آخرین صحبت های ایران درودی نقاش معروف+ ویدئو
بر اساس گزارش ها عنوان؛ ایران درودی صبح هفتم آبان 1400 سال 85 پس از یک دوره بیماری چند ماهه در بیمارستان دی تهران درگذشت، برای آشنایی بیشتر با این ماجرا فیلم سخنرانی استاد ایران درودی را مشاهده کنید.
ایران درودی در این ویدئو می گوید: “به مادرم گفتم این بچه بد را به دنیا بیاور، چرا این همه درد؟… برای همیشه در خاطره خانواده ماند… و من برایش جنگیدم…”
بیوگرافی ایران درودی
ایران درودی (۱۳ شهریور ۱۳۰۹ – ۲۸ آبان ۱۴۰۰) هنرمند ایرانی است. او همچنین کارگردان، نویسنده، منتقد هنری و استاد تاریخ هنر دانشگاه بود. برخی درودی را از طرفداران مکتب سوررئالیسم میدانستند. سالوادور دالی به سبک درودی نزدیک به سبک خود توجهی نکرد و درودی را هنرمندی شرقی با ذوق و استعداد بی پایان توصیف کرد. درودی در سال 1359 به درخواست دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به تدریس تاریخ هنر در این دانشگاه پرداخت.
ایرانی درودی در 10 شهریور 1340 در خانواده ای خراسانی به دنیا آمد. پدرش کوراسان و مادرش قفقازی بود. پدربزرگ و پدرش تاجر بودند و مادرش پس از انقلاب اکتبر و تأسیس اتحاد جماهیر شوروی به همراه خانواده از قفقاز به ایران مهاجرت کردند.
او در کودکی با خانواده اش به اروپا رفت. با شروع جنگ جهانی دوم، خانواده او در هامبورگ زندگی کردند و پس از جنگ به ایران بازگشتند و مدتی در مشهد اقامت کردند و سپس در تهران زندگی کردند. درودی به دلیل علاقه اش به نقاشی در کلاس های رایگان طراحی و نقاشی در مدرسه شرکت کرد. او نقاشی را در بو cole des Beaux-Arts در پاریس در سال 1954 تحصیل کرد و از سال 1954 تا 1958 در مدارس و کالج های مختلف هنر آموخت: دانشکده هنرهای زیبای پاریس (بوزاره)، مدرسه لوور، کالج سلطنتی بروکسل (ویترای)، موسسه RC نیویورک (بزرگترین برنامه تلویزیونی). پس از فارغ التحصیلی به ایران بازگشت و در اردیبهشت 1339 آثارش در تالار فرهنگسرای تهران به نمایش گذاشته شد.
پست های مرتبط:
خاندان پهلوی در جای خود باقی ماندند و زمانی که درودی در فرانسه تحصیل می کرد، علاقه مند بود با درودی صحبت کند و در زمینه نقاشی از او راهنمایی بگیرد. خواهرشان پوران درودی طراح لباس بود که کلاه تاج فرعون را طراحی و ساخت.
در دهه 1940 آثار خود را در گالری های مختلف شهرهای مختلف اروپا به نمایش گذاشت و به آمریکا سفر کرد. او در آمریکا با پرویز مقدسی، مدیر صنعت تئاتر و سینما ازدواج کرد. اگرچه زندگی مشترک آنها با مرگ ناگهانی مقدسی به پایان رسید، اما این امر تأثیر عمیقی بر درودی گذاشت و او هرگز دوباره ازدواج نکرد.
ایران درودی تاکنون در بیش از 63 نمایش انفرادی و بیش از 250 نمایش گروهی در ایران و جهان آثار خود را به نمایش گذاشته و کتابی با عنوان «به فاصله دو مقاله» نوشته است.
سبک نقاشی درودی ایرانی
برخی از منتقدان سبک او را به عنوان پیوندی بین سورئالیسم و نمادگرایی توصیف می کنند، در حالی که برخی دیگر هر دو را مثبت می دانند. به گفته برخی اما او طرفدار مکتب های معمولی نیست، بلکه به نوعی خاستگاه سبک رسیده است و سبک هنری او ایران درودیسم است.
درودی از تمایزات و سبکهای طبقاتی پرهیز میکرد، زیرا در عین به تصویر کشیدن جهان، تصاویر ذهنی و رویاهای بلندش در میان گلها رشد میکند و بینشهای روشن و زنده مفاهیم فرهنگ او را فراتر از درک بیان میکند.
نقاط اصلی کشور در آثار درودی بیشتر حاشیههای بیابانی و گلهای خاص با دیوارها و افقهای شیشهای است که جایگاه ویژه و عمیقی به آثار او میبخشد.
آنچه برخی در حال یادگیری هستند:
گردآورنده: علی اکبر رضایی