تابوهای زنانه ای که شکسته شد!
نزدیک کردن فرهنگ جاری در میان عامه جامعه به تصویری که از این فرهنگ در رسانه های رسمی بازتاب پیدا می کند یکی از دغدغه های همیشگی کارشناسان حوزه نمایش و رسانه بوده است. دغدغه ای که بنا به اقتضائات ایدئولوژیک و چارچوب های به جا مانده از دوران گذشته در نمایش چهره زنان بر پرده نقره ای و قاب شیشه ای، پررنگ تر و چالش برانگیزتر بوده و البته همچنان هم تا اندازه ای حساسیت برانگیز است .
این حساسیت وقتی که از قالب بازیگر زن به عنوان کاراکتر یک اثر نمایشی به قالب خود واقعی بازیگر در یک رئالیتی شو در می آید دوچندان می شود و عبور از آن دشوارتر به نظر می رسد.
در یک دهه گذشته با حضور زنان در تاک شوهایی مثل خندوانه و دورهمی در تلویزیون و شب های مافیا در پلتفرم ها البته این تابوی محدود کردن زنان در چهارچوب فاقد انعطاف از پیش تعیین شده تا حدودی شکسته شد و زنان امکان تصویری نزدیک تر به خود واقعی شان را پیدا کردند ولی به نظر می رسد که با اعطای فرصت حضور زنان در یک رئالیتی شوی تمام زنانه کمیک که در قالب فصل جدید برنامه «جوکر» اتفاق افتاده است می توانیم به بازتاب تصویری دقیق تر و واقعی از زنان در قاب های رسمی و فراتر از جمع های محدود خانوادگی و دوستانه امیدوار باشیم.
خواسته ای که همین چندی پیش در مصاحبه یکی از ستارگان زن سینما هم بازتاب داشت که از حضور حداقلی زنان و یا حضور زنان مشروط به همراهی با مردان در یک تاک شوی معروف فوتبالی گلایه می کرد. حالا شاید با فصل جدید «جوکر» این مسیر دشوار بیش تر از پیش گشوده شود. برنامه ای که فضای حاکم بر آن بسیار صمیمی و بدون حاشیه است، این موضوع باعث می شود که مخاطب احساس کند که در جمع دوستان خود نشسته و مشغول تماشای یک نمایش پرخنده است.
در اولین قسمت از این جوکر به کارگردانی احسان علیخانی، چهره هایی از دهه های مختلف حضور دارند، اتفاقی که البته شبیه به جوکر آقایان است و جمع با حضور یک پیشکسوت تکمیل می شود.
رویا میرعلمی، سوسن پرور، گیتی قاسمی، متین ستوده، ژاله صامتی، الیکا عبدالرزاقی، نرگس محمدی و ناهید مسلمی در این فصل حضور دارند، بازیگرانی که اغلب سبقه تئاتری درخشانی دارند و باید دید که قرار است این رئالیتی شوی تا حدی متفاوت را چطور پیش ببرند؟
* منتقد
5757