده و اشعه را روی نقطه مورد نظر متمرکز می کنید.

فرآیند اتصال به دو صورت متمرکز و دستی صورت می گیرد تا استحکام بیشتری داشته باشد. شما باید ابتدا ورق ها را آماده و سپس به دستگاه لیزر نزدیک کنید تا عمل جوش انجام شود. وقتی دستگاه روشن می شود پرتوهایی لیزری روی آن ایجاد می گردد و حوضچه مذاب شکل می گیرد و باعث می شود تا فلزات نازک و ضخیم اتصال پیدا کنند. در فرایند جوشکاری لیزری انواع مختلفی از روش ها و حالت ها وجود دارد و متریال های مختلفی استفاده می شود.

انواع جوشکاری لیزری

جوشکاری لیزری نمونه های مختلفی دارد که در هر کدام متریال های خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. در زیر به انواع جوشکاری لیزری اشاره می کنیم:

رسانشی:

این نوع جوشکاری با عمق کم بوده و بیشتر به صورت عریض انجام می شود. در واقع این جوشکاری سطحی بوده و به دو شکل گرم کردن مستقیم و انتقال انرژی انجام می شود. در روش گرم کردن مستقیم می توان نمونه های مختلفی از فلزات و آلیاژها را متصل کرد. در مدل انتقال انرژی برای جوشکاری از یک جوهر مخصوص استفاده می کنند. این جوهر اشعه لیزر را جذب کرده و آن را به فلز و بافت آن منتقل می کند و می تواند حتی مواد پلیمری را هم جوشکاری کند.

رسانشی-نفوذی:

این روش جوشکاری با نمونه قبلی کاملا متفاوت بوده که عمق جوش در آن بیشتر است و عرض کمتری را هم به خود اختصاص می دهد.

نفوذی:

عمق جوش در این روش بیشتر بوده چون اشعه روی سطح مورد نظر متمرکز می شود. عرض این جوش نازک بوده و سطح کمتری را در بر می گیرد. این اشعه سوراخ هایی را ایجاد می کند که در اثر ذوب شدن دیواره تمام سوراخ ها پر می شوند و فرآیند اتصال تکمیل می شود.

مزایای جوشکاری لیزری چیست ؟

جوشکاری لیزری هم مانند سایر جوشکاری ها مزیت های مختص به خود را دارد . جوش لیزر از جوش های ذوبی بوده که روشی کاملا نوین است و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از مزیت های مهم این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقت و سرعت بالا در جوشکاری باعث شده تا صنایع از آن استقبال زیادی کنند.
  • مصرف پایین برق و انرژی باعث صرفه جویی بیشتر شده مصرف انرژی شده است.
  • انجام جوشکاری ظریف باعث شده تا در صنعت طلا و جواهرسازی بهترین عملکرد را داشته باشد.
  • قابلیت جوشکاری انواع فلزات در این روش وجود دارد .
  • عدم نیاز به گاز محافظ باعث شده تا بدون خطر باشد.
  • قابلیت جوشکاری پلاستیک و پلیمر هم در آن وجود دارد.

این روش جوشکاری به صورت دستگاه و تمام اتوماتیک انجام می شود بدین ترتیب می توان آن را روی فلزات مختلف پیاده سازی کرد.

معایب جوشکاری لیزری چیست ؟

در کنار مزیت های بسیاری که جوش لیزری دارد گاهی معایبی هم وجود دارد اما با این وجود مزیت های آن به قدری زیاد هستند که معایب به چشم نمی آیند. در زیر به معایب آن هم اشاره داریم:

  • محدودیت در ضخامت ورق باعث می شود تا شناخت نتوانید این نوع جوشکاری را برای ورق های مختلف امتحان کنید بدین ترتیب کارایی آن محدودیت دارد .
  • بازده تبدیل انرژی کم باعث می شود تا مدت زیادی برای اتصال صرف شود. انرژی کمی که از دستگاه ساتع می شود برای جوش تمام فلزات مناسب نیست.

نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد تا کار به بهترین شکل انججوشکاری به وسیله امروزه از مدرن ترین و بروزترین روش های جوشکاری در این صنعت می باشد. درواقع تکنولوژی نوین این دستگاه های مدرن در صنعت لیزر موجب شده است برکنار شوند و روش جوشکاری لیزری به وسیله مجهز ترین دستگاه های لیزر جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف پیدا کند. در ادامه جهت بررسی کاربرد دستگاه جوش لیزری در صنایع گوناگون با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم مختصری در مورد دستگاه  های جوش لیزر توضیح دهیم به اختصار می توانیم بگوییم که دستگاه های جوش لیزر توانایی و قابلیت جوش و اتصال انواع فلزات را به بهترین شکل ممکن آن با سرعت، دقت و کیفیتی مثال زدنی دارند.

طراحی لیزر در این دستگاه  های مدرن با کارآیی فوق العاده همانند لیزر فایبر دستگاه  های برش لیزری است البته با تفاوت عملکرد و خروجی نتیجه کار. درواقع در دستگاه  های جوش لیزر اشعه لیزر فایبر با سرعت و کیفیت بسیار بالا و متمرکز شدن آن در یک نقطه و ایجاد جوش بسیار نازک، عمیق و پرشتاب عملیات اتصال و جوشکاری قطعات را با سرعت بسیار بالا اجرا می کند.

