آیا ترخیص و صادرات کالا بدون کارت بازرگانی امکان دارد؟

کارت بازرگانی چیست؟

بر اساس قوانین و مقررات گمرکی ایران، افراد زمانی می توانند فعالیت تجاری در حوزه واردات یا صادرات کالا داشته باشند که داشته باشند. این کارت یکی از مجوزهای اصلی برای دارنده آن ( اعم از شخص حقوقی و حقیقی) در عرصه تجارت های بین المللی می باشد. بصورت قانونی در صادرات یا واردات کالاها داشتن کارت بازرگانی برای تجارت، اجباری و ضروری است. البته توجه داشته باشید فرایند دریافت کارت بازرگانی به قدری پیچیده و دشوار است که تعدادی از تجار ترجیح می دهند فعالیت های تجاری خود را به ترخیص کاران دارای کارت بازرگانی (حق العملکار رسمی گمرک) بسپارند. اگر بنا به دلایلی چنین کارت ندارید و می خواهید خللی در انجام پروسه واردات یا صادرات کالا ایجاد نشود، می توانید کارت بازرگانی اجاره کنید و با استفاده از کارت بازرگانی دیگران اقدام به تجارت نمایید. اما در مواقعی به دلایل مختلف، عده ای از افراد از ارائه و داشتن کارت بازرگانی معاف هستند، که در این مطلب به توضیح علت و چگونگی آن می پردازیم.

سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند، در آدرس اینترنتی cscs.chambertrust.ir به متقاضیان واجد شرایط، ارائه خدمات کرده و تجار و بازرگانان می توانند با ورود به سایت این سامانه، برای ثبت نام کارت بازرگانی، تمدید آن و ثبت نام کارت عضویت اتاق بازرگانی، اقدام نمایند.

افراد معاف از دریافت کارت بازرگانی

چند دسته از افراد به موجبات قوانین می توانند  بدون داشتن کارت بازرگانی اقدام به خرید و فروش و تجارت کالا نمایند. البته با این شرط که حجم داد و ستد و معاملات آنها در چارچوب محدودیت تعریف شده باشد. در اینجا به افرادی که نیاز به ارائه کارت بازرگانی ندارند، اشاره می کنیم:

1.      اشخاص و کارگران ایرانی که گواهینامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی کشور گرفته اند یا در کشورهای خارجی مشغول به کار هستند، نیازی به کارت بازرگانی ندارند. این افراد می توانند طبق فهرست محدود و در حد تعداد، مقدار و یا ارزش تعیین شده اقدام به داد و ستد نمایند.
2.      برخی کالاهای صادراتی به تشخیص کارشناسان اداره گمرک غیر قابل فروش در داخل کشور هستند، برای ترخیص چنین کالاهایی نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست.
3.      ساکنین مناطق مرزنشین و افرادی که در این محدوده  زندگی می کنند، یا شرکت های تعاونی که در این مرزها وجود دارند، برای ترخیص کالاهای وارداتی یا صادراتی خود نیاز نیست کارت بازرگانی داشته باشند.
4.      ملوانانی که در داخل شناورها کار می کنند یا افرادی که در سواحل کشور مشغول فعالیت و رفت وآمد هستند، و شغلشان به محدوده ساحل مرتبط است، نیازی به تهیه کارت بازرگانی ندارند. این افراد می توانند بدون ارائه کارت بازرگانی به اندازه ارزش تعیین شده کالاهای مورد نیاز خود و خانواده خود را از مرز رد و بدل کنند.
5.      سازمان صنعت و معدن برای افراد مرز نشین جهت تجارت کارت معتبر پیله وری صادر می کند. این کارت از جمله مجوزهایی است که به پیله وران برای کالاهای ورودی مورد نیاز آنها به استان خود و استان های مجاور داده می شود. افرادی که دارای این گواهینامه معتبر هستند نیازی به کارت بازرگانی ندارند.

بهترین و ساده ترین روش برای افرادی که کارت بازرگانی ندارند چیست؟

یکی از ساده ترین راهها برای افرادی  که برای اولین بار اقدام به تجارت می کنند و هنوز کارت بازرگانی ندارند، استفاده از کارت بازرگانی شرکت های ترخیص کالای صادراتی و وارداتی است. با این روش کالای مربوطه به نام دارنده کارت بازرگانی وارد و یا خارج می شوند. تمامی عوارضات و مالیات ها هم به نام شرکت ترخیص صادر می شود و تاجر تنها با شرکت تسویه خواهد داشت.

وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا (به انگلیسی: United States Department of Commerce ) یکی از پانزده وزارتخانه دولت فدرال ایالات متحده آمریکا است. مقر این سازمان در شهر واشنگتن است.

شرایط ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی

وزارت صمت در راستای واردات اجناس بدون کارت بازرگانی ، بخشنامه ای تنظیم کرده است. با رعایت مفاد این بخشنامه شما قادر خواهید بود که بدون کارت بازرگانی تجارت کنید. مختصری از 4 بند بخشنامه به قرار زیر به تصویب رسیده است:

  • صدور مجوز موردی: این بخشنامه مربوط به قطعات اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی می شود. واردات ماشین آلات، تجهیزات، اجزاء و قطعات مربوطه برای یکبار و به مدت مشخص بدون کارت بازرگانی امکان پذیر است. این امکان تا 6ماه در صورت داشتن شرایط لازم قابل تمدید است.
  1. واحدها و مشاغل مربوطه: واحدهای زیر مشمول بند یک می باشند.
  • دارندگان پروانه بهره برداری
  • افرادی که جواز تاسیس شرکت با پیشرفت قابل قبول را دارند.
  • معادنی که موفق به دریافت مجوز معاونت امور معادن و صنایع معدنی شده اند.
  • دارندگان پروانه کسب صنفی ویژه واحدهای تولیدی
  • اشخاصی که جواز تاسیس چاپخانه دارند.
  1. استمرار واردات واحد تولیدی: واحدهای تولیدی که در واردات مواد اولیه استمرار دارند مشمول این بند نخواهند شد. این کارخانجات به دلیل ادامه دار بودن نیازشان باید کارت بازرگانی داشته باشند.
  2. یکپارچه سازی مکاتبات: سازمانهای استانی نمی تواند برای یک واحد تولیدی چندین مجوز موردی صادر کنند. برای این منظور سامانه هایی در حال پیاده سازی است که پیکره شبکه ای را یکنواخت سازد تا در تمامی سامانه های جامع تجارت سابقه کارت بازرگانی قابل ردیابی و پیگیری باشد. به این ترتیب مکاتبات فیزیکی بین سامانه ها هم خاتمه خواهد داشت و اطلاعات کل شبکه یکپارچه خواهد شد.

مهم ترین مزیت واردات کالا بدون کارت بازرگانی

اصلی ترین مزیت ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی صرفه جویی در زمان است. چون اقدام برای اخذ کارت بازرگانی زمان بر است.

دومین مزیت واردات بدون کارت بازرگانی کم شدن دغدغه و استرس است که باعث می شود تمرکز بیشتری روی سایر امور تجاری داشته باشید.

 کارت بازرگانی برای ترخیص چه کالاهایی کاربرد دارد

واردات محصولات صنایع غذایی، محصولات معدنی، محصولات پلاستیکی، ماشین آلات وسایل نقلیه، پوست حیوانات، صنایع چوبی، خمیر چوب، کاغذ، پارچه، فرآورده های نساجی، کفش، کیف،  کلاه، گچ ، سیمان، فلزات، سنگ های گرانبها، چدن، آلومینیوم، سرب، لوازم عکاسی، انواع مبلمان، مواد شیمیایی، مواد اولیه واحد های تولیدی، محصولات و روغن های حیوانی و نباتی نیاز به کارت بازرگانی دارند.

در نهایت:

پس اگر قصد وارد کردن کالایی را بدون کارت بازرگانی دارید، می توانید از یک شرکت ترخیص معتبر کمک بگیرید. ترخیص کاران  خبره  با داشتن تخصص کافی در این زمینه  می توانند ازواردات کالا بدون کارت بازرگانی چگونه انجام می شود و چه شرایطی دارد؟ صادرات بدون کارت بازرگاتی معتبر امکان پذیر است؟ بدون کارت بازرگانی چگونه می توان برای صادرات و واردات کالا های مختلف اقدام نمود؟ در ادامه مطلب به صورت کامل به این سوالات که م یتواند مهم ترین سوال شما هم باشد پاسخ خواهیم داد.

