انویدیا با تأسیس یک آزمایشگاه جدید به دنیای محاسبات کوانتومی وارد می شود

شرکت انویدیا قصد دارد امسال یک آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزه محاسبات کوانتومی راه اندازی کند تا توسعه این فناوری را سرعت ببخشد.

به گزارش ای جی مارکت و به نقل از androidheadlines در حال حاضر هوش مصنوعی بر صنعت فناوری تسلط دارد اما در دهه آینده محاسبات کوانتومی می تواند به عرصه جدیدی برای تحول تبدیل شود.
طی ماه های اخیر خبرهای مهمی در این حوزه منتشر شده و اکنون NVIDIA نیز به طور جدی وارد این حوزه شده است. این شرکت قصد دارد یک آزمایشگاه تحقیقاتی اختصاصی در این زمینه راه اندازی کند.
جنسن هوانگ مدیرعامل NVIDIA اعلام کرده که این شرکت آزمایشگاه محاسبات کوانتومی خود را در شهر بوستون تأسیس خواهد کرد. در این مرکز دانشمندان دانشگاه های هاروارد و MIT به همراه متخصصان فناوری NVIDIA و شرکت های فعال در حوزه محاسبات کوانتومی با یکدیگر همکاری خواهند کرد تا توسعه سرویس ها و محصولات عملی در این حوزه سرعت بگیرد.
NVIDIA اخیراً کنفرانس سالانه توسعه دهندگان نرم افزار خود را در سن خوزه کالیفرنیا برگزار کرد. مدیرعامل این شرکت در این رویداد اعلام کرد که این نخستین مراسمی است که در آن یک مدیرعامل از مهمانان دعوت می کند تا توضیح دهند چرا او اشتباه می کرده است.
در میان شرکت های فعال در محاسبات کوانتومی که در این پروژه همکاری خواهند داشت نام Quantinuum Quantum Machines و QuEra Computing دیده می شود. هنوز تاریخ دقیقی برای افتتاح این آزمایشگاه اعلام نشده اما هوانگ تأیید کرده که این اتفاق تا پایان امسال رخ خواهد داد.
او همچنین اظهار داشت که در حال بررسی وضعیت فناوری کوانتومی با مدیران بیش از دوازده شرکت بوده و درباره راه های درآمدزایی از این فناوری گفت وگو کرده است. چالش اصلی در این صنعت این است که توسعه محاسبات کوانتومی کاربردی سال ها زمان می برد.
با این حال برخی از شرکت هایی که NVIDIA با آن ها صحبت کرده معتقدند که می توانند زودتر از این زمان بندی به سوددهی برسند. به گفته مت کینسلا مدیرعامل Infleqtion این شرکت ها از راهکارهای اثبات شده ای برای کسب درآمد در حوزه هایی که در حال حاضر مزیت واقعی محاسبات کوانتومی وجود دارد پیروی می کنند.
مدیران این صنعت تأکید کرده اند که محاسبات کوانتومی جایگزین محاسبات سنتی نخواهد شد. این موضوع برای NVIDIA اهمیت زیادی دارد زیرا این شرکت یکی از بزرگ ترین تأمین کنندگان سخت افزارهای محاسباتی در جهان است.
پیتر چپمن مدیرعامل IonQ در این رابطه گفته که در آینده سیستم های سنتی در کنار کامپیوترهای کوانتومی کار خواهند کرد و بین آن ها تعامل وجود خواهد داشت. او همچنین تأکید کرده که شرکتش از پردازنده های گرافیکی NVIDIA برای طراحی تراشه های خود استفاده می کند.
علاوه بر NVIDIA شرکت هایی مانند Google و Microsoft نیز در زمینه محاسبات کوانتومی فعالیت های مهمی داشته اند. در دسامبر ۲۰۲۴ Google تراشه Willow را معرفی کرد که خطای محاسباتی مربوط به کیوبیت ها معادل کوانتومی بیت ها را کاهش می دهد.
همچنین Microsoft از تراشه Majorana 1 رونمایی کرده که در یک حالت جدید توپولوژیکی توسعه یافته است. این شرکت ادعا دارد که این تراشه می تواند کاربردهای عملی محاسبات کوانتومی را چندین سال جلوتر ببرد.
در این میان NVIDIA همچنان روی پروژه های بزرگی در حوزه های مختلف فناوری کار می کند. اخیراً این شرکت از مدل متن باز GROOT N1 برای ربات های انسان نما رونمایی کرده است.

دکمه بازگشت به بالا