بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پیشرفته تشخیص چهره در دنیا
به نظر میرسد در حال حاضر چین به بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پیشرفته تشخیص چهره در دنیا بدل شده که از هوش مصنوعی استفاده میکنند.
چین با عبور از آمریکا در حال حاضر به بزرگترین صادرکننده دوربین های تشخیص چهره در دنیا بدل شده است. در اواخر سال 2022، دولت فدرال بنگلادش با پیشنهادی از یک شرکت چینی برای توسعه کلان شهری پیشرفته در خلیج بنگال با استفاده از زیرساختهای مبتنی بر هوش مصنوعی روبرو شد. حال و با ورود این پروژه به مرحله بهرهبرداری، قرار است از دوربینهای تشخیص چهره برای نظارت بر افراد کمتوان و مجرمان در میان جمعیت استافده شود، قابلیتی که در بسیاری از شهرهای چین وجود دارد.
بیشتر بخوانید: سیستم نظارتی گسترده دولت چین در مقابله با اعتراضات ؛ تکنولوژی علیه خَلق!
بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پیشرفته تشخیص چهره در دنیا
این ماموریت به خوبی نشان میدهد که چین در زمینه صادرات دوربینهای تشخیص چهره همانطور که محققان هاروارد و امآیتی متوجه شده بودند در دنیا پیشتاز است. بنابر این گزارش، تعداد 201 قرارداد با شرکت های چینی فعال در این حوزه به ثبت رسیده است. علاوه بر این چین با 250 سفارش از مجموع 1336 پیشنهاد صادراتی که شامل فناوریهای هوش مصنوعی به 136 کشور واردکننده رتبه اول را دارد.
بعد از چین، آمریکا با 215 سفارش در رتبه دوم صادرات فناوریهای AI قرار دارد. این گزارش همچنین استدلال میکند که صادرات دوربینهای تشخیص چهره احتمالا به دولتهای مختلف اجازه میدهد تا نظارتها بر شهروندان را افزایش دهند که میتواند به طور بالقوه حقوق بشر را به خطر بیاندازد. مارتین براجا، اقتصاددان MIT که در زمینه ارتباطات جدید میان کشورها تمرکز دارد، میگوید:
این واقعیت که چین در حال صادرات فناوریهای نظارتی مبتنی بر هوش مصنوعی به این کشورها است، میتواند دولتها را به سوی خودکامگی سوق دهد.
تکنولوژی تشخصی چهره در سالیان گذشته، عموما با اهدافی کاربردی مانند باز کردن قفل گوشی، احراز هویت در برنامهها و دوستیابی در شبکههای اجتماعی به مردم معرفی شده است. با این حال طی سالیان اخیر، قانونگذاران و روسای جمهور آمریکا اخیرا از سبقت چین در زمینه تکنولوژی تشخیص چهره و هوش مصنوعی ابراز نگرانی کردهاند. الکساندرا سیمور، یکی از کارکنان مرکز امنیت آمریکا که در زمینه پیامدهای پوشش هوش مصنوعی تحقیق میکند، گفت:
سلطه چین بر دوربین های تشخیص چهره ثابت میکند که چرا باید قوانینی را پیرامون فناوری هوش مصنوعی تنظیم کنیم.
احزاب مختلف آمریکا نیز مدتی است که در حال رایزنی برای محدودسازی تواناییهای فنی چینیها در زمینه انتقال فناوریهای هوش مصنوعی به جهان هستند. در دوره ریاست جمهوری ترامپ، مقامات این کشور قوانینی را به منظور منع دسترسی هواوی به 5G در ایالات متحده و دیگر کشورها تنظیم کردهاند و بسیاری دیگر از شرکتهای چینی فعال در این زمینه را هم تحریم کردهاند.
چین، بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پیشرفته تشخیص چهره در دنیا است
بنابر اظهارات سیمور، تلاشهای بیشتر جهت محدود کردن صادرات دوربینهای تشخیص چهره از چین شاید از جنس تحریمها علیه کشورهایی باشد که واردکننده این فناوری هستند. با این وجود او تصریح کرد که آمریکا علاوه بر این باید برایدیگر نقاط جهان قوانینی را برای استفاده از سیستمهای تشخیص چهره تعیین کند.
بیشتر بخوانید:
-
تحریم شرکت تیاندی تکنولوژی به دلیل همکاری با ایران ؛ تکنولوژی تشخیص چهره دقیق چینیها در ایران چه میکند؟
قحطی اینترنت آزاد: محدودیتهای اینترنتی به قطعی ویپیانهای پریمیوم هم رسید!
آغاز فیلترینگ طبقاتی در ایران ؛ تبعیض در فیلترینگ به سبک ایرانسل!
خرید و فروش فیلترشکن در اطراف حرم امام رضا ؛ دردسرهای زائران خارجی با فیلترینگ!
ایران پیشرفته ترین سامانه فیلترینگ جهان ؛ روسیه و چین به گرد پای ایران هم نمیرسند!
دیدگاه شما در خصوص بدل شدن چین به بزرگترین تولیدکننده تجهیزات پیشرفته تشخیص چهره در دنیا چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ای جی مارکت در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با ما دنبال کنید.