سامانه آنلاین به عنوان اولین سامانه رسمی و 100% آنلاین اخذ کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی به صورت کامل و از 0 تا 100 تمامی مراحل دریافت کارت بازرگانی را برای شما به صورت آنلاین و با ارزان ترین هزینه و تعرفه انجام می دهد. در صورتی که قصد را نیز داشته باشید می توانید از طریق فرم های قرار گرفته روی این سامانه به راحتی این کار را انجام دهید.

فعالان حوزه تجارت برای وارد کردن و یا صادر کردن کالا نیاز به دریافت کارت بازرگانی خواهند داشت. تمام افراد حقیقی یا حقوقی که در زمینه صادرات و واردات کالا در سطح جهانی فعالیت دارند، می توانند به مدت یک سال به واردات و صادرات کالاهایی که دولت مجوز آن ها را صادر می کند، بپردازند. پس از گذشت یک سال لازم است دارندگان کارت بازرگانی اقدام به تمدید آن نمایند.

ممکن است اصطلاح واردات کالا بدون نیز پیشتر به گوشتان خورده باشد و این سوال در ذهنتان مطرح شود که اگر برای واردات و صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی الزامی است، پس واردات کالا بدون کارت بازرگانی چگونه امکان پذیر است؟ پاسخ سوال شما در این مطلب است. پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با واردات کالا بدون کارت بازرگانی و شرایط آن در اختیار شما قرار دهیم.

واردات کالا بدون کارت بازرگانی چگونه انجام می شود؟

بسیاری از افراد و حتی بازرگانان بر این گمانند که برای واردات و یا صادرات هر نوع کالایی باید کارت بازرگانی داشته باشند. البته این تفکر نه تماما غلط است و نه صحیح. درست است که داشتن کارت بازرگانی برای انجام فعالیت های اقصادی لازم است، اما راهی برای واردات کالا بدون کارت بازرگانی نیز وجود دارد. ترخیص کالا بهترین روش برای واردات کالا بدون کارت بازرگانی می باشد. استفاده از کارت بازرگانی شرکت های ترخیص کار گمرک، برای صادرات و واردات کالا، یکی از بهترین روش ها ترخیص کالا می باشد.

واردات کالا بدون کارت بازرگانی و از طریق ترخیص کار گمرک، بهترین روش برای کسانی است که برای اولین بار اقدام به تجارت کرده اند. لازم به ذکر است که در این روش تمام کالاهای وارد شده به نام دارنده کارت بازرگانی وارد می شوند و تمامی عوارضات و مالیات ها نیز به نام او صادر می شود.

شرایط واردات کالا بدون کارت بازرگانی

وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات اجناس بدون کارت بازرگانی طی بخشنامه ای، شرایطی را اعلام داشت که در صورت رعایت این شرایط قادر به انجام واردات کالا بدون مجوز بازرگانی خواهید بود. این بخشنامه دارای 4 بند می باشد که در ادامه 4 بند این بخشنامه را می خوانید:

1.صدور مجوز موردی (مکاتبه توسط آن سازمان با ذکر عدم نیاز به مطالبه کارت بازرگانی) برای واردات ماشین آلات، تجهیزات، اجزاء و قطعات موربوطه مورد نیاز واحدهای تولیدی فاقد کارت بازرگانی تنها برای یکبار و برای مدت مشخص، تا نهایتا 6 ماه، مجاز می باشد و تمدید آن در صورت داشتن شرایط لازم و معتبر منعی ندارد.

2.دارندگان پروانه بهره برداری، جواز تاسیس با پیشرفت قابل قبول، معادن (با دریافت مجوز معاونت امور معادن و صنایع معدنی از محل مواد 109 و 110 آیین نامه اجرایی قانون معادن)، پروانه کسب صنفی ویژه واحدهای تولیدی، جواز تاسیس چاپخانه (با داشتن مجوز ورود ماشین آلات چاپ تاز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و مدارک تولیدی معتبر از سایر وزارتخانه های دولتی با رعایت سایر شرایط، مشمول بند فوق می گردند.

3.مواد اولیه واحدهای تولیدی به جهت نیاز به استمرار در واردات ، مشمول بند یک این بخشنامه نمی باشد و ترجیح بر این است که واحدهای تولیدی اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنند.