کاربرد دستگاه  جوش لیزری

دستگاه  های جوش لیزر جهت اتصال و جوش دادن انواع فلزات همچون آهن، آلومینیوم، استیل، مس، نیکل، قلع، روی، نیوبیوم، کرم، طلا، نقره و بسیاری از فلزات دیگر به کار برده می شوند. همچنین دستگاه جوش لیزر علاوه بر جوش دادن انواع فلزات قابلیت جوش دادن و اتصال 2 فلز مختلف و ناهمگون همچون مس-نیکل، مس-تیتانیوم، مس-برنج، مس-فولاد کم کربن و نیکل-تیتانیوم را به بهترین شکل ممکن آن دارند.

عملکرد دستگاه  های جوشکاری لیزری

درواقع در دستگاه  های جوشکاری لیزری در برخورد اشعه لیزر با طرفین اتصال قطعات و تولید پرتوی باریک و پرقدرت متمرکز به طرفین قطعات موجب ذوب کردن آن ها و تشکیل حوضچه جوش عملیات اتصال و جوش قطعات اجرا می شود. از مهم ترین و برترین مزایای دستگاه های جوش لیزری این است که تمامی عملیات جوش، انجماد و ذوب فلزات در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی در چند میکروثانیه اجرا می شود به همین خاطر نیز واکنشی بین اتمسفر و فلز مذاب انجام نمی شود ، در نتیجه در بسیاری از قطعات به استثنای آلیاژ تیتانیوم نیازی به نمی باشد.

کاربرد دستگاه  های جوش لیزر در صنایع

دستگاه  های جوش لیزری با توجه به کاربرد متنوع آن ها در صنایع گوناگون مورد استقبال صاحبان صنعت های فراوانی قرار گرفته اند، که از جمله این صنایع می توان به صنعت تجهیزات پزشکی، صنعت طلاسازی و جواهرسازی، ساخت تجهیزات صنایع غذایی، صنعت ارتباطات موبایل، صنایع خودروسازی و ساخت لوازم خودرو، صنعت هواپیماسازی، صنعت کشتی سازی، ساخت ماشین آلات دقیق، صنعت الکترونیک و ساخت قطعات الکترونیک، ساخت قاب عینک، ساخت کالاهای تزئیناتی و سوغاتی و …. اشاره کرد.

درواقع انواع دستگاه های جوش لیزر و روش های متفاوت و متنوعی در این صنعت وجود دارد که هر کدام متناسب با صنعت و حرفه هر کسب وکار به کار برده می شوند.

به عنوان مثال از انواع روش های جوشکاری لیزری می توان به جوشکاری لیزری خطی و جوشکاری لیزری نقطه ای اشاره کرد که هرکدام کاربردهای خاص و متفاوتی دارند از جمله:

1–جوشکاری لیزری خطی

از این روش جوشکاری جهت مونتاژ قطعات اتومبیل، ساخت قطعات الکترونیک، ساخت باتری، ساخت موتور و ویبرال موبایل، اتصال وسایل پزشکی، ساخت وسایل مخابراتی، اتصال ورقه هایی با ضخامت 1 میلی متر و اتصال ضخامت فولاد بکار برده شده در خودرو استفاده می شود.

2–جوشکاری لیزری نقطه ای

از این روش جوشکاری نیز در کارهای بسیار کوچک، حساس و ظریف مثل تعمیر و اتصال طلا و جواهر در صنعت جواهرسازی و طلاسازی و اتصال قطعات بسیار ریز الکترونیکی و … به کار برده می شود.

درنتیجه توصیه می شود به هنگام خرید دستگاه جوش لیزر مورد نیاز خود حتماً با انواع روش های جوشکاری و انواع دستگاه  های متناسب با هر روش و کسب وکار آشنا شوید و با در نظر گرفتن ویژگی های آن ها دستگاه جوش لیزر متناسب با نیاز و کسب وکار و بودجه خود تهیه نمایید تا کارایی و نتیجه دلخواهتان را بدست آورید.

مزایای دستگاه های جوش لیزری

از مزایای بی شمار دستگاه های جوش لیزری میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سرعت و دقت بی نظیر اتصال
  • هزینه بسیار کم تعمیر و نگهداری
  • جوشکاری آسان و منعطف
  • بازدهی بالا و کیفیت فوق العاده

قیمت دستگاه جوش لیزری

انواع دستگاه  های جوش لیزر متناسب با بودجه شما عزیزان در شرکت نوین تاک لیزر موجود می باشد. درواقع بسته به نیاز و نوع کسب وکار شما عزیزان هزینه دستگاه می تواند متغیر باشد. به عبارتی هر چه توان و قدرت دستگاه جوش لیزر بیشتر باشد درنتیجه قیمت بالاتری نیز خواهد داشت.

به طورکلی به هیچ عنوان نگران هزینه های خود نباشید زیرا انواع دستگاه های مجهز و به روز جوش لیزر متناسب با نیاز و کسب وکار شما عزیزان در موجود می باشد. توصیه می شود پیش از اقدام به خرید مقاله را مطالعه نمایید.

چند دهه سابقه معتبر و درخشان خود در تولید وارد کردن انواع دستگاه های لیزر به کشورمان گامی مؤثر و موفق در جهت پیشرفت صنعت کشورمان برداشته است. اگر در حرفه ی جوشکاری فعالیت دارید و نیاز به یک دستگاه جوش لیزر با کارآیی فوق العاده دارید با اطمینان با شماره تلفن های ما تماس بگیرید و دستگاه جوش لیزر مورد نیاز کسب وکار خود را از این شرکت معتبر تهیه نمایید.

 

دکمه بازگشت به بالا