4.قبل از صدور مجور موردی، سازمان های استانی می بایست از عدم داشتن سابقه کارت بازرگانی دائم و مورد اطمینان پیدا کنند و صدور چند مجوز موردی برای یک واحد مجاز نیست. لازم به ذکر است فرآیند الکترونیکی صدور مجوزهای موردی در سامانه جامع تجارت در حال پیاده سازی استو بعد از عملیاتی شدن سامانه، مکاتبات فیزیکی صدور مجوز حذف می شود.

مزایای واردات اجناس بدون کارت بازرگانی

کمک گرفتن از یک ترخیص کار خبره و کاربلد برای انجام امور وارداتی و ترخیص کالا مزایای بسیاری دارد. اصلی ترین و مهم ترین مزیت واردات کالا بدون کارت بازرگانی صرفه جویی در زمان است.

از آن جایی که اقدام برای دریافت کارت بازرگانی خود نیازمند زمان زیادی است و هم چنین مراحل واردات کالا در دفعات اول برایتان بسیار زمانبر خواهد بود، به همین خاطر کمک گرفتن از یک ترخیص کار می تواند موجب شود کالای خودتان را در کمترین زمان صادر کنید و دریافت کننده کالای شما نیز در کمترین زمان ممکن کالا را تحویل می گیرد که این امر سبب افزایش اعتبار شما در نزد مشتری شما می شود.

دومین مزیت واردات کالا بدون کارت بازرگانی این است که دغدغه و استرس شما در ارتباط با واردات کالا به حداقل می رسد و می توانید با تمرکز بیشتری روی سایر امور تجاری خود متمرکز شوید.

پس اگر قصد واردات اجناس بدون کارت بازرگانی را دارید و همچنین تخصص کافی در این زمینه ندارید، پیشنهاد ما به شما این است که امور خود در این زمینه را به یک ترخیص کار گمرک خبره و متخصص در این زمینه بسپارید و با خیال راحت و در زمان کوتاه واردات کالای خود را انجام دهید.

برای لاتین یکی از مهم ترین مدارکی که باید ارائه دهید این است که کارت بازرگانی معتبری را دریافت کنید و یا از کارت بازرگانی معتبر دیگران استفاده نمایید.

انواع کارت بازرگانی برای صادارت و واردات

کارت بازرگانی در واقع مجوزی است که دارندگان آن می توانند با رعایت قوانین مربوط به صادرات و واردات کشور، به انجام فعالیت های تجاری در سطح بین الملل از جمله صادرات و واردات کالا بپردازند. به طور کلی کارت بازرگانی در4 نوع و برای فعالیت در 4 موضوع مختلف صادر می شود.

1.کارت بازرگانی تجاری

این کارت در واقع همان مجوزی است که به بازرگانان اجازه تجارت در عرصه صادرات و واردات کالا را می دهد. تجارت گفته شده می تواند از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را شامل می شود.

2. کارت بازرگانی خدماتی

این کارت برای آن دسته از افراد حقوقی صادر می شود که مجوز سرمایه گذاری با زمینه خدماتی دارند. کسانی که کارت بازرگانی خدماتی دارند فقط در زمینه فعالیت خود قادر به واردات کالا خواهند بود.

3. کارت بازرگانی موردی

آن دسته از افراد حقیقی یا حقوقی که تنها یکبار قصد ترخیص کالایی را داشته باشند، کارت بازرگانی از نوع موردی دریافت خواهند کرد که پس از ترخیص کالا باطل خواهد شد. این یعنی این کارت فقط برای یکبار استفاده می شود و نمی توانید از آن برای موارد دیگر استفاده نمایید و در واقع واردات کالا بدون این نوع کارت بی معنی است.

4. کارت بازرگانی تولیدی یا صنعتی

این نوع از کارت بازرگانی برای آن دسته از افراد حقیقی یا حقوقی صادر می شود که قصد دارند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.

جهات مختلف امر ترخیص را برای شما راحتتر کنند و در زمان کوتاه امور گمرکی شما را به اتمام رسانند. در نهایت شما می توانید از مشاوره رایگان متخصصان شرکت آریانا جم  بهره مند شده  به این  شرکت با اطمینان تکیه کